Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

“Yaralar Sarılana Kadar Bölgedeyiz”

Yalova Belediye Başkan Vekili Mustafa Tutuk, Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Fatih Dönmez, AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Mehmet Özhaseki ve bazı AK Parti'li belediye başkanları ile birlikte Kahramanmaraş merkezli depremlerin etkilediği Hatay'ın İskenderun ilçesinde incelemelerde bulundu.

Haber Giriş Tarihi: 24.02.2023 08:53
Haber Güncellenme Tarihi: 01.01.1970 02:00
Kaynak: Haber Merkezi
yalovamiz.com
“Yaralar Sarılana Kadar Bölgedeyiz”

Tutuk,  tüm yaralar sarılana kadar deprem bölgesinde olacaklarını söyledi.

Yalova Belediye Başkan Vekili Mustafa Tutuk Hatay’ın İskenderun ilçesinde Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Fatih Dönmez, AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Mehmet Özhaseki’nin katılımı ile gerçekleştirilen koordinasyon toplantısına katıldı. Toplantıya Yalova’nın dışında, Konya, Bursa, Kocaeli, Denizli, Afyonkarahisar, Isparta, Nevşehir, Rize ve Yozgat başta olmak üzere toplam 90 AK Parti'li belediye başkanı da katıldı. Yalova Belediye Başkan Yardımcıları Ahmet Sarıduman, Bahaddin Erbay ve Volkan Dadaloğlu ile birlikte Hatay’a giden Tutuk, burada depremden etkilenen noktaların belediye başkanları ile de istişarede bulundu.

“Siyaset konuşmak ayıptır”
Burada konuşan AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Mehmet Özhaseki, “Hep birlikte gayret edeceğiz. Arkadaşlarımız deprem neredeyse, hasar neredeyse sıkıntı neredeyse oraya koştular. Şu partili, bu partili demediler. Mesela Defne tarafında Kocaeli Belediye'miz var. Samandağ'da Uşak Belediye'miz vardı. Nihayetinde belki Samandağ'da hiç bizim meclis üyemiz de yok. Böyle zamanlarda siyaset düşünmek ayrıdır. Parti isminden bahsetmek bile ayıptır. Gerçekten hicap duyarız. Yardım edebilmek amacıyla buraya koştuk. Fakat üzücü taraf da şu, biz bunları yaparken hep birlikte AK Parti'liler olarak gerek üyelerimiz gerek STK'larımız tüm belediyelerimiz sahadayken ne yazık ki üzülerek söylüyorum. Koca koca belediyesi olanlar sadece işin görüntü tarafındalardı. Sadece işin algı operasyonları tarafındalardı. İlk günden itibaren de seçim konuşmaya başladılar. Kimisi diyor ki, 'bunlar bu seçimden çok yara alırlar.' Öbürü diyor ki 'bak aklınızda sakın ha seçimi ertelemeyi düşünmeyin.' Daha durun ya, bismillahirrahmanirrahim. İnsanlar enkazın altında. O çığlıklara yetişmeye çalışıyoruz. Sizin güya hakim olduğunuz belediyelerde biz hizmet ediyoruz. Biz çalışıyoruz. Biraz insanlardan utanma olur. Ama ne yazık ki, depremin ikinci gününde hatta ilk saatlerinden itibaren başlayan bu siyasi söylemler hepimizi derinden üzdü. Allah onlara da iyilik versin diye de dua ediyoruz arkadaşlar. Bundan sonra da onların olduğu yerde hizmete devam edeceğiz” dedi.

“Yaralar sarılana kadar bölgedeyiz”
Öte yandan Yalova Belediye Başkan Vekili Mustafa Tutuk ise, “Yalova Belediyesi olarak depremin yaşandığı ilk andan itibaren harekete geçtik. Depremin ardından 1,5 saat geçmeden ilk ekibimizi deprem bölgesine gönderdik. Ardından buradaki vatandaşlarımızın ihtiyaçlarını karşılamak adına Yalova Valiliği ile birlikte koordine olarak çalışmaya başladık. Yardım malzemelerinden, arama, kurtarma çalışmalarında ihtiyaç duyulan iş makinelerine kadar elimizde ne imkan varsa seferber ettik. İlimizde depremden zarar gören ailelerimizi rahat ettirmek adına ne gerekiyorsa yapıyoruz. Biz depremi yaşamış bir il olarak depremden etkilenen vatandaşlarımızı çok iyi anlıyoruz. Deprem bölgesinde yaralar sarılana kadar biz de bölgede olmaya devam edeceğiz” diye konuştu.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.