Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

5 Yılın Özeti Ve Gelecek Vizyonumuz

Yazının Giriş Tarihi: 20.12.2023 10:52
Yazının Güncellenme Tarihi: 20.12.2023 10:52

Yalova İl Genel Meclisi olarak köylerimizde İl Özel İdaremiz ,muhtarlarımız, Köylere Hizmet Götürme Birlikleri , Genel Sekreterimiz,kaymakamlarımız ve Sayın valimiz ile hizmet ve yatırımları köylerimize getirmede çalışmalarımız aralıksız sürdürüyoruz. Mali kaynaklarımızı burada öncelik sıralaması ile en rantabl şekilde değerlendiriyoruz. Klasik altyapı ve üst yapı çalışmalarını günün gelişen ve değişen teknolojik değişimine uyarlayarak yerelde çalışmalarımızda geriye dönük değerlendirdiğimizde bu tecrübe ve birikimi geleceğe de aktarma hedefindeyiz.

Elbette kurumsal kimlik içerisinde yılların birikimi ile işlevsel olarak da yerelde hizmet ve yatırımların bu denli yerindeliği vatandaşlarımız tarafından da hüsnü kabul görmesi meclis üyesi olarak bizlere daha fazla çalışma azmimizi artırmakta. Aşk ile koşuyoruz ve yorulmuyoruz. Meclis başkanımız  Sayın Hasan Soygüzel bey  ve meclis üyesi arkadaşlarımızla uyum içerisinde yakaladığımız bu  sinerji ortak aklın gereği kararlarımıza da yansımaktadır. Oy birliği ile geçen kararlarımızın İl Özel  İdaremizin ilgili birimlerinin  kararlarımızı hayata geçirmesi ile yerelde her işlem vatandaşımıza hayat konforu ve gelişimi getirmekte.

Zaman hızla gelişen ve değişen koşullara adapte olup günün gereğini yapabilen organizasyonları zorunlu kılmaktadır. Her kurum buna kendisini uyarlayarak etkinlik ve verimliliğin yanında kaynakların yerindeliğini sağlama sonucunu yakalayacaktır. Durup geçmişe bakmak, adeta öz eleştiri yaparak-karne vererek sık sık değerlendirme yapmak gerekiyor. Yoksa hem bireysel olarak, hem de kurumsal olarak ayakta kalamazsınız. Dünyanın bu denli küçüldüğü, etkileşimin arttığı günümüzde mesleki deneyim ve birikimi her seçimle iş başına gelen arkadaşımızın, hangi kademede olursa olsun hemşehrilerimizin verdiği  bu emanetin sorumluluğunun bilincinde olmak bizlere daha fazla çalışma azmi vermekte.

 Vatandaşımızın bizlere verdiği bu sorumluluğu görev süremiz içerisinde her bir toplantıda ve programda en verimli şekilde sonuca ulaşma hedefi ile temsil ettiğimiz her ortamda sürdürüyoruz. Eğitimden tarıma, sağlıktan kültürel faaliyetlere, altyapı ve üst yapıdan sosyal organizasyonlara yaşamın her alanında dokunmadığımız alan kalmıyor. Çocukların oyun alanları, gençlerin spor alanları, kadınların el emekleri hepsi bizler için önemli. Köylerimizdeki muhtarlık hizmet binalarının daha modern hale getirilmesi, kapasitelerinin artırılması hep önceliğimiz. Tarımsal sulamanın kapasitelerinin artırılması ile köylümüzün üretimdeki maliyeti azaltıcı katkısı tüm köylerimiz için düşünüldüğünde ciddi rakamlara ulaşmakta. Ayrıca bakanlık teşviklerine konu olan projelere destek vererek yeni üretim alanlarının kazandırılması ve sürekliliğinin sağlanmasında yıllara sari çalışmalar ile ekonomik olarak köylümüzün yanında olmaya devam edeceğiz.

Tüm çalışmalarımızda Yalova Milletvekillerimizin, AK Parti il başkanımızın, teşkilatlarımızın desteklerinin yanımızda olması  ayrı bir güç vermekte. Bakanlıklar nezdinde bu uyum ile Sayın Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan önderliğinde AK Parti kabinesi  yerelde her türlü çalışmamızın stratejik önderliğini yapmakta.

AK  Parti Çiftlikköy İlçe Başkanımız ve teşkilatlarımızla köylere yaptığımız çalışma programları ile yerinde  muhtarlarımız ve hemşehrilerimizden  taleplerini  almamız bizlere çalışmalarımızda rehberlik etmekte.

Kurulum ve kapasite artırım çalışmaları devam eden Asfalt Plenti tesisi ve sıkıştırılmış beton yol tesisi hakkında  İl Genel Meclis Başkanımız Hasan Soygüzel ve Genel Sekreterimiz Ümit Yılmaz detaylı açıklamalarda bulundular. Bu iki yatırım ilimizde bulunan diğer belediyelerimiz için de maliyetlerinde ciddi düşüş sağlayacak  yeni üretim teknolojisi ile  bizlere heyecan vermekte. Yeni yılın ilk aylarında hizmete açılması planlanan bu iki tesis ilimize ciddi katkıda bulunacak.

Yeni teknolojiden yararlanılan bir yatırım çalışması da köylerimizdeki merkezi klorlama takip ve Kontrol sistemi oldu. Köylerimizde hangi köyümüzdeki su deposunun klor yönüyle durumunu dijital ortamda kontrol edip sevk ve İdaresi yönüyle ciddi bir yatırım oldu.

Elbette köylerimizin doğalgaz ile buluşturulma çalışması bu dönemde oldukça yoğun çalışmanın sonucu. Doğalgaz altyapısından dolayı kısmen  bozulan yolların ve altyapının seri şekilde yenilenmesi çalışmaları sürüyor. Her hizmetin doğal olarak bir külfeti oluşuyor. Bunun farkındayız, yeni tesisimiz ile yılın 12 ayına yayılan yol yapım ve onarım çalışmaları ile vatandaşımızın taleplerini büyük ölçüde ve kısa zamanda karşılamayı hedefliyoruz.

Su konusunu öncelikli konular arasına alarak yetki ve sorumluluk sahamızda envanter ve potansiyel durum çalışmalarını yapıp çalışmalarımızı yapıyoruz. Meclis gündemimizde çok detaylı olarak değerlendirildi. Köylerimizdeki tarımsal, içme ve kullanma suyu kapasitesi, verimli ve etkin su kullanımı konusunda ciddi yatırımlarımız devam edecek. Akıllı sayaç uygulaması ile sudaki kayıp kaçağın en alt düzeye indirilmesi, tarımda teknolojik sulama ve yeni su kaynaklarının ilavesi ile köylerimizde vatandaşlarımız için gerekli çalışmaları yapıyoruz yapmaya da devam edeceğiz.

İçerisinde bulunduğumuz yerel seçim sürecinde genel bir değerlendirme yaptım. Elbette geleceğe dönük yeni proje ve planlamalar  zaman   içerisinde kamuoyu ile paylaşılacak. Ortak akıl ile her bir köyümüz cazibe merkezi olma yolunda. Köylerimizi seviyoruz, köylerimizde hayat standardını yükseltme adına  gelecekte de sorumluluğumuzun bilincinde olarak Türkiye Yüzyılı vizyonu ve yaklaşımıyla üzerimize düşeni yapma hedefiyle saygılarımı sunuyorum.

Başka bir yazımda buluşana kadar kalın sağlıcakla…

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
Yükleniyor..
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.