Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Yılın Ailesine Ödül

Yalova’da 23 yıldır spastik engelli olan Nilüfer (23) ve Eyüp (21) isimli çocuklarına bakan Hasan ve Medine Bolat çiftine Yalova Yerel Gündem 21 Kadın meclisi tarafından Yılın Ailesi ödülü verildi.

Haber Giriş Tarihi: 25.05.2008 00:00
Haber Güncellenme Tarihi: 01.01.1970 02:00
Kaynak: Haber Merkezi
yalovamiz.com

23 yıl evvel doğan Nilüfer’i kucaklarına alarak anne ve baba olmanın mutluluğunu yaşayan Medine ve Hasan Bolat çifti aradan geçen 6 ay sonrasında kızlarının spastik olduğu haberi ile adeta yıkıldı. Aradan geçen 2 yıl sonrasında bir erkek çocukları dünyaya gelen çift çocuklarına Eyüp ismini verdiler. Ancak talihsizlik bu kez de peşlerini bırakmadı ve Eyüp’ünde spastik engelli olduğu gerçeğiyle ikinci kez yıkıldılar. O andan itibaren kendilerini çocuklarına adayan Medine ve Hasan Bolat çifti 23 yıldır bıkmadan usanmadan evlatlarının tüm ihtiyaçlarını karşılamaya çalışıyorlar. Serbest meslek sahibi olan baba Hasan Bolat akşam eve adeta koşarak geldiğini söylüyor. Onlardan bir gün olsun sıkıntı duymadım diyen Baba, “Yükün büyük bölümü eşimin omuzlarında. Ben işte olduğum zamanlarda çocuklarımla ilgilenemiyorum. Ama işlerim biter bitmez çocuklarımın yanına eşimin yanına geliyorum. Kendi başlarına hiçbir şey yapamıyorlar. Biz olmazsak ölürler. Altlarını dahi biz temizliyoruz. Ama bugüne kadar onlardan hiç sıkıntı duymadım” dedi.

Konuşurken gözleri dolan anne Medine Bolat ise, “Annelik ve babalık bambaşka bir duygu. Evlat sevgisi çok büyük bir sevgi. Onların bize bir gülümsemelerini görmek hayattaki her şeye bedel. Eşimin de söylediği gibi onlar dan hiç rahatsızlık duymadık. Biz onlarla mutluyuz. Bizi onların varlıkları mutlu ediyor” şeklinde konuştu.

Yılın ailesi seçilen Medine ve Hasan Bolat’a teşekkür plaketini Yalova Belediye Başkanı Barbaros Binicioğlu verdi. Çifte ayrıca çeşitli hediyelerde sunuldu.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.