Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

“Yeşil Alan Olarak Korunmalı”

Yalova Platformu üyeleri okul yapılmak istenen Meteoroloji alanı önünde toplanarak bu duruma tepki gösterdiler. Platform adına açıklama yapan Hakim Menteş, “Söz konusu alan mevcut yeşil haliyle korunmalıdır” dedi.

Haber Giriş Tarihi: 28.09.2018 10:07
Haber Güncellenme Tarihi: 01.01.1970 02:00
Kaynak: Haber Merkezi
yalovamiz.com
“Yeşil Alan Olarak Korunmalı”

Meteoroloji alanın yeşil alan mı kalacağı ya da okul mu yapılacağı mahkeme süreci sonrasında çıkacak kararla netlik kazanacak. Ancak bu süreçte bir çok STK’dan oluşan Yalova Platformu da konuya müdahil oldu. Meteoroloji alanı önünde toplanan Yalova Platformu üyeleri, “Havama, suyuma, toprağıma dokunma” diye slogan attılar. Ardından platform adına hazırlanan ortak metni Samanlı Dağları Çevre ve Kültür Derneği'nin (SAMDER) Başkanı Hakim Menteş okudu. Menteş, “Atatürk İlkokulu'nda yaşanılan sıkışıklık bahane edilerek, Meteoroloji alanında ilave okul yapılması konusunda, yapılan itirazlara rağmen, ısrar edilmekte ve ihale aşamasına gelindiği haberleri kamuoyuna yansımaktadır. Söz konusu alan mevcut yeşil haliyle korunmalıdır.  Beklenen Marmara depreminde Süleymanbey Mahallesi içinde halkın toplanma alanı olarak kullanılabileceği sayılı yerlerden biridir Meteoroloji alanı. Kıyı zonundaki mevcut dolgu alanı, oluşabilecek yıkım, çökme ve zemin kırılmaları nedeniyle güvenli değildir ve ancak depremden zarar görmemiş kesimleri kontrollü bir şekilde halkın kullanımına açılabilir” dedi.

Deprem gerçeği unutulmamalıdır
Yalova’nın depremselliği ve beklenen büyük bir deprem sonrasında tsunami ihtimalinin de hatırlatıldığı açıklama şu şekilde devam etti, “Konunun uzmanı kurum ve kişilerin yayınladığı raporlarda Marmara denizinde oluşacak bir depremin 5-6 metre yüksekliğinde dalgalar yaratabileceği açıkça belirtilmiştir.  Bu büyüklükteki dalgaların daha okul tahliye edilmeden bölgeye ulaşması ile ilkokul çağındaki çocuklara verebileceği zararları düşünmek bile bu alanın uygun olmadığı için yeterli sebeptir. Evet, Atatürk İlkokulu, trafik sıkışıklığının ortasında kalmış ve Atamızın adına yakışmayan sıkıntılı bir durumdadır. 1999 depremi sonrasında, belediye yönetimi uygun bir yer tahsis edilip Atatürk İlkokulu'nun yeni ve mükemmel bir binaya kavuşturulması için uyarıldığı halde, gereken yapılmamıştır. Olması gereken, Bayraktepe'de imar çalışmaları yapıldığında belediyenin uhdesine geçen parsellerin birleştirilerek, tıpkı Ziya Gökalp ve Mehmet Akif İlkokulları gibi, geniş bahçesi olan, çok amaçlı toplantı salonu ve diğer donatılarıyla sağlam ve güvenli bir bina inşa edilerek Atatürk'ün adıyla yaşatılmasıydı. Aksine, bu zaman zarfında belediye arsaları satışa çıkartılarak birilerine peşkeş çekilmiştir. Belediye yönetiminin uzun yıllar süren duyarsızlığına rağmen, yine de, Valilik ve Belediye yönetimi el ele vererek bir çare üretmek zorundadırlar”

“Uygun değil”
Alanın okul yapımı için uygun yer olmadığına da değinilen açıklamada, “Söz konusu yerde yapılacak okul binası, trafik yoğunluğu, neden olduğu gürültü ve hava kirliliği nedeniyle de, okul yapılmasına uygun bir yer değildir. Ayrıca konuyla ilgili Yalova Belediyesinin açmış olduğu davanın devam ettiği öğrenildi.  Mevcut Meteoroloji sahası, yeşil haliyle korunmalıdır. Bu sadece yaşanılacak deprem için değil, şehir merkezinin yeşil görünümünün korunması ve yaşatılması için de önemli bir ihtiyaçtır. Şehir dediğiniz, beton yığını değildir, yeşil alanları ile yaşanılası bir yerdir. Meteoroloji alanına, hiç bir gerekçeyle, bina yapılmamalı, okul için gerekli olan uygun bir alan bulunmalıdır” denildi.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.