Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

YTSO’dan “Somali Yardımları Nasıl Vergiden Düşer” Açıklaması

Yalova Ticaret ve Sanayi Odası YTSO’dan yapılan duyuruda, Afrika’daki kıtlıkla ilgili yardım kampanyasında yer alan firmaların ayni ve nakdi yardımlarının vergiden düşülebilmesi için yapılması gerekenler ifade edildi.

Haber Giriş Tarihi: 20.08.2011 00:00
Haber Güncellenme Tarihi: 01.01.1970 02:00
Kaynak: Haber Merkezi
yalovamiz.com
YTSO’dan “Somali Yardımları Nasıl Vergiden Düşer” Açıklaması

Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği’nce Türkiye genelinde 365 oda ve borsa, bunların üyeleri ve arzu eden vatandaşlarımızın katılımıyla başlatılan yardım kampanyasında, yapılan yardımların beyannamede gösterilmek şartıyla indirim konusu olabileceğinin dile getirildiği açıklamada, “Bu kampanya kapsamında yapılacak nakdi bağış ve yardımların 193 sayılı Gelir Vergisi Kanunu ve 5520 sayılı Kurumlar Vergisi Kanunu açısından matrah tespitinde tamamının indirime konu olabilmesi için, bağışın Birliğimizce açtırılan banka hesabına yatırılırken banka dekontuna ‘Afrika’ya yardım kampanyası çerçevesinde Başbakanlığa aktarılmak üzere’ açıklamasına yer verilmesi önem arz etmektedir” denildi.

YTSO duyurunda, ayni yardımların vergi ve KDV muafiyeti için gerekli şartlar da dile getirildi. Ancak ayni yardımlarda indirimlerden yararlanabilme süresi, geçtiğimiz hafta 13 Ağustos tarihinde sona ermişti. Ayni yardımlarla ilgili olarak, “Yapacağınız yardımın cinsi, miktarı ve maddi bedelini mutlaka tobb tarafına bildirilmesi, Ayni yardımların 13 Ağustos Cumartesi günü sabah saat 10.00 dan itibaren gün boyunca, İstanbul Ambarlı – Mardaş limanı Geminin adı: M/V BURAK A adresine ve şahsa teslim edilmesi gerekmektedir. Malları teslim edenler, faturalarını Diyanet Vakfı’na kesecekler ve karşılığında teslim makbuzu alacaklar. Böylece Vergi ve KDV den muaf olabilecekler” denildi.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.