Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Tonami Kavşağı

Yazının Giriş Tarihi: 30.11.2015 05:00
Yazının Güncellenme Tarihi: 30.11.2015 05:00

Tonami Kavşağı’nda yeni bir düzenleme yapıldı. Artık Bursa’dan Karamürsel istikametine ve Karamürsel’den Bursa istikametine giden araçlar Tonami Kavşağı’nda hiç duraksamadan yollarına devam edebilecek; trafik hiç kesilmeyecek.

Trafiğe açıldığı haberini okuyunca, 27 Kasım 2015 günü, kavşağa giderek buradaki trafik akışını bir süre yerinde gözlemledim.
Emeği ve katkısı bulunan herkesten Allah razı olsun.

Mevcut düzenleme Yalova’ya uğramadan transit geçecek araçlar için uygun, ancak kavşaktaki (mevcut uygulamanın) Yalova trafiğine çözüm üretemeyeceği de son derece açık.

İlâve düzenlemeler yapılmazsa, (mevcut durumuyla) bu kavşak ileride Yalova’ya büyük sorun çıkarır.

(27 Kasım 2015 günkü duruma göre) Tespitlerimi kısaca belirteyim:
Şehit Ömer Faydalı Caddesi’nden gelen araçların Karamürsel yönüne gidecekleri düşünülmemiş. Ya da düşünülmüş de ben anlamadım.
Aynı gün, Şehit Ömer Faydalı Caddesi’nin Tonami Kavşağı’na çıkan ağzı toprak doluydu ve yol kapalıydı. Kapalı yol ağzını görünce çok şaşırdığımı belirtmeliyim. Bu yolla gelen araçlar sağdaki rampaya çıkan sokağa giriyorlardı.

Bursa istikametinden gelip Yalova kent merkezine girecek araçlar;
Çiftlikköy istikametinden gelip Şehit Ömer Faydalı Caddesi’ne dönmek isteyen araçlar;
Yalova kent merkezinden gelip Çiftlikköy istikametine sapacak araçlar, kavşağa girişte ve kavşak altında 2’şer kez ışıklarda duruyorlar.

Bu tarz kavşaklar trafik hiç durmadan akmak için düzenlenir.
İDO’dan gelen ve Bursa istikametine gidecek araçlar Yalı Caddesi’nden soldan gelerek, kavşağın sağından yan yoldan otobana çıkacaklar; ancak Çiftlikköy minibüsleri sağdan yolcu ala ala gidip tam meydana girişte sola dönüyorlar, burada iki hat çakışıyor.

İstanbul Caddesi’nden meydana çıkışın da düzenlenmesi gerekiyor.
Trafikte esas olan emniyettir, bu kavşakta yaya emniyeti hiç yok gibi, yoksa ben mi yanlış algılıyorum.

Böyle kavşak düzenlemelerinin İstanbul’da çok güzel örnekleri var, gidip incelenmesini öneririm.

Umarım en kısa sürede Tonami Kavşağı, gelecekte sorun çıkartmayacak ve trafik sorununu uzun vadeli çözecek hale getirilir.
Tonami Meydanı ile ilgili birkaç küçük tespitimi daha belirteyim.
Meydanın tam ortasında çok güzel bir ağaç vardı, gerek Bursa gerek Çiftlikköy istikametinden gelişte bu meydandaki muhteşem ağaç hemen dikkati çekiyordu. Yanlış algılamadıysam, yeni yapılan üst geçiş yolu ağacın bulunduğu yerden geçmiyor ama o güzel ağaç yok, kesilmiş. Çok dikkatli bakıp anlamaya çalıştım, inşallah yanlış yorumlamıyorumdur.

“Tonami Meydanı” adı Yalova’nın kardeş şehri Tonami’den geliyor. Tonami Belediyesi, bir zamanlar Yalova Belediyesi’ne bir “Bahçe Feneri” ile bir “Dostluk Çanı” hediye etmişti. Bunlar Cumhuriyet Caddesi’nde (eski Belediye binası) günümüzdeki Karizma İş Merkezi önünde, yol ortasındaki refüjdeydi. Sonra bunlardan biri Valiliğin karşısındaki yolun ortasındaki küçük ağaçlık alana kondu, diğeri ne oldu bilmiyorum. Bu durum garip değil mi?

Bir de, trafikte acil durumdan dolayı, ambülânsların ve bazı özel kart sahibi kişilerin Atatürk Bahçe Kültürleri Merkez Araştırma Enstitüsü içinden geçme durumu var. Bir gen merkezinde böyle durum olamaz, bu da cinayetin bir başka türlüsüdür. Madem kavşak tamamlandı ve hizmete açıldı, Araştırma Enstitüsü topraklarından geçmenin önüne geçilmesi gerekir.



2016'DA REKORA HAZIRLANIN

En sıcak yıl olarak kayıtlara geçmesi beklenen 2015’in ardından, El Nino etkisiyle 2016’nın daha da sıcak olacağı öngörülüyor.
2011-2015 yılları, 1961-1990 arası dönem referans alındığında 0.57 santigrat derecelik artışla kayıtlara “en sıcak 5. yıl” olarak geçti.
Dünya Meteoroloji Örgütü (WMO), önümüzdeki yılın devam edecek El Nino etkisiyle daha da sıcak olacağını ve 2015’in rekorunu kıracağını ifade etti.

Bu gelişmede, son 30 yıldır her sene artış göstererek üst üste rekor kıran sera gazı seviyesindeki artışın da etkisi olduğu belirtiliyor.
Sıcaklıktan Türkiye de nasibini alacak.

Yalova’da kısa bir süre önce, yıllar öncesinden beri yapılan tüm uyarılara rağmen, herkesin topu birbirine atması yüzünden, susuz kaldık, bunu kimse unutmadı. Umarım gelecekte benzer sorunlar yaşamayız.



BİR TESPİT:

Toplumda çok sevilip sayılan bir sanatçı, gazeteci arkadaşlarıyla sohbet ediyormuş. Gazeteciler sormuşlar:

“Siz her zaman şık, bakımlı, temiz giyiniyor, konuşmanızda bile özenli davranıyorsunuz. Bunun nedeni nedir?”

Sanatçı, zarif bir gülümsemeyle yanıtlamış:
“Ben yıllardır toplumun gözü önündeyim. Beni giyimimle, davranışlarımla, hatta konuşmamla değerlendirenler var. Genç nesil içinde beni örnek alanların olduğunu biliyorum. Bu nedenle her şeyime son derece dikkat etmek zorundayım. Bakkala yumurta almaya giderken bile giyimime kuşamıma dikkat eder, herkese sıcak ve samimi davranır ama asla kimseyle laubali olmamaya özen gösteririm. Beni önemseyen ve bir yere getiren toplumuma saygımı başka nasıl gösterebilirim ki?”



GÜNÜN SÖZÜ:

“Önemli olan akıllı olmak değil, aklı yerinde ve zamanında kullanabilmektir.”

ATATÜRK DİYOR Kİ:
“TÜRKİYE CUMHURİYETİ’Nİ KURAN TÜRKİYE HALKINA TÜRK MİLLETİ DENİR. .. NE MUTLU TÜRK’ÜM DİYENE!..”
www.ahmetakyol.net



Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
Yükleniyor..
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.