Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

500 Kişi Uykuyu Bu Klinikte Buldu

Yalova Devlet Hastanesi bünyesinde bir süre önce hizmete giren ve uyku sorunu yaşayan vatandaşlara hizmet veren Uyku Polikliniği açıldığı günden bu yana 500 hastayı uyku sağlığına kavuşturdu.

Haber Giriş Tarihi: 02.08.2017 09:27
Haber Güncellenme Tarihi: 01.01.1970 02:00
Kaynak: Haber Merkezi
yalovamiz.com
500 Kişi Uykuyu Bu Klinikte Buldu

Yalova Devlet Hastanesi’nde hizmet veren Uyku Polikliniği açıldığı günden bu yana yaklaşık 500 hastaya hizmet verdi. Uyku sorununun diğer bir çok hastalığa da zemin hazırladığını belirten Yalova Devlet Hastanesi Uyku Polikliniği sorumlu hekimi Uz. Dr. Hatice Özusan Kırgın bir çok devlet hastanesinde bulunmayan bu poliklinik sayesinde yüzlerce kişinin sağlıklı uyku alışkanlığını yeniden kazandığını dile getirdi. Kırgın, "Birçok il merkezindeki devlet hastanelerinde dahi henüz bulunmayan bu hizmetin Yalova’da açılmış olması büyük önem arz etmektedir. Uyku rahatsızlıklarının kişilerce pek bilinmiyor olmasına rağmen oldukça yaygın bir sağlık sorunu olduğu bilinmektedir. Özellikle 40-65 yaşındaki obez, kontrolsüz hipertansiyon, kalp hastalığı, kontrolsüz şeker hastalığı gibi eşlik eden hastalıkları olan, horlama, tanıklı apne, gündüz uykululuk, uykuda boğulma hissi, yorgun uyanma, sabahları baş ağrısı ile uyanma gibi yakınmaları bulunan hastalarda uyku problemleri akla gelmeli ve hastalığın teşhisi için uyku testi yapılması gerekmektedir. Merkezimizde uyku problemlerinin çözümü ve tespiti konusunda en son teknoloji kullanılmış olup, hastalarımız ve refakatçilerin konforu ön planda düşünülmüştür. Yalova’da böyle bir merkezin bulunması ile hastaların civar illere gitmelerine ve uzun randevu sürelerini beklemelerine gerek kalmamıştır. Hastanın başvurduğu andan itibaren her türlü muayene ve tedavi için büyük kolaylık sağlanmaktadır.” dedi.

Uyku Laboratuarı hakkında da bilgi veren Uz. Dr. Hatice Özusan Kırgın; "Uyku testi için hastalarımız bir gece uyku laboratuarında yatırılıp gece boyunca beyin aktivitesi, karın, göğüs kafesi, göz, çene ve bacak hareketleri; kalp ritmi, horlaması, yatış pozisyonu, nefes durması, kan oksijen düzeyi gibi pek çok parametre kaydedilip bu kayıtlar hızlı bir biçimde değerlendirip uyku apne hastalığın tanısı ve şiddeti belirlenmeye çalışılmaktadır. Merkez de açılıştan bu yana yaklaşık 180 hastaya Polisomnografi (uyku testi) ve titrasyon yapılmıştır. 30 hastaya yapılan incelemeler sonucunda evde cihaz raporlanmış ve kullanmaya başlaması sağlanmıştır. Tanı esnasında ve CPAP titrasyonunda kullanılan işlemlerinin hiçbirisi hastanın canının acıtan bir işlem değildir" diye konuştu.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.