Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Ne Ektiğine İyi Bak

Yazının Giriş Tarihi: 26.03.2024 12:49
Yazının Güncellenme Tarihi: 26.03.2024 12:49

GÜNAYDIN Değerli Okurlar,

Bugün, küçük bir öykü ve devamında bundan çıkarılacak hissemiz var.

Uzak Doğu'da bir imparator yaşlandı ve halefini seçmenin zamanının geldiğini biliyordu. Karar verme zamanı geldiğinde çocuklarından ya da yardımcılarından birini seçmek yerine başka bir seçim yapmaya karar verdi. Bir gün krallıktaki tüm gençleri birlikte sarayına çağırdı.

Dedi ki: "Tahtı bırakıp yerimi alacak bir sonraki imparatoru seçme vaktim geldi. İçinizden Birini seçmeye karar verdim." Çocuklar şok oldu! Ama imparator devam etti.

"Bugün hepinize bir tohum vereceğim, bu çok özel tohumu ekmenizi ve bu tohumdan yetiştirdiklerinizle bir yıl sonra buraya geri dönmenizi istiyorum. O zaman getirdiğiniz bitkileri inceleyeceğim ve seçtiğim, bir sonraki imparator olacak! ‘’

O gün Ling adında bir çocuk oradaydı ve diğerleri gibi o da bir tohum aldı. Eve gitti ve hikâyeyi heyecanla annesine anlattı... Annesi bir saksı seçmesine ve toprağı hazırlamasına yardım etti, o da dikkatlice tohumunu ekti. Her gün saksıyı sularken ilk baştaki heyecanını kaybetmeden tohumu büyümüş mü diye seyrediyordu…

Yaklaşık üç hafta sonra diğer gençler tohumları ve büyümeye başlayan bitkileri hakkında konuşmaya başladı. Ling tohumunu kontrol etmeye devam etti ama onun saksısında hiçbir şey büyümedi. 3 hafta, 4 hafta, 5 hafta daha geçti. Saksısında hala hiçbir şey yoktu… Tüm çocuklar bitkileri hakkında konuşurken Ling'in hala anlatacağı bir bitkisi yoktu ve kendini çok başarısız gibi hissediyordu. Altı ay geçti, hala Ling'in saksısında bir şey yoktu.

Artık tohumuna bakamadığını ve onu öldürdüğünü düşünmeye başlamıştı. Herkesin ağaçları ve yüksek bitkileri vardı ama onun hiçbir şeyi yoktu. Ama Ling arkadaşlarına hiçbir şey söylemeden inançla tohumunun büyümesini beklemeye devam etti. Sonunda bir yıl geçti ve krallığın tüm gençleri inceleme için bitkilerini imparatora götürecekleri tarih gelip çatmıştı... Ling ağlayarak annesine imparatora boş bir saksı götüremeyeceğini söyledi. Ama annesi ona olanlar hakkında dürüst olması gerektiğini hatırlattı. Ling midesinde bulantı hissediyor, kusmak istiyor ama içten içe de annesinin haklı olduğunu biliyordu.

Boş saksısını saraya götürdü.

Ling geldiğinde diğer gençler tarafından sunulan bitki çeşitliliğine hayran kaldı. Her türden ve boyuttan bitkiler vardı ve hepsi çok güzeldi. Ling boş saksısını yere koydu. Onun saksısında yetişen hiçbir şey olmadığını gören birçok çocuk ona güldü. Bazıları onun için üzüldü ve sadece "Hey, iyi denemeydi" dediler.

İmparator geldiğinde odayı inceledi ve gençleri selâmladı.

Ling sadece arkada saklanmaya çalışıyordu. İmparator, "Ne harika bitkiler, ağaçlar ve çiçekler yetiştirdiniz," dedi. " Bugün biriniz bir sonraki imparator olarak atanacak!"

İmparator aniden Ling'i odanın arkasında boş saksısıyla gördü. Muhafızlarına onu öne çıkarmalarını emretti. Ling çok korkmuştu.

"İmparator başarısız olduğumu biliyor! Belki de beni öldürtecek!"

Ling saksısıyla birlikte ön tarafa geldiğinde imparator adını sordu.

 "Benim adım Ling," dedi.

Artık bütün çocuklar onun boş saksısın görmüşler ve hep bir ağızdan onunla dalga geçtiler. İmparator herkesten sakinleşmesini istedi.

Ling'e baktı ve sonra kalabalığa şöyle dedi: "Yeni imparatorunuzu görün, adı Ling! "

Ling kulaklarına inanamadı daha tohumunu bile yetiştirememişti. Nasıl yeni imparator olabilirdi ki?

Sonra imparator yavaş sesle konuşmaya başladı:

"Bir yıl önce her birinize bir tohum verdim, tohumu alın, ekin, sulayın ve bana bugün geri getirin dedim. Ling hariç hepiniz bana çok güzel ağaçlar, bitkiler ve çiçekler getirdiniz. Ama ben sizlere yeşermeyen, yanmış tohumları vermiştim… Siz ne yaptınız?

Tohumun büyümeyeceğini öğrendiğinizde, size verdiğimi başka bir tohumla değiştirdiniz. Tohumu yeşermediğinde boş bir saksı getirecek cesareti ve dürüstlüğü olan tek kişi Ling idi, bu yüzden yeni imparator olacak olan o!‘’

KISSADAN HİSSE:
Ektiğiniz tohuma dikkat edin, zira gelecekte yani hayatınızda ne biçeceğinizi o belirleyecek.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
Yükleniyor..
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.