Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Yalova İçin İstiyorum!

Yazının Giriş Tarihi: 17.11.2006 00:11
Yazının Güncellenme Tarihi: 17.11.2006 00:11

Üniversite konusu geçmişte olduğu gibi bugün de, yarında çok ele alınacak. Belli noktaya gelindi üniversite konusunda. Ama somut olarak şu anda bir üniversitemiz yok. Elbette meslek yüksekokulunun kurulmasında, üniversite çalışmalarında emeği geçenler vardır. Onlara çok teşekkür ediyorum. Bir adım daha ileriye gitmek için ve Yalova’mızın pozitif enerjisini bu yöne biraz daha fazla kanalize temek için bu yazıyı kaleme aldım. 


Üniversite Yalova için artık olmazsa olmaz.
Çok mu geri kalmış bir bölge mi de üniversitemiz yok hala?
Bu soruyu başta kendime, daha sonrada herkese soruyorum. Yalova’yı seven herkes bu konuda bir şeyler yapmalı. Sn.Valimizden başlayarak milletvekillerimize, tüm bürokrat ve teknotratlardan siyasi partilere kadar, sivil toplum kuruluşlarının güzide yöneticilerine, kısacası tüm Yalova’ya sesleniyorum: Üniversite istiyorum.


Artık vatandaş olarak üniversite için yatıp, üniversite için kalkmadıkça alamayacağımızı bilmemiz lazım. Yalova makus talihini üniversite ile yenecektir. 


Tüm siyasetçilere de sesleniyorum. Adam adama markaj dönemini artık bırakınız. Birbirinizi markaja almakla geçirdiğiniz zamanı üniversite konusuna ayırsaydınız çoktan ilimizde üniversite olurdu.
Üniversite kurulan illerden çok mu geriyiz?
Genç nüfusumuz mu yok?
Arazimiz mi yok?
Binamız mı yok?
Ulaşım mı dağlarla engelleniyor?
Hepsine olumlu cevap verdiğimiz halde neden hala üniversitemiz yok?


Sebebini söyleyeyim. Üniversiteyi gerçekten istemiyoruz. İsteseydik olurdu. Herkes alınabilir. Eğer benim de yapmam gereken bir katkı olup ta bende yapmadıysam ben de suçluyum. Aslında suçlu hepimiziz. Çünkü gerçek manada bu yola baş koymadık. Ankara yollarını bu konuda aşındırmaya gerek yok aslında. Yalova üniversitesini istiyor diye biraz yüksek sesimiz çıksaydı Ankara duyardı şimdiye kadar. Demek ki sesimizi yeterince çıkartamamışız. Aynaya bakmanın zamanı geldi artık. Üniversite konusunda çözüm üretmeliyiz bir an önce.


O yapamadı, bu yapamadı gibi kısır çekişmeye de neden olmak istemiyorum. Yalova Üniversitesi hepimizin olacak. Çocuklarımız eğitim görecekler. Üniversite hastanemiz olacak. Konferanslar, bilimsel çalışmalar olacak. Eğitim kenti olacağız. Gazetelerde Yalova eğitimdeki başarılarıyla manşet olacak. Marmara bölgesinin ortasında yer almamıza rağmen üniversitemizin olmamasını anlamakta güçlük çekiyorum. Soruyorum Yalova’nın geleceğinde söz sahibi olanlara ve olma niyetinde olacaklara: Üniversite istiyor musunuz? İstiyorsanız haydi güç birliği yapmanın zamanı geldi. Etiketler ne kadar ayrı olsa da üniversite çatısı altında birleşmeye mecburuz. Bilim ve eğitim çatısı altında birleşen Yalova diğer problemlerini de aşmada öncü rolü üstlenecektir.


Yetmiyor artık bu elbise Yalova’ya. Dar geliyor. Kolumuz, bacağımız dışarıda kaldı. Düğmemizi ilikleyemiyoruz. Bu elbiseyi büyüteceksek Üniversite ile büyütmeliyiz. 


Genel seçimler hakkında şimdiden siyasi hava ısınmaya başladı. Ben buradan milletvekili adayı olmak isteyenlere sesleniyorum. Üniversite konusunda somut öneriler getiremeyene, yada çözüm üretemeyene oyumu vermeyeceğim. Hangi partiden olursa olsun. Hatta bir taahhütname imzalatmayı bile düşünüyorum.


Seçmen-Milletvekili Adayı Sözleşmesi:
“Üniversite kurulması konusunda muhalefet yada iktidar partisinden seçilsem de gerekli çalışmalarda aktif katılımı sağlayacağıma, eğer bu çalışmalarda yeterli düzeyde katkımın olmadığının sivil toplum kuruluşları tarafından oybirliği ile tarafıma iletilmesi durumunda milletvekilliğinden istifa edeceğimi şimdiden kabul ve beyan ederim.” şeklinde sözleşmeye imza atacak milletvekili adayı olsun. Elbette üniversitenin dışında diğer çözümlenmesi gereken konuları da ekleyeceğim. Oy almak isteyen, kendisine güvenen bu sözleşmeyi imzalar. O zaman milletvekilliğine soyunmanın ne kadar zor olduğu ortaya çıkar.


Kimseyi, hiçbir siyasi partiyi hedef almadan yapıcı, Yalova’ya bir şeyler kazandırmak için bu temiz girişime sahip çıkınız lütfen. “Bana mal edilsin, ona mal edilmesin “ yaklaşımından dolayı, yazımın başında belirttiğim adam adama markajı yaklaşımını artık bırakalım. Yalova kazanacaktır.


Siz değerli okurlarımdan ne bekliyorum biliyormusunuz? Hangi sivil toplum örgütünde, hangi kuruluşta, hangi toplumsal organizasyonda yer alıyorsanız lütfen gündem maddelerine “Yalova Üniversitesi’ni” eklettirin. O zaman göreceksiniz ki bu pozitif enerji toplumun tüm kesimlerine yayılacak ve inanamadığınız kadar kısa zamanda üniversiteye kavuşacağız. Kim ne katkı yapabilir bu konuda diye bu açıdan bir kampanya yapılabilir. 


Her şeyi kamudan beklemeyelim. Biz eğer Yalova olarak istersek başaracağımıza inanıyorum. Kamuoyu da istiyordur. Kimse ben üniversiteyi istemiyorum demez. Ama istemek yetmiyor. Harekete geçmek gerekiyor. Siyasetteki adam adama markajı geçebilmenin formülünü de vermek istiyorum. Çünkü bence her konuda olduğu gibi üniversite konusunda da “ aman ona mal edilmesin, onun başarısı şekline dönüşmesin “ anlayışından kaynaklanan başarısızlık nedenini ortadan kaldırmanın formülü “ÜNİVERSİTEMİ İSTİYORUM" ÇALIŞMA GRUBU oluşturulmasında yatıyor. O zaman üniversitemiz olur.


Biz olarak varsak eğer birleşebiliyorsak aynı hedef doğrultusunda başarı da bizim olacaktır. Çocuklarımızın geleceği için, Yalova’nın geleceği için haydi.
Şimdi birlik ve beraberlik zamanı. Güç birliği zamanı.



Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
Yükleniyor..
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.