Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Yılın Ahisi Cübbe Giydi

Yalova’da 36. Ahilik Haftası etkinlileri çerçevesinden yılın ahisi Erdal Kardaşko oldu. Kardaşko’ya düzenlenen törenle Ahilik Cübbesi giydirildi.

Haber Giriş Tarihi: 19.09.2023 11:54
Haber Güncellenme Tarihi: 01.01.1970 02:00
Kaynak: Haber Merkezi
yalovamiz.com
Yılın Ahisi Cübbe Giydi

15 Temmuz Demokrasi ve Cumhuriyet Meydanı’nda bir tören Atatürk heykeline Kutlama Komitesi Başkanı Yalova Vali Yardımcısı Deniz Pişgin ve Sanatkârlar Odaları Birliği Başkanı Mustafa Bozkurt çelenk sundu. Ardından Yalova Valiliğinde düzenlenen programda Yılın Ahisi seçilen 50 yıllık Terzi Erdal Kardaşko’ya “Ahilik Cübbesi” Yalova Valisi Dr. Hülya Kaya tarafından giydirildi. Kardaşko’ya teşekkür plaketi ve Yalova Kâğıdı’na basılan Ahilik Yemini Yalova Valisi Dr. Hülya Kaya, Ticaret İl Müdürü Alpaslan Tunalı ve YESOB Başkanı Mustafa Bozkurt tarafından takdim edildi. Ardından yılın kalfası seçilen Murat Çuğalır ile yılın çırağı Uğur Boran Dönmez’e de teşekkür plaketi ve belgeleri programa katılan protokol üyeleri tarafından verildi.

Yalova Ticaret İl Müdürü Alparslan Tunalı Ahilik ve Ahilik Haftası kutlamaları ile ilgili olarak Yalova Valisi Dr. Hülya Kaya’ya bilgiler verdi. Kökleri 12. Yüzyıla dayanan Ahi Evran Veli’nin kurduğu Ahilik teşkilatının yansıması olan esnaf teşkilatının aynı inançla sürdürüldüğünü söyledi.

Ahilik kültürünün toplumun temel dinamiklerinden birisi olduğunu ifade eden Tunalı, “Bu kültürün gerek esnaf teşkilatı içerisinde ve gerekse toplumda bilinirliğin arttırılması nedeni ile Ahilik Haftasını kutluyoruz.” Diye konuştu.

YESOB Başkanı Mustafa Bozkurt ise Yalova Ahisi, yılın kalfası ve yılın çırağının özgeçmişlerini okuyarak Vali Erol’a bilgiler verdi.
Yalova Ahilik kutlama komisyonu üyeleri Yılın Ahisi, Yılın Kalfası ve Yılın Çırağı ile birlikte Yalova Belediye Başkanı Mustafa Tutuk’u da makamında ziyaret ettiler. Ahilik Pilavı ise bu yıl Çiftlikköy ilçesinde dağıtıldı.

 

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.