Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Bir Seçim Daha Bitti

Yazının Giriş Tarihi: 02.11.2015 05:00
Yazının Güncellenme Tarihi: 02.11.2015 05:00

Bu köşede siyasî yazı yazmak istemiyorum ve yazmıyorum.

Masaya haftalık yazımı yazmak için oturduğumda, televizyonda seçim sonuçları veriliyordu, bu durumda birkaç satırla da olsa gündemden söz etmek gerekiyor.

Benim hayatım boyunca herhangi bir siyasî partiye bağlılığım olmadı.
Halen kendi siyasî düşüncelerime yakın ve faaliyetlerini beğendiğim bir parti yok.

Seçim sonuçlarının ülkeye hayırlı olmasını ummaktan başka elimden bir şey gelmiyor.

Umarım iç ve dış politikada, benim kişisel kanaatime göre, tamamen yanlış olan politikalar düzeltilir ve güzel ülkemiz çağdaş ve modern ülkeler seviyesine ulaşır.

Umarım ülkemizde refah, insan haklarına saygı, ifade özgürlüğü artar; hukuk ve adalete olan sonsuz güven diğer ülkelere örnek olur.

Emniyet unsurları zaten teröristlerle etkin bir şekilde mücadele ediyor, umarım devlet tüm organlarıyla terörle mücadelede başarılı olur; siyasî rant uğruna tavizler verilmez!

Umarım:
Birleştirici ve uzlaştırıcı olmak yerine, farklılıklar politize edilerek çatışmalar tırmandırılmaz.

Mezhep kimlikleri siyaset konusu yapılarak oy tabanları bloklaştırılmaz.
Ayrımcılığı reddeden anlayış, rağbet ve kabul görür.

Ortadoğu’da din ve mezhep çatışmaları tırmanırken, Türkiye’de din ve mezhep ayrımcılığı körüklenmez.

İktidarda olanlar ve muhalefet, görünürde yaşanan realite ile gelecekte olabilecekleri (kişisel hırs ve talepleri göz ardı ederek) doğru olarak değerlendirir.

Umarım güzel ülkemiz bir bütün halinde, birlik ve beraberlik içinde kardeşçe yaşanan, kimsenin ötelenmediği, dışlanmadığı, ayrışmanın ve kindarlığın son bulduğu bir HUZUR ÜLKESİ olar.

***



KENT KONSEYİ

Yalova Kent Konseyi benim önemsediğim bir kuruluştur. Bu nedenle Yalova’da kurulan Yalova Güç Birliği, Yalova Plâtformu Birleşenleri gibi kuruluşların Kent Konseyi bünyesinde olmasının daha uygun olduğu yönünde çeşitli zamanlarda bu köşede yazılar yazmıştım. Unutmayalım güç birlikten doğar.

Elbette, Kent Konseyi partiler üstü olmak zorundadır.
Kent Konseyi Yönetmeliği’ nde belirtilen: “ Yerel düzeyde demokratik katılımın yaygınlaştırılmasını, hemşehrilik hukuku ve ortak yaşam bilincinin geliştirilmesini, çok ortaklı ve çok aktörlü yönetişim anlayışının benimsenmesini sağlamak; Sürdürülebilir gelişme sorunlarının çözümüne yönelik uzun dönemli bir planın hazırlanması ve uygulanmasını sağlamak; Kente ilişkin temel stratejiler ve faaliyet planlarının belirlenmesinde, uygulama ve izleme süreçlerinde tüm kenti kapsayan ortak bir aklın oluşturmasına katkıda bulunmak; Kent kaynaklarının etkili, verimli ve adil kullanımına katkıda bulunmak; Sivil toplumun gelişmesine ve kurumsallaşmasına katkıda bulunmak, vb. görevler tarafsız olmayı zorunlu kılar. Elbette Kent Konseyi’ne başkanlık eden kişinin de tarafsız bir konumda olması gerekir.

Eğer tarafsız kalınamayacaksa, yani herhangi bir partinin öne çıkarılması esas alınacaksa, tarafsızlık yitirildiğinden, Kent Konseyi’nde görev yapmanın anlamı yoktur. Böyle bir davranış Kent Konseyi’nin saygınlığına gölge düşürür. Kent Konseyi’nde görev yapan biri, bir partinin sözcülüğüne soyunduğunda istifa müessesesi kaçınılmaz olur.

*****



GÜNÜN SÖZÜ:

“Bir milletin kaderini o milletin karakteri belirler.”

ATATÜRK DİYOR Kİ:
“TÜRKİYE CUMHURİYETİ’Nİ KURAN TÜRKİYE HALKINA TÜRK MİLLETİ DENİR. .. NE MUTLU TÜRK’ÜM DİYENE!..”

www.ahmetakyol.net
www.facebook.com/ahmet.akyol.1422



Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
Yükleniyor..
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.