Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Yapısal Çelik Yalova'da Masaya Yatırıldı

Yalova Üniversitesi, Yalova Gemi Sanayicileri Derneği ve Türk Yapısal Çelik Derneği tarafından organize edilen, "Kentsel Dönüşümde Çelik Yapılar, Çelik Konutlar" konulu seminer YÜSEM Konferans Salonu'nda gerçekleştirildi.

Haber Giriş Tarihi: 20.04.2012 00:00
Haber Güncellenme Tarihi: 01.01.1970 02:00
Kaynak: Haber Merkezi
yalovamiz.com
Yapısal Çelik Yalova'da Masaya Yatırıldı

Çeliğin masaya yatırıldığı seminerin açılış konuşmasını yapan Yalova Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Niyazi Eruslu yapısal çelikleri önemsedikleri için TİGEM arazisinde yapacakları ilk binayı çelik konstrüksiyon olarak yapacaklarını söyledi. Yapısal çelikleri Türkiye gündemine taşıma niyetinde olduklarının altını çizen Eruslu, "Yalova Üniversitesi olarak bölgede binaların deprem riskini azaltan, çevre faktörlerini düzelten yapısal çeliklerin öne çıkmasını önemsiyoruz. Türkiye çelik sanayisinde Dünya'nın 10. büyük ülkesi. Ancak yapısal çelikler Türkiye'de gereken önemi göremedi. Biz Yalova Üniversitesi olarak yapısal çelikleri Türkiye gündemine taşımak istiyoruz. O nedenle TİGEM arazisi üzerindeki ilk binamızı çelik konstrüksiyon olarak inşaa etme kararı aldık. Çelik konstrüksiyon binanın ihalesi yapıldı ve değerlendirme aşamasına gelindi. Önümüzdeki hafta nihai kararı verdikten sonra da bu binamızın temelini atacağız" dedi.

Eruslu'dan sonra söz alan Yalova Gemi Sanayicileri Derneği Yönetim Kurulu Başkanı Behram Kavlak ise Yalova'lı yatırımcıların bu sektörde yatırım yapmaları için özendirilmesi gerektiğinin altını çizdiği konuşmasında, "Önümüzdeki süreçte gerek tersane yatırımları, gerekse karbon elyaf yatırımları Yalova'nın göreceli üstünlükleri içerisinde yer almaktadır. Yalova'lı işadamlarımızın bu sektörde yapacağı yatırımlar özendirilmeli, teşvik edilmelidir. Mutlaka Yalova'lı işadamlarının bu sektörden pay almaları sağlanmalıdır. Önümüzdeki süreçte bölgemizde 1 milyon ton çelik işlenmesi öngörülürken, bu alanla ilintili kompozit ürünler konusunda da önemli fırsatlar oluşacaktır" diye konuştu.

Türk Yapısal Çelik Derneği Başkanı Prof. Dr. Nesrin Yardımcı konuşmasında daha çok çeliğin teknik özellikleri ve tarihine yer verdiği konuşmasında, "1779 yılı inşaat tarihinde çok önemli bir yıl. Çünkü ilk kez yapılarda bu tarihten itibaren kullanılmaya başlanmış. O yılda ilk kez İngiltere'de inşaa edilen bir köprü halen kullanılmakta. Bugün Dünya'da ileri ülkelerin inşaatlarındaki oranlara bakacak olursak çelik yapıların %60 hatta %80'lere varan oranlarda tercih edildiğini görürüz. Bu oran ülkemizde çok daha gerilerdedir. Bu oranı yükseltmeden gelişmiş ülkelerle yarışmanın mümkün olabileceğine inanmıyorum" sözlerine yer verdi.

Konuşmaların ardından seminer bölümüne geçildi. Oturum başkanlığını TUSCA Başkan yardımcısı Yener Güreş'in yaptığı seminere Kardemir Genel Müdürü Fadıl Demirel, İTÜ Metalurji ve Malzeme Mühendisliği öğretim görevlisi Prof. Dr. Kelami Şeşen, Akkon Akşan A.Ş'den Melih Şimşek ve İz Mühendislik yetkilisi Dr. Selçuk İz konuşmacı olarak katıldı.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.