Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

“Yalova Üniversitesi İhanetin Merkezi Olmuştu”

Yalova Üniversitesi 2021-2022 Akademik Yıl açılış töreni AK Parti Genel Başkanvekili ve İstanbul Milletvekili Prof. Dr. Numan Kurtulmuş ve il protokolünün katıldığı bir törenle gerçekleştirildi.

Haber Giriş Tarihi: 12.10.2021 10:41
Haber Güncellenme Tarihi: 01.01.1970 02:00
Kaynak: Haber Merkezi
yalovamiz.com
“Yalova Üniversitesi İhanetin Merkezi Olmuştu”

Törende konuşan ve 15 Temmuz darbe girişimi öncesine vurgu yapan Kurtulmuş, “Üzülerek ifade ediyorum ki o ihanetin merkezlerinden birisi de Yalova Üniversitesi idi” dedi.

Yalova Üniversitesi Akademik Yıl Açılış Töreni Raif Dinçkök Kültür Merkezi’nde gerçekleştirildi. Törene AK Parti Genel Başkanvekili ve İstanbul Milletvekili Prof. Dr. Numan Kurtulmuş, Yalova Valisi Muammer Erol, Yalova Belediye Başkan Vekili Mustafa Tutuk, Yalova Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Suat Cebeci, Ak Parti Yalova İl Başkanı Muğlim Bağatar, Ak Parti Yalova Milletvekilleri Ahmet Büyükgümüş ve Meliha Akyol, kurum ve kuruluşların müdürleri ile üniversitenin akademik personelleri de katıldı.

Saygı duruşunda bulunulması ve İstiklal Marşı’nın okunması ile başlayan törende açılış konuşmasını Yalova Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Suat Cebeci yaptı. Üniversite’nin darbe girişiminden ağır bir şekilde etkilendiğini vurgulayan Cebeci, “Pandemi sonrasında yeniden yüz yüze eğitime başlamanın heyecanını yaşıyoruz. Üniversitemiz 2010 yılında eğitim ve öğretime başlamış genç bir üniversite olarak henüz kuruluş yıllarında milletçe maruz kaldığımız dış güdümlü malum yıkıcı girişimden ağır bir şekilde etkilenmiş ciddi zaman ve enerji kaybına uğramıştır. Bu dönem üniversite altyapısının kurulamaması, yönetimde istikrarın sağlanamaması ve kurumsal kimlik oluşturulamaması gibi ağır bir tablo ortaya çıkarmıştır. Bu tablo ne yazık ki 2018 yılı başlarına kadar bir şekilde devam etmiştir. 2018 yılı 4. Ayından itibaren başlayan yeni dönemde hızlı bir şekilde toparlanma sürecine girilmiştir. İlerleyen sürede yönetim kademelerindeki boşluklar giderilmiş, kurum içi güven ve huzur ortamı sağlanmış, öğrencilerin rahat ve huzur içerisinde öğrenim görecekleri şekilde kampüsümüz yeniden düzenlenmiştir” dedi.

“Kamu, üniversite, sanayi işbirliğini ortaya koyduk”
Yalova Üniversitesi’nin Yalova’da kamu, üniversite, sanayi işbirliğinin çok güzel bir örneğini hayata geçirdiğini de dile getiren Yalova Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Suat Cebeci, “Kurumsal eksiklikler hızla giderilerek Yalova Üniversitesi’nin kurumsal kimliği, akademik ve toplumsal etkinliği güçlendirilmiştir. Öte yandan, kamu, üniversite, sanayi işbirliği kapsamında ortak çalışma alanları geliştirilerek kamu kurumları, özel kuruluşlar ve sivil toplum örgütleriyle ortak projeler ve çok yönlü işbirliğine gidilerek bu çalışmalara hız verilmiştir. Bu kapsamda Üniversitemiz öncülüğünde Yalova Makine İhtisas Organize Sanayi Bölgesi, Yalova-Altınova Tersaneler Birliği ile Yalova Ticaret ve Sanayi Odası ile birlikte Yalova Teknoloji Geliştirme Merkezi kurulmuştur. Buna paralel olarak 8 yeni uygulama ve araştırma merkezi açılarak, araştırma merkezlerimizin sayısı 16’ya çıkartılmış ve üniversitenin bilimsel birikimini toplum gelişimi yönünde kullanması sağlanmıştır. Son 3 yıl içerisinde biri Tıp Fakültesi olmak üzere 4 yeni fakülte kurulmuş, 22 yeni bölüm açılmış, Tersan Tersanesi işbirliği ile mezunlarına iş garantisi sağlayan Meslek Yüksek Okulu kurulmuştur” diye konuştu.

“Uluslararası bir marka olmak istiyoruz”
Yalova Üniversitesi’nin bundan sonraki süreçteki hedeflerine de değinen Cebeci, konuşmasında şu sözlere yer verdi, “Yalova ilimiz Türkiye’nin en gelişmiş bölgesinin orta yerindeki konumu ve coğrafik şartları itibarı ile modern bir eğitim, kültür ve turizm kenti olma yönünde önemli imkanlara sahiptir. Üniversite olarak öncelikli hedefimiz, kaliteli eğitimin yanısıra, rekabetçi anlayışla etkili ve kullanılabilir bilgi ve teknoloji üretip yörenin imkanlarını en iyi şekilde değerlendirerek ilimizin ve toplumumuzun refah düzeyinin yükselmesine katkıda bulunmaktır. Nihai hedefimiz ise üniversitemizi uluslararası düzeyde bilimsel ve akademik saygınlığı ve marka değeri yüksek bir üniversite haline getirmektir. Bunları başaracak güce, imkana ve iradeye sahibiz”

“Üniversitelerimiz bilim yuvalarıdır”
Yalova Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Suat Cebeci’nin ardından kürsüye gelen AK Parti Genel Başkanvekili ve İstanbul Milletvekili Prof. Dr. Numan Kurtulmuş ise, “Yeni eğitim ve öğretim yılının hayırlı uğurlu olmasını temenni ediyorum. Uzun bir ara yüz yüze eğitimden mahrum kalmanın da hem hocalar için ne büyük bir özlem, hem de talebeler için ne büyük bir beklenti olduğunun farkındayım. İnşallah bu özlemi giderecek çok keyifli, zevkli ve başarılı bir eğitim ve öğretim yılı olur. Üniversitelerin 2 önemli açıdan değerlendirilmesi lazımdır. Ülkelerin gelişimi başarılı üniversiteler ve araştırma merkezlerinden geçer. Üniversiteleri bu anlamda sadece bir eğitim kurumu olarak görmek eksik bir bakış açısıdır. Üniversite demek şehir demektir. Üniversite demek şehirle bütünleşen bir canlılık, bir fonksiyon demektir. Üniversite demek aynı zamanda o ülkenin sanayi ve ekonomisi ile bütünleşmiş bir bilim yuvası demektir. Üniversitelerimizin ve araştırma merkezlerimizin bu anlamda Türkiye’nin gelişmesinde de fevkalade bir rol oynadığının hepimiz farkındayız” dedi.

“3 üniversitemiz dünyada ilk 500’de yer alacak”
Ülke genelinde üniversitelere yönelik verilere de konuşmasında yer veren Kurtulmuş, “Bugün Türkiye’de üniversitelerimizin sayısı 76’dan 207’ye çıkmıştır. Türkiye’de bugün üniversiteye erişim bakımından öğrencilerimizin önünde büyük bir engel kalmamıştır. Ülkemizde yaklaşık 8.5 milyon üniversite öğrencisi var. Tabiri caizse büyük üniversite öğrencisi ordusuna sahip bir ülkeyiz. Üniversite sayısının artması üniversite eğitiminin kalitesini düşüren bir husus değildir. Üniversite sayısının artması, eş zamanlı olarak üniversiteler arasındaki rekabeti arttıran bir unsur haline getirilirse Üniversite sayısının artması bilimin kalitesini de yükseltir. Yalova Üniversitesi’nin bilimsel yayınlar seviyesi bakımında ileriye doğru yükselmesi bu anlamda bazı öğretim üyesi arkadaşlarımızın küresel ölçekteki endekslerde yer alan noktaya gelmiş olmaları tabi ki bu üniversitenin de rekabet gücünü arttıracaktır. Ayrıca Türkiye’de savunma sanayine ayrılan pay birinci sıradaki yerini eğitime bırakmıştır. Şu anda ülkemiz bütçeden en büyük payı eğitime ayırmaktadır. 2007 yılında 18-22 yaş yani üniversite dönemindeki arkadaşlarımızın sadece yüzde 21’i üniversiteye gidebilirken, 2021 yılı itibarı ile bu rakam yüzde 48’e çıkmıştır. Kış çocuklarımızın üniversitelileşme oranları da yüzde 15,7’den yüzde 46’ya çıkmıştır. Bu ülkemiz için bir iftihar tablosudur. 6. Beş yıllık plan içerisinde konulan hedeflerden birisi de önümüzdeki dönemde 3 Türk üniversitesinin dünyanın ilk 500 üniversitesi arasında yer almasını sağlamaktır” dedi.  

“Yalova Üniversitesi FETÖ ihanetinin merkezlerinden birisiydi”
Konuşmasında FETÖ’nün üniversitelere nasıl sızdığı konusuna da yer veren Kurtulmuş, bu anlamda Yalova Üniversitesi’ni örnek gösterdi. O dönemde Yalova Üniversitesi’nin FETÖ’nün ihanet merkezlerinden birisine dönüştürüldüğüne vurgu yapan Kurtulmuş, “Türkiye sadece siyaset olarak değil eğitim alanında da çok büyük bir ihanetle karşılaştı. Üzülerek ifade ediyorum ki o ihanetin merkezlerinden birisi de Yalova Üniversitesi idi. Maalesef FETÖ denilen eşkıya çetesi sadece Türkiye’nin kurum ve kuruluşlarına sızmakla kalmamış, neredeyse ülkenin eğitim kurumlarını, Türkiye’nin üniversitelerini de kendi adamları için kolay kariyer basamakları olarak kullanmıştır. FETÖ’nün üniversiteleri sadece kendi amaçlarına hizmet eden birer ihanet yuvasına dönüştürmek için ne gayretler verdiğini Yalova Üniversitesi’nin öğretim görevlileri de çok iyi biliyor. Allaha çok şükür 15 Temmuz’dan sonra çok ciddi bir şekilde mücadele verilmiş olması bunların üniversiteler başta olmak üzere kamunun içerisinden temizlenmesi vakit almıştır ve enerji israfına neden olmuştur. Ama çok şükür başarılı olunmuştur. İşte bunun başarılı örneklerinden birisi de burası yani Yalova Üniversitesi’dir. Bu süreçte FETÖ’nün o kirinden, pasından arınmış oldunuz. Sizlere bu anlamda da başarılar diliyorum.

“Sağlam ve çelik iradeli gençler yetiştirmeliyiz”
Konuşmasında Türkiye’nin yeni, adil ve hakkaniyetli bir dünya kurma vazifesinde üniversitelerin taşıdığı öneme de vurgu yapan AK Parti Genel Başkanvekili ve İstanbul Milletvekili Prof. Dr. Numan Kurtulmuş, “Türkiye olarak bizim, yeni, adil ve hakkaniyetli bir dünya kurma vazifemiz olduğu gibi bütün üniversitelerimizin ortak hedeflerinden birisi de böyle bir dünyanın kurulabilmesi için sağlam ve çelik iradeli gençleri yetiştirmek ve çok sağlam bilimsel çıkışları, bilimsel çabaları ortaya koyabilmektir. Bu çerçevede hareket ettiğimiz sürece Türkiye’nin önünde duracak hiçbir rakibin ve engelin olmadığına yürekten inanıyoruz” şeklinde konuştu.

İlk ders Kurtulmuş’tan
Yalova Üniversitesi’nin 2021-2022 Akademik Yıl Açılışı sonrasında ilk dersi de AK Parti Genel Başkanvekili ve İstanbul Milletvekili Prof. Dr. Numan Kurtulmuş verdi. Ders sonrasında Yalova Valisi Muammer Erol ve Yalova Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Suat Cebeci, Kurtulmuş’a hediyeler sundular. Program toplu fotoğraf çekimi ile sona erdi.

 

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.