Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Gündem Olası Afet Risklerini Azaltma

Yazının Giriş Tarihi: 28.02.2023 09:44
Yazının Güncellenme Tarihi: 28.02.2023 09:44

Bir taraftan 11 ilimizde depremin yaraları hızlı şekilde sarılmaya devam ediliyor. Barınma ve enkaz kaldırma çalışmaları, konteyner kent alanları , kalıcı konutların başlangıcı derken çok hızlı hareket edilerek çalışmalar sürüyor. Burada Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan , bakanlarımız, kamu Kurum ve kuruluşları, AFAD, Kızılay, JAK, UMKE,PAK, Madenciler, gönüllüler ve STK’ ların olağanüstü çalışmalarından dolayı sade bir vatandaş olarak teşekkürü borç biliyorum. Bölgede çalışan belediyelerimizin her bir çalışanına bu millet minnettar.

Milletimiz tek vücut olarak depremin ilk saatinden bu yana adeta ulusal seferberlik içerisinde  yükü beraber kaldırma anlayışı ile üzerine düşeni yapmaya çalışıyorlar.

Artçıların bu denli fazla ve sık olması, şiddetlerinin yüksek olması maalesef  evlerine eşya almak için giren vatandaşlarımızın  hayatlarını kaybetmelerine neden oluyor.   Artçılar ile binalar o kadar yoruldu ki maalesef deprem bölgesindeki  binaların riski çok yüksek.

Şunu bir kez daha altını çizerek söylemek istiyorum ki, “Deprem yalancılarını da aziz milletimiz not ediyor.”  Depremin ilk gününden beri sosyal medyada yalanları ile kafa karışıklığı yaratıp deprem yaralarının sarılmasını sekteye uğratma çabasındakiler hedefinize ulaşamayacaksınız.Gerekli adli ve idari yaptırımlar onları bekliyor…

Kısa genel değerlendirmeden sonra gelelim ilimize… 1999 Marmara depremini yaşamış Yalova’lı hemşehrilerimiz aslında duruma çok iyi vakıf. Çünkü 1999 da her şeyi birlikte yaşadık, o zor günleri birlikte aştık. Olası Marmara depremi konusunda uzmanların ortak görüşü  seferberlik içerisinde hazırlıkların ivedi şekilde yapılması. Depremin parametreleri ve etki alanında ciddi değişiklikler olmuş günümüzde , tekrar gerekli güncellemeler yapılarak yapılan çalışmalar tekrar masaya yatırılarak varsa eksikliklerin giderilmesi, imkan ve kabiliyet artırımı ile olası afetlere hazırlıkta millet olarak devletimizle bütünleşmeliyiz. Pek çok başlık altında konu değerlendirilebilir.Bence öncelik her vatandaşımızın bu konuda ciddi eğitim almaları gerekliliğidir. Hatta daha ileri düzeyde arama kurtarma birlikteliğinin oluşturulmasıdır.

Bir önceki yazımda bu konuyu geniş şekilde ele almıştım. İlimizde Yalova Kent Konseyimizin organizasyonu ile Yalova Valimizin riyasetinde , Yalova Belediyesi, Yalova Üniversitesi, Yalova İl Özel İdaresi, Yalova Ticaret Sanayi Odası, Yalova Makine OSB, Yalova Esnaf ve Sanatkarlar Odası paydaşları ile 14-15 Mart 2023 ‘de   yapılacak olan “ Dirençli Kent Yalova Çalıştayı “ bu aşamada kentimiz için çok önem arz ediyor. En önemli konu başlıklarından biri de “ Afetler “…Konunun tüm taraflarının katılımı ile inanıyorum ki güncellenerek önümüze yeni bir yol haritası çıkacak. Kamuoyu ile paylaşılacak olan sonuç bildirgeleri sonrasında da bu yol haritasının uygulama safhası ile ilimizde çalışmalarımızı daha da fazla artırmayı hedefliyoruz.

Hedef olası tüm afetlere karşı hazırlık düzeyinin en üst seviyeye çıkartılması ve  olası afet sonrasında da en verimli çalışmanın sağlanması için planlı ve görev paylaşımının en rasyonel şekilde sağlanmasıdır.

Afetsiz günler diliyorum. Sağlıcakla kalınız.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
Yükleniyor..
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.