Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Yalova’ya 10 Büyük Proje Müjdesi

AK Parti Yalova İl Başkanı Muğlim Bağatar parti binasında milletvekilleri, Yalova Belediye Başkan Vekili ve parti yöneticilerinin katılımı ile düzenlenen toplantıda Yalova’nın kaderini değiştirecek 10 proje hakkında açıklamalarda bulundu

Haber Giriş Tarihi: 12.02.2021 16:32
Haber Güncellenme Tarihi: 01.01.1970 02:00
Kaynak: Haber Merkezi
yalovamiz.com
Yalova’ya 10 Büyük Proje Müjdesi

Yalova’nın problemlerine çözüm üretmek için çalıştıklarını söyleyen AK Parti İl Başkanı Muğlim Bağatar, Yalova’nın kaderini değiştireceğini söylediği 10 proje hakkında kamuoyunu bilgilendirdi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan’a teşekkür etti

AK Parti Genel Başkanı ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’a teşekkür eden Başkan Bağatar, şöyle konuştu:

“Sizlerin de bildiği üzere 1.5 yıldır milletvekillerimizle birlikte ilimizin problemlerine çözüm üretmek için çalışıyoruz. Bunları yaparken öncelikleri tespit etmeye ve kaynaklarımızı daha verimli kullanmaya da özen gösterdik. Mahalle, belde ve ilçelerimizde de son zamanlarda irili ufaklı birçok yatırım gündeme geldi. Biz bunların arasında somutlaşmış ve ilimizin kaderine etki edeceğine inandığımız 10 tanesini halkımızla paylaşmak istedik. Bu yatırımların ilimize gelebilmesi için sayın milletvekillerimiz Ankara’da çok gayret gösterdiler. Özellikle Tıp Fakültesinin başarılabilmesi ile Yalova’nın 20 yıllık hayali hayata geçirildi. Tasarruf tedbirleri olmasına rağmen Yalova’daki 400 Yataklı Devlet Hastanesi’nin de duraksamaması çok önemliydi. Sayın Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan başta olmak üzere, bakanlarımıza ve emeği geçenlere çok teşekkür ediyorum.”

Yalova Devlet Hastanesi
AK Parti Yalova İl Başkanı Muğlim Bağatar, Yalova Devlet Hastanesi’nin 2021 yılının ekim ayında hizmete gireceği müjdesini verdi. Yalovalıların başka illere gitmek zorunda kalmayacağına da vurgu yapan Bağatar, “İlimizde son yılların en önemli yatırımı olan 400 Yataklı Yalova Devlet Hastanesi yatırımı devam ediyor. Bunda sona geldik diyebiliriz. Hastanemiz 400 yataklı olmasına rağmen ihtiyaç duyulması durumunda 525 yatak kapasitesine kadar yükselebilmekte. İlimizin ilerleyen yıllarındaki nüfus artışı da düşünülerek yapılan bu hastane bu yılın ekim ayında hayata geçecek. Bu tarihten itibaren ameliyat yapabilecek seviyeye gelecek hastanemiz. Şu anda % 80 oranında tamamlandı. Hasta, doktor odaları ve poliklinikler tamamlanmış durumda” diye konuştu.

Yalova Üniversitesi Tıp Fakültesi
Yalova’nın yıllardır hayalini kurduğu Tıp Fakültesine kavuştuğunu belirten Bağatar, fakülte hayata geçtiğinde tıp alanında da önemli gelişmeler yaşanacağını ifade etti. Bağatar, açıklamasında şu sözlere yer verdi; “Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan tarafından kısa bir süre önce onaylanarak kararnamesi yürürlüğe girdi. Yaklaşık 1 yıldır milletvekillerimiz ve rektörümüzle birlikte bu konuda çalışıyoruz. Yalova’nın yıllardır hayalini kurduğu bu fakülteyi ilimize kazandırmış olduk. Tıp Fakültesinin hayata geçmesi ile birlikte ilimizde sağlık alanında da büyük gelişmeler olacak. Yalovalıların artık sağlık hizmetleri için başka şehirlere gitmesine de gerek kalmayacak. Hastane tamamlandığında onkoloji ve diğer hastalıkların tedavisi için de altyapı hazırlanmış olacak.”
Güney Çevre Yolu Projesi
Yalova’nın en büyük sorunlarından birisi olarak gördükleri trafik sorununun ortadan kaldırılması için önemsedikleri bir projenin de Güney Çevreyolu Projesi olduğunu söyleyen Bağatar, yolun proje ihalesine çıkıldığını yapım ihalesine de kısa süre içerisinde çıkacaklarını belirtti. Bu sayede Yalova şehiriçi trafik probleminin yanı sıra güney taraftaki ilçe ve beldelere de ulaşımın kolaylaşacağına vurgu yapan Bağatar, “İlimiz açısından önemsediğimiz bir proje. Yaptığımız inceleme ve değerlendirmeler neticesinde ilimizin en büyük sorunlarından birisinin de trafik olduğunu gördük. Trafik sorununu rahatlatmak adına bir süredir üzerine çalışıyoruz. Bu projemizin de şu anda planlama ihalesi bitti. Kısa süre içerisinde de yapım ihalesine çıkacağız. Şehir trafiğini rahatlatmak adına Armutlu yarımadası güzergahında bulunan Termal, Çınarcık, Esenköy ve Armutlu ilçe ve beldelerimizin ulaşımını rahatlatmak adına Güney Çevreyolu Projesi’ni birkaç ay içerisinde hayata geçirmeyi planlıyoruz. Yol güzergahı, imar uygulama ve planlamaları tamamlanmış olup yakın süre içerisinde ihale edecek ve 20 ay gibi kısa bir sürede de tamamlayacağız” diye konuştu.
Çağlayan Barajı
Yalova’nın yeni bir içme suyu kaynağına kavuşacağı müjdesini veren Bağatar, proje hakkında şu bilgileri paylaştı; “Gelişen ve nüfusu artan ilimizin, küresel ısınma ile birlikte önümüzdeki yıllarda susuzluk problemi ile karşılaşmaması için, şimdiden planlamalarımızı yaparak, ilimize ikinci bir baraj kazandırma gayreti içerisine girmiş bulunmaktayız. DSİ Bölge Müdürlüğü ile yürüttüğümüz çalışmalar neticesinde yeni barajımızın planlama ihalesi izni alınmıştır. Mart ayı itibarı ile planlama ihalesinin yapılması hedeflenmektedir. Yeni barajımızın ismi Çağlayan Barajı olarak belirlenmiş ve kapasite olarak yıllık 15 hm³ içme suyu sağlayacağı düşünülmektedir. Çağlayan Barajı’nın şimdiden ilimize faydalar getirmesini temenni ederiz”
Kentsel Dönüşüm Projesi
Yalova’da adeta yılan hikayesine dönüşen Bağlarbaşı Mahallesi’ndeki Kentsel Dönüşüm Projesi için mart ayında ilk kazmayı vuracaklarını ifade eden Bağatar, bu anlamda başlayan çalışmalara da şu sözlerle değindi; “En yakından takip ettiğimiz ve Yalova açısından yapılmasının çok önemli olduğuna inandığımız kentsel dönüşüm ile ilgili ilk kazmayı mart ayı sonunda vurmayı planlıyoruz. 1999 depreminde çok büyük acılar yaşayan ilimizin tekrar aynı kötü günleri yaşamaması için AK Parti olarak elimizden gelen tüm gayreti sarf etmekteyiz. Çevre ve Şehircilik Bakanlığı ile yaptığımız görüşmeler neticesinde ilimizde risk altındaki binaların tespit edilerek, parsel ve ada bazında dönüşüm yapılabilmesi için çalışmalara başlamış bulunmaktayız. Olası doğal afetlere karşı hazırlıklı olunması maksadı ile teknik arkadaşlarımız çalışmalarını sürdürmektedir. İnşallah en yakın zamanda Yalova için kentsel dönüşüm hamlesini hayata geçireceğiz.”
Millet Bahçesi Projesi
Çiftlikköy-Yalova sınırındaki arazi üzerinde yapımına başlanan Millet Bahçesinin 10 ay gibi kısa bir sürede tamamlanacağına vurgu yapan AK Parti Yalova İl Başkanı Muğlim Bağatar, “Şehrimizin önemli ihtiyaçlarından birini karşılamak maksadıyla Çevre ve Şehircilik Bakanlığı ile yürüttüğümüz Millet Bahçesi projemizin başlaması için proje ihalesi yapılmış ve sonuçlanmıştır. Yakın zamanda uygulama ve peyzaj ihalesine geçilecek olup ilimize değer kazandıracak bu projenin 10 ay gibi kısa bir sürede bitirilmesini planlamaktayız. Peyzaj ve konsept mimarileri tamamlanmış olup, bu ay sonunda Millet Mahçesi projesi ihale edilmek üzere daire başkanlığına teslim edilmiştir. Nisan ayında inşaat yapım ihalesine çıkılacaktır. Sahada bulunan ağaçları koruyarak Millet Bahçesinde; yürüyüş yolları, bisiklet yolu, piknik alanları ve yapay bir gölet olması planlanmaktadır” şeklinde konuştu.
Termal Turizm alanları
Yalova’nın turizm potansiyelini önemli oranda arttıracak olan Termal ilçesindeki ilk etapta 400 dönümlük arazinin turizm tahsisine açılacağını ifade eden Bağatar, “Uzun yıllardır ilimizin gündeminde olan ve Yalova’nın turizm kenti mi, sanayi kenti mi, üniversite kenti mi olsun tartışmalarını sonlandıracak kimliği kazanması için en önemli projemiz turizm tahsis alanlarıdır. Geçen hafta Milletvekillerimiz ve Termal Belediye Başkanımız ile Kültür ve Turizm Bakanı Sayın Mehmet Ersoy Beyi ziyaret ettik. Bir süredir üzerinde çalıştığımız turizm tahsis alanlarının planlamaları sona ermiş bulunmakta ve ihale aşamasına gelinmiştir. Termal ilçemizi ve ilimizi tüm dünyada bir marka haline getirecek turizm yatırımlarının yapılabilmesi için haziran ve ekim ayları arasında ihaleye çıkılacak. İhaleler sonrasında ilimize gelecek birçok 5 yıldızlı otelin kongre turizmi, sağlık turizmi, spor turizmi ve termal turizmi gibi birçok turist kitlesine hitap etmesini hedeflemekteyiz. Termal ilçemizin doğal yapısına zarar vermeden 0.30 emsal ile yapılacak otellerin yüksek katlı olmamasına özen göstereceğiz. Bu projenin hayata geçmesi ile birlikte inşallah ilimiz çok büyük bir turizm kalkınma hamlesini hayata geçirecektir. Toplamda 1100 dönüm olan turizm tahsis alanlarının haziran ve ekim ayları arasında 400 dönümü parçalar halinde ihaleye çıkarılacaktır” dedi.
Su Sporları Merkezi Projesi
Gazipaşa Caddesi sonunu su sporları merkezi haline getireceklerini de söyleyen Bağatar, “Sahil kenti olan ilimizin eksiklerinden biri olan su sporları merkezinin, Gençlik ve Spor Bakanımız Sayın Mehmet Muharrem Kasapoğlu Beyefendinin onayı ile projeleri tamamlanmıştır. Gazipaşa Caddesi sonunda bulunan yaklaşık 1500 m² alanda hayata geçecek su sporları merkezimizde yelken, kano, kürek, sörf, dalış ve su kayağı gibi spor dallarında gençlerimizin ve Yalovalı hemşerilerimizin en iyi şekilde hizmet alabilmesi için düşünülen proje, ihale aşamasındadır. Yaz aylarında inşaat çalışmalarına başlanılması planlanmaktadır” dedi.
Yalova Çiftlikköy Sahil Bisiklet Yolu Projesi

Çiftlikköy ile kesintisi bağlantı kurulduğunu da söyleyen Bağatar, “Uzun yıllardır sahil güzergahı üzerinde bulunan askeri bölgeden geçiş yapılamaması sebebiyle Yalova merkezin Çiftlikköy ile bağlantısı sağlanamamaktadır. Milli Savunma Bakanımız Sayın Hulusi Akar ile yapmış oluğumuz görüşmeler neticesinde ve Sayın Cumhurbaşkanımızın talimatları doğrultusunda askeri bölgeden geçiş iznini almış bulunmaktayız. Gerekli protokoller yapılarak Çiftlikköy ve Yalova sahilini birbirine bağlayacak 14.417 metre yürüyüş ve bisiklet yolunu ihalesi yapılmıştır. Çok yakında kıymetli Yalovalı vatandaşlarımız ile birlikte ilk sürüşümüzü yaparak bisiklet yolunu halkımıza açacağız” şeklinde konuştu.

664 kişilik KYK Öğrenci Yurdu Projesi
Yeni yurt müjdesi de veren Bağatar, son olarak bu projeyle ilgili şunları söyledi;

“Gençlik ve Spor Bakanlığı tarafından Yalova Üniversitesi’nin gelişimine katkıda bulunmak ve ilimizdeki üniversite öğrencilerine yurt hizmeti vermek maksadı ile 664 kişilik ve 1250 kişilik yurt inşaatı çalışmalarımız devam etmektedir. Yalova’nın üniversite kenti olabilmesi anlamında en önemli projemiz Yalova Üniversitesi’nin geliştirilmesidir. Üniversitenin daha iyi eğitim verebilmesi, öğrencilerimizin güvenlik ve konforunun sağlanması, Yalova Üniversitesi’nin tercih edilebilir olması için ilimizdeki üniversite altyapısı ve yurt imkanlarını geliştirmekteyiz. Bu kapsamda 664 kişilik kız ve erkek yurdunun binaları tamamlandı ve yakın zamanda açılışı gerçekleştirilecektir. 1250 kişilik yurt projemizin hafriyat çalışmalarına başlanmış, proje ve diğer prosedürleri tamamlanmış durumdadır. Yakın zamanda temeli atılacaktır. Yapmış olduğumuz bu yurt yatırımları ile birlikte Yalova Üniversitesi’nin daha hızlı şekilde kalkınmasını hedeflemekteyiz.”

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.