Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

E-Çiftçi Portalı Hayata Geçti

Yalova Tarım ve Orman İl Müdürü Suat Parıldar çiftçilerin bilgilendirilmesi ve birçok iş ve işlemden haberdar edilmesini hedefleyen e-Çiftçi portalının hayata geçtiğini duyurdu.

Haber Giriş Tarihi: 20.03.2020 09:43
Haber Güncellenme Tarihi: 01.01.1970 02:00
Kaynak: Haber Merkezi
yalovamiz.com
E-Çiftçi Portalı Hayata Geçti

Tarım ve Orman Bakanlığı https://eciftci.tarbil.gov.tr/ adlı tarım portalını faaliyete geçirdi. Bu portalın çiftçilerin bir çok bilgiye kolayca erişim sağlamasına imkan tanıyacağını belirten Yalova Tarım ve Orman İl Müdürü Suat Parıldar çiftçileri sistemi kullanmaya davet etti. Konuyla ilgili bilgi veren Parıldar, “ Üreticiler söz konusu adresten mobil uygulamayı indirerek ya da e-devlet şifresi ile giriş yaparak tarım, hayvancılık, genel ve destek başvuruları gibi birçok işlemi online olarak yapabilecekler” dedi.

Sistemde her türlü tarımsal bilginin yer aldığını da vurgulayan Parıldar, “Bakan Pakdemirli'nin işaret ettiği e-Çiftçi portalı Tarım Reformu Genel Müdürlüğü tarafından hayata geçirildi. Sistem, kayıtlı bulunan 2 milyon 132 bin 698 işletme, 33 milyon tarım parseli, 80 milyon 101 bin 846 baş (büyükbaş ve küçükbaş) hayvan varlığı ve ürün çeşitliliği göz önünde bulundurulduğunda, dünyanın en geniş ve en kapsamlı tarım bilişim altyapılarından biri olma özelliğine sahip bulunuyor. Birçok desteklemeye ilişkin ön başvurunun yapılabildiği sistemde, tarımsal alanda faaliyet gösteren çiftçi işletmeleri ile ilgili bilgiler yer alıyor ve bunlara bilgisayar ve mobil cihazlar üzerinden erişilebiliyor. Bu portal üzerinden e-Çiftçi Sistemi'ne giriş yapan kullanıcı, işletmesinde kayıtlı tarım arazilerinin ada-parsel bilgilerine, bu parseller üzerinde kayıtlı ürün detaylarına, kulak küpesi ile kayıtlı hayvanların yaş, ırk, cinsiyet bilgilerine tek yerden ulaşıp işlem yapabiliyor. Kullanıcılar işletmelerinde yer alan büyükbaş ve küçükbaş hayvanları ile ilgili doğum, ölüm, hastalık, satış gibi durumlardaki bildirimlerini uygulama üzerinden yapabilirken, bu bildirim anlık Bakanlığın ilgili birimine ulaşıyor. Çiftçilerin zamandan da kazanmasına imkan sağlayan uygulamayla üreticiler sorunlarını ilçe müdürlüklerine gitmeden yetkililere iletebiliyor. Sistemle çiftçiler, bitkisel ve hayvansal üretim faaliyetlerine yönelik birçok destekleme ön başvurusunu portal üzerinden yapabiliyor. Sistem sayesinde tüm tarımsal faaliyetler raporlanarak, geçmiş sezonlar karşılaştırılabiliyor” dedi.

 

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.