Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Yürüyen Köşk’te Engelli Sorunları Masaya Yatırıldı

Yalova Belediye Başkanı Barbaros Binicioğlu, engelli sorunlarını masaya yatırmak amacıyla düzenlenen toplantıda engelli bireylerin mevcut problemleri, problemlerin iyileştirilmesi için öneriler, ulusal ve uluslararası alanda örnekler verildi.

Haber Giriş Tarihi: 02.09.2008 00:00
Haber Güncellenme Tarihi: 01.01.1970 02:00
Kaynak: Haber Merkezi
yalovamiz.com

Yalova Belediye Başkanı Barbaros Binicioğlu engelli sorunlarını masaya yatırmak amacıyla Fiziksel Engelliler Federasyonu Genel Başkanı Cemalettin Gürsoy, Türkiye Sakatlar Derneği Yalova Şubesi Başkanı Alparslan Erkoç, Fiziksel Engelliler Federasyonu Genel Başkan Yardımcısı Kenan Özdoğru ve basın mensuplarıyla bir araya geldi.

Yürüyen Köşk’te düzenlenen toplantıda engelli bireylerin mevcut problemleri, problemlerin iyileştirilmesi için öneriler, ulusal ve uluslararası alanda örnekler verildi. Engelli problemlerinin istatiksel yöntemlerden ziyade nokta hedefiyle bireye ulaşılması amacını taşımasıyla ilgili fikir birliğine varılan toplantıda üretken görüşler ortaya çıktı.

Yalova Belediyesinin Benim Mahallem Programı kapsamında özellikle dezavantajlı gruba yönelik kayda değer çalışmalar gerçekleştirdiğini ifade eden Başkan Binicioğlu, “Öncelikle işe bir veritabanının oluşturulmasıyla başladık. Veri tabanının oluşturulmasıyla birlikte Yalova’da yaşayan engelli sayısını, engel durumunu belirledik ve ana hatlarıyla engellilerimizin haritasını belirledik. Çalışma yöntemimizi de buna göre belirledik” dedi.

Her engellinin farklı ihtiyaca sahip olduğunu dile getiren Başkan Binicioğlu, “Gıdaya ihtiyacı olmayan engelliye gıda vermenin anlamı yok. Bu noktada her engelli vatandaşın farklı beklentileri olabiliyor. Bu gıda da olabilir, psikolojik destek de, eğitim de. İşte oluşturduğumuz bu veri tabanı ve devamında yürütülen faaliyetler buna başarılı bir çözüm getiriyor” dedi.

Başkan Binicioğlu’na derneklerine ve Yalova Ortopedikler Spor Kulübüne (YOSK) verdiği desteklerden ötürü de teşekkür eden Alparslan Erkoç, “Başkanımız Benim Mahallem programıyla Yalova’da yaşayan engellilerin ihtiyaçlarına başarıyla cevap veriyor. Bu projeden biz de yararlanmaya başladık. Aynı zamanda engelli vatandaşların yararlanması için alınan 257 tekerlekli sandalyenin masraflarını da karşıladı. YOSK’un deplasman masraflarında da bize destek olduğu için kendisine şükran borçluyuz” dedi.

Sabah Gazetesinde engelli haklarına değindiği yazılarıyla da bilinen Cemalettin Gürsoy da “Engellilere ulaşma konusunda kurumsal yapılanma içinde olmak gerekiyor. Yani bu bir devlet politikası haline gelmeli. Zaten son dönemlerde yapılan çalışmalar birtakım konulardan daha iyi ders çıkardığımızı gösteriyor” diye konuştu.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.