Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

9. Gün, 197. Saat

Yazının Giriş Tarihi: 14.02.2023 09:13
Yazının Güncellenme Tarihi: 14.02.2023 09:13

Lakin 17 Ağustos 1999  Marmara depremini  yaşamış, o günlerin acısını, zorluklarını çekmiş bir kardeşiniz olarak içinde bulunulan günleri çok iyi anlayarak hayata tutunmanın, zor günleri  ancak tek yürek olarak aşılabileceğinin sorumluluğunu hissediyorum. Türkiye tek yürek halinde  ve enkazdan çıkartılan her canımız için zamanla yarışılıyor. Umudumuz devam ediyor. Dünyanın dört bir yanından uzman ekipler insan üstü gayretleri ile destek oluyorlar. Her bir kurtulan canımız Türkiye’yi adeta tek kalp atımına bağlıyor.  Aziz milletimiz, devletimiz silahlı kuvvetlerimiz, STK’lar tüm arama kurtarma ekipleri ile bir dakikanın bile öneminin bilinci içerisinde yazımı kaleme aldığım saatte 10 ilimizin her köşesinde canlarını hiçe sayarak çalışıyorlar. UMKE ve sağlık teşkilatımız her zamanki gibi kurtarılan her bir canımızın hayata bağlanması için ellerinden geleni yapıyorlar. Büyük şehirlerimizdeki  hastanelere  sevk edilen yaralılarımızın da en kısa zamanda sağlıklarına kavuşmaları için seferberlik devam ediyor. Yazımı kaleme aldığım 197 saat sonra ümitlerimiz göçük altındaki canlarımız için devam ediyor.

Kan bağışının sürekli devam etmesi gerekiyor.  Elbette AFAD tarafından tek elden koordinasyonu ile bölgeden gelen her türlü talep  Yalova ilimizde de ivedi şekilde karşılanıyor. Depremin ilk gününden beri emeği ile, maddi manevi katkıları ile katkısı olan her bir Yalova’lı hemşehrime şükranlarımı sunuyorum. Deprem sabahı Yalova ilimizden hemen organize olarak bölgeye giden AFAD, Magder, İHH ve K77 nin , isimsiz kahramanlarımıza sonsuz şükranlarımı sunuyorum. Belediyelerimizin itfaiye teşkilatlarına, İl özel idaremizin  her kademede mesai arkadaşlarımıza,  her türlü iş makinesi ile destekte bulunan hemşehrilerimize , her türlü  lojistik  sağlayan STK larımıza ve unuttuğum her bir destekçiye teşekkürü borç biliyorum. Deprem bölgesine ulaşıp destekleri ile Yalova ilimizin farkındalığı bölgeden olumlu geri dönüşlerin olması gurur  verici. Herkes içinde bulunulan günlerin sorumluluğunu yerine getirmeye çalışıyor.

Yalova ilimize getirilen depremzedeler için seferberlik devam ediyor. Barınma ve hayata tutunmada bu ailelere sahip çıkılıyor. Bu günleri birlikte aşacağız. Koca yüreklerini  koyan her bir vatandaşımız yüzyılın afetinde ülkemizi  tekrar ayağa kaldıracak. Diz çökmemizi bekleyen şer odakları da bilin ki bu millet ve devletin hiçbir zaman sırtı yerde kalmadı, kalmayacak. Her türlü provakatör eyleminiz de suratınıza çarpacak. Yaralarımızı saracağız ve yaşananlardan da ders alarak yolumuza devam edeceğiz. Resmi kaynaklardan teyit alınmamış bilgileri lütfen sosyal medyada paylaşmayalım. Barajın patlama tehlikesi var diye doğru olmayan bir bilginin paylaşılması bir ilimizde arama kurtarma çalışmalarının ciddi bir süre durmasına neden oldu. Bu sorumluluğu herkes hissetsin lütfen.

Depremde hayatını kaybetmiş tüm vatandaşımıza Allah’tan rahmet, ailelerine sabırlar diliyorum. Yaralanan vatandaşlarımıza da acil şifalar diliyorum. Devletimiz güçlüdür. Milletimiz metanet içerisinde kenetlenerek bu zor günleri aşacağız.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
Yükleniyor..
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.