Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

"Yalova'yı Bir Turizm Cenneti Yapacağız"

Yalova Valisi Dr. Hülya Kaya Yalova'nın doğal potansiyellerini daha iyi şekilde tanıtmak ve değerlendirmek adına bir takım yatırımlar yapacaklarını söyledi. Kaya, "Yalova'yı bir turizm cenneti yapacağız" dedi.

Haber Giriş Tarihi: 18.09.2023 10:40
Haber Güncellenme Tarihi: 01.01.1970 02:00
Kaynak: Haber Merkezi
yalovamiz.com
"Yalova'yı Bir Turizm Cenneti Yapacağız"

Yalova Valisi Dr. Hülya Kaya, Çınarcık Güllük Köyü ile Ortaburun Göleti arasında bir doğa yürüyüşü gerçekleştirdi. Yürüyüşe Yalova Kültür ve Turizm Müdürü Ziya Karatekin,  İl Özel İdaresi Genel Sekreteri Ümit Yılmaz, Yalova Doğa Koruma ve Milli Parklar Şube Müdürü Nevzat Alğan ve basın mensupları da katıldı. 2 saatlik doğa yürüyüşü esnasında parkuru inceleyen ve buralarla ilgili bilgiler alan Yalova Valisi Dr. Hülya Kaya ilin sahip olduğu potansiyelin turizmin gelişmesinde daha rantabıl bir şekilde kullanılması gerektiğinin altını çizdi. Yalova'yı bir turizm cenneti yapmak adına gerekli yatırımları da gerçekleştireceklerini ifade eden Vali Kaya, "Yalova'nın çok önemli doğal güzellikleri var. Yürüyüş parkurları da bunlardan birtanesi. Ama bu parkurların en iyi şekilde kullanılabilmesi için bir takım ek düzenlemelere ihtiyaç var. Burada eksiklikleri tespit ederek kayıt altına alma şansı bulduk. İlk fırsatta bunları da gidereceğiz. Treking parkurlarında gerekli işaretlemeleri yapacağız. Yalova'nın bir turizm cenneti haline gelebilmesi için de yapacağımız bazı ek yatırımlar var. Bu yatırımların hızla gerçekleştirilmesini sağlayacağız. Yalova'nın çok güzel köyleri ve çok misafirperver insanları var. İnanılmaz güzel bir doğamız var. Doğayı seven herkesi Yalova'ya davet ediyoruz. Yalova'nın bu güzelliklerini herkesle paylaşalım istiyoruz." dedi. 

Keklik ve ördekleri doğaya saldı
Güllük Köyü’nde başlayan doğa yürüyüşüne Orta Burun Göleti’nde mola veren Vali Kaya ve beraberindekiler, Doğa Koruma ve Milli Parklar Şube Müdürlüğü’nün bakımını üstlendiği keklik, ördek ve kazları doğaya saldı. Daha sonra yürüyüşe devam eden Vali Kaya, Orta Burun Göleti’nin etrafındaki ormanlık arazide yaklaşık 8 kilometrelik doğa yürüyüşü gerçekleştirdi. Yürüyüş Orta Burun Köyü’nde sona erdi. Yürüyüş boyunca sokak köpekleriyle de özel ilgilenen Vali Kaya, köylülerle sohbet ederek hal hatırlarını sordu.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.