Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Filistin’de Çocuklar Ölüyor

Yazının Giriş Tarihi: 16.10.2023 10:05
Yazının Güncellenme Tarihi: 16.10.2023 10:05

Filistinde insanlık dışı gelişmeler var. Hastanelerin bombalanacağını açıkça ilan eden ve boşaltılmasını isteyen İsrail , açık  hava hapishanesindeki Filistine günler süren bombardımanın ardından yüzlerce tankı  Gazze sınırına yığdı. Bir adım sonrası karadan müdahale etmesi ve İsrail Savunma bakanın dediği gibi “ Kuralı olmayan bir savaş için tüm yetkileri “ askerlerine veriyor. Yani kuralsız bir savaş. Aslında savaş değil katliama doğru bir gidişat var.

Ekim ayında  insanlık adına, insan olma onuru adına çok acı verici  hadiseleri yaşıyoruz. Tarih boyunca işgalci ve müslümanları öldürmeyi kendine hak olarak gören İsrail’in,  Mescid-i Aksa’daki Müslümanlara yönelik şiddet dolu tavrı kabul edilemez.Şehit binlerce  çocuklar var, gençler var. Bunun yanında binlerce  kişiyi de yaralaması dünyayı ayağa kaldırdı.İnsanlık bu zulümden kurtulmalıdır...İsrail’in terörist uygulamalarını lanetliyorum, insanların üzerine hava araçları ile ölüm kusan yaklaşımını , camide bedenini kahpe Yahudilere siper etmiş masum kadın, çocuk, yaşlılar, gençler…Kabul etmiyorum Uluslararası tüm mekanizmalar  çalıştırılarak Filistin’li kardeşlerimizin yanında olmamız gereken kritik bir süreçten geçiyoruz.

Tüm insani ihtiyaçları göz ardı edilerek elektrik, su, gıda ve ilaçtan mahrum bırakılarak adeta kıskaca alınmış Filistinliler…Müslüman kardeşlerimiz için  çokça dua edelim. Dinlerinden  dolayı zulme uğrayan kardeşlerimizi yalnız bırakmayalım. Sosyal medyada paylaşılan görsellerden sonra durumun vehametinin  boyutu  ne denli insanlık dışı muameleler ile karşı karşıya olunduğunu gösteriyor. Rabbim inancı, rengi, milleti ne  olursa olsun eziyet çeken , mağdur olan herkesi dardan çıkartsın.

Çok daha zor günler geliyor.Adeta açlık ve yoksulluk içinde açık hava hapishanesinde  mahkum olmuş Filistin halkı zor durumda. Aslında zorda olan bizim yüreklerimiz, kalplerimiz… Hukuk tanımaz İsrail yönetiminin arkasında hangi devletler varsa, hangi yaklaşımlar varsa inanıyorum ki mazlumun ahı altında ezilecektir. Biz bu durumda duruşumuz ile, yüreğimiz ile mazlumun yanında tam olarak olmalıyız. Orada minicik bedeni parçalanan yavrular,  saçlarından sürüklenerek ezilen kardeşlerimiz yüreğimizi yakıyor. Zorda olan Mescid-i Aksa değil. Zorda olan insanlığın vicdanı aslında.

ABD’ nin ve İngilterenin uçak gemilerinin bölgede olması da ayrı bir yönü. Ateşin bir anda bölgeyi sarması an meselesi.Gerilim tırmanırken televizyonlarda taş üstüne taş kalmamış, minicik bedenlerin parçalanmış cesetleri karşısında  insanlık nerede sorusunu soruyoruz.Her zaman olduğu gibi ekonomik yaptırım ve İsrail mallarına tam boykot ile zalimlere yapabileceğimiz en pasif dik duruş olacaktır. Türk bayrağını her sefer elinden düşürmeyen gençlerin şehadete erişmesi ve naşının Türk bayrağı ile götürülmesi bizim coğrafyamızın yüklediği sorumluluğumuzu bir kez daha hatırlatıyor. Tarih bizi  çağırıyor, Filistin bizi çağırıyor, Kudüs bizi çağırıyor… Uçun ebabil kuşları, uçun, mazluma siper olun, zalime cehennem olun…

Uluslararası kurum ve kuruluşlar her zaman olduğu gibi Filistinlileri görmezden geliyorlar. Orada katliam yaşanması an meselesi…Barış için harekete geçilmesinde  çok geç kalındı…Uluslararası hangi kurum ve kuruluş varsa hepsine görev düşüyor. Kişisel olarak yapacağımız en hafif duruş dualarımızla destek olmaktır. Yazımı kaleme aldığım an  itibarıyla kara harekatı için İsrail ağır araç ve tank yığınağı yapmıştı. Kritik süreçten geçerken İsrail  zulmü devam ediyor.Çok kötü senaryolar dillendirilirken inşallah  kötü durum devam etmez. Uluslararası toplum eğer bu durumda harekete geçmez ise yazıklar olsun.

Her geçen saat durumun daha da kötüleştiği  ve duygu  yükü ile kaleme aldığım bu zaman diliminde inşallah önümüzdeki günlerde  tablo daha kötüye gitmez.İsrail terör saldırıları eğer BM ‘de de mazlum Filistin halkının sesi duyulmaz ve dikkate alınmaz ise dünya çok ciddi bir eşiğe doğru gidecek.İnşallah aklıselim ve barış galip gelir.

Kalın sağlıcakla…

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
Yükleniyor..
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.