Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Yalovalılar “Bayraktepe Çamlık Parkı”na Kavuştu

Kente hakim manzarasıyla özel bir yere sahip Çamlık Tepesinde bulunan Bayraktepe Çamlık Parkının açılışı büyük coşkuyla yapıldı.

Haber Giriş Tarihi: 31.05.2008 00:00
Haber Güncellenme Tarihi: 01.01.1970 02:00
Kaynak: Haber Merkezi
yalovamiz.com

Yalova Belediyesinin sürdürdüğü çalışmaların tamamlanmasının ardından vatandaşların hizmetine sunulan Bayraktepe Çamlık Parkı’nın açılışını Yalova Belediye Başkanı Barbaros Binicioğlu, programı dolayısıyla Yalova’da bulunan Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Faruk Çelik ile birlikte gerçekleştirdi.

Bakan Faruk Çelik devam eden Yalova programında Başkan Binicioğlu’nu da makamında ziyaret etti. Bakan Çelik’e Yalova’da sürdürülen çalışmalarla ilgili bilgi veren Binicioğlu, “2004 yerel seçimleri öncesinde vaat ettiğimiz projeleri hayata geçirdik. Atıksu arıtma tesisimiz, TOKİ konutları, Şehirlerarası Otobüs Terminali, Katı Atık Depolama Tesisi, Esnaf Sarayı gibi pek çok yatırımı halkımıza sunduk. Kültürel ve sosyal projelerimiz de ülke çapında adından söz ettirir ve örnek olur hale geldi. Projelerimizle kentimizi kalkındırmaya devam ediyoruz” dedi.

Fevziçakmak Mahallesinde yer alan Bayraktepe Çamlık Parkı’nın açılışı ise tam anlamıyla bir şölene sahne oldu. Büyük bir alana kurulu rekreasyon alanıyla tamamlanan Bayraktepe Çamlık Parkına 45 metre direkle göklere çekilen ve durmadan dalgalanan 10X15 metre ebatlarındaki Türk bayrağı büyük ilgi çekti.
Bayraktepe Çamlık Parkı’nın açılışı için alanda yer alan çok sayıda Yalovalı büyük heyecanla Bakan Çelik ve Başkan Binicioğlu’nu karşıladı. Hazırladıkları pankartlarla sevgilerini ileten vatandaşlar açılış boyunca tezahüratlarına devam etti. Bayraktepe Çamlık Parkının açılışında Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Faruk Çelik, Yalova Belediye Başkanı Barbaros Binicioğlu, Yalova Ak Parti Milletvekili İlhan Evcin, Yalova Ak Parti İl Başkanı Şinasi Bayrak, belediye meclis üyeleri, belediye başkan yardımcıları, vali Yardımcıları, sivil toplum örgütlerinin yöneticileri, protokol üyeleri ve çok sayıda vatandaşın katılımıyla kurdele kesildi.

Bayraktepe Çamlık Parkını Yalovalılara kazandıran Başkan Binicioğlu yaptığı açılış konuşmasında şunlar söyledi: “Söz verdiğimiz gibi Yalova’da yapılması gereken her şeyi birer birer gerçekleştiriyoruz. Yalova’ya ait yıllardır söylenen ama gerçekleşemeyen birçok sorunu hallettik. Biz çalışmalarımızı sadece merkezde değil arka mahallelerde de devam ettiriyoruz. Çamlık Tepesi de eskiden vatandaşlarımızın ulaşamadığı bir noktadaydı. Ama burayı da parkı, şelalesi, çay bahçesi, İstanbul’u gözleyebileceğiniz teleskopuyla size kazandırdık.”
Başkan Binicioğlu’nun sözleri sık sık “Yalova seninle gurur duyuyor” kesilirken, Binicioğlu özellikle çocuklara bu armağanı sunduğunu ve hepsinin burayı sahiplenmesini dile getirdi. Binicioğlu “Eksik kalan tüm parçalar yerine koyuluyor” diyerek Bayraktepe Çamlık Parkının hayırlı olmasını diledi.

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Faruk Çelik ise konuşmasından önce parkın yapımında emeği geçen isimlere teşekkür plaketi sundu. Yalova Belediye Başkanı Binicioğlu da Yalova’ya teşriflerinden ve parkın açılışına katılımından onur duyduğunu söyleyerek Bakan Çelik’e Yürüyen Köşk’ maketi ve Atatürk’ün kahve içtiği fincanının benzerini hediye etti.

Konuşmasına “Türkiye’de yaygın ve yoğun biçimde hizmetler devam ediyor. Başkan Binicioğlu’nun belirttiği gibi Yalova’da da hizmetler devam ediyor” diye başlayan Bakan Çelik şöyle devam etti: “Bu güzel manzaraya sahip olan arazi apartmanlarıyla, binalarıyla bir rant alanına dönüşebilirdi. Ama yağmalama politikasına göre değil, bu güzel mekanın en güzel şekilde kullanılmasına göre bu parkı Yalova’ya kazandıran Başkan Binicioğlu ve ekibine teşekkürlerimi sunuyorum. Gelişmiş ülkeler için çevre, insan onuru, birliktelik önemlidir. Bizim için de bu ortaya çıkıyor. Son derece güzel bir alana, güzel bir parka kavuştunuz. Hele yanı başında dalgalanan ay yıldızlı bayrak ayrı bir güzellik veriyor” dedi.

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Çelik daha sonra açılışta bulunan Yalova Balkan Göçmenleri Eğitim, Kültür ve Dayanışma Derneği (BALGÖÇ) üyelerine hitaben “Yıllarca sizlerin sosyal haklarınıza kavuşmazı konusunda büyük çabalarımız oldu, ilk çıkardığımız yasaya da sizin haklarınızı koyduk” diyerek her zaman yanlarında olacaklarını ifade etti. Kendilerine kazandırdıkları haklar adına BALGÖÇ Derneği Başkanı Lütfi Özgür Bakan Çelik’e teşekkür plaketi takdim etti.

Direkt kullanımınla hizmet verecek donatılar ile düzenlenen Bayraktepe Çamlık Parkı kapalı ve açık alanları bulunan bir restoran, çay bahçesi, dinlenme ve oyun alanlarına kavuştu. Sosyal tesisleri yaklaşık 5 dönüm arazinin çeşitli programlara ayrılmasıyla şekillenen alan, 900 m2’lik açık alana da hizmet veren kafeterya; ahşap yapısıyla doğal siluete uyum sağlıyor. Arazi eğiminin kullanılmasıyla oluşturulan şelale de bu açık oturma alanında havuz oluşturarak ortamın daha keyifli olmasına olanak veriyor. Parkta çocuk oyun alanları, pergoleler, seyir terası ve şelale yeşil bitki örtüsüyle birbirinden ayrılıyor. 550 m2’lik alan içerisinde çözümlenen çocuk oyun alanı da çitlerle çevrili bir yer olarak yer alıyor.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.