Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Yalova Standına Ziyaretçi Akını

Dünyanın beş büyük turizm fuarı arasında yer alan Doğu Akdeniz Uluslararası Turizm ve Seyahat Fuarı (EMITT) TÜYAP Fuar ve Kongre Merkezi'nde 22. kez kapılarını açtı. Fuarda Yalova’nın tanıtıldığı stant ise daha ilk günden ziyaretçi akınına uğradı.

Haber Giriş Tarihi: 27.01.2018 10:27
Haber Güncellenme Tarihi: 01.01.1970 02:00
Kaynak: Haber Merkezi
yalovamiz.com
Yalova Standına Ziyaretçi Akını

Bu yıl 22. Kez düzenlenen EMITT Fuarının açılışını T.C. Kültür ve Turizm Bakanı Prof. Dr. Numan Kurtulmuş yaptı. 25-28 Ocak tarihleri arasında açık kalacak fuarda Yalova’da son yılların en kapsamlı ve profesyonel standı ile yerini aldı. Yalova Valiliği tarafından yaptırılan dev stant içerisinde yer alan bölümlerde ilçeler de tanıtımlarını yapıyor. Yalova standı daha ilk günden ziyaretçi akınına uğradı. Standı gezenler arasında, Kültür ve Turizm Bakanı Prof. Dr. Numan Kurtulmuş ,Türkiye Büyük Millet Meclisi Başkanvekili Aydın ve Yalova Milletvekili Fikri Demirel, Altınova Beledi Başkanı Metin Oral, Subaşı Belediye Başkanı Volkan Yılmaz, Yalova İl Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürü Suat Parildar, Yalova Orman İşletme Müdürü Mehmet Murat Bilinmiş, Yalova Ticaret Odası Meclis Başkanı, Ticaret Odası Başkan Yardımcısı Hakan Gencer de yer aldı.

Yalova Standını gezerek Yalova Kültür ve Turizm il Müdürü Şeref Tali’den bilgiler alan Türkiye Büyük Millet Meclisi Başkanvekili Aydın, Yalovalı ünlü Ebru ve Minyatür sanatçısı Suna Selma Koçal’la Ebru yaptı. Geleneksel bir Osmanlı sanatı olan Ebru’nun yaşatılmasına sunduğu katkılardan dolayı Koçal’a teşekkür eden Aydın, geleneksel sanatların yaşatılması için hükümetin de ciddi destekler verdiğinin altını çizdi.

EMIT bu yıl 60 bin metrekarelik 10 salonda 85 ülkeden 1.065 katılımcıyı ağırlıyor. Yalova’da burada açtığı stantla ilin tüm zenginliklerini gözler önüne sermeye çalışıyor. Altınova’dan Armutlu’ya kadar uzanan coğrafik yapı içerisinde yer alan Kivi’den, Çiçeğe, Yürüyen Köşk ve Termal Kaplıcalarından, Hersek Lagünü’ne kadar tarihi ve doğal tüm güzellikler ziyaretçilerle buluşturuluyor. İlk günden büyük ilgi gören Yalova standının tüm zamanların ziyaretçi rekorunu kırması bekleniyor. Stant içerisinde oluşturulan ve ziyaretçilerin hatıra fotoğrafı çektirdiği noktada ise neredeyse yer bulmak mümkün olmuyor. Burada fotoğraf çektiren ziyaretçiler anı ölümsüzleştiriyorlar.

Yalovalı sanatçılar da EMITT’de ki Yalova standına tam destek verdiler. İpek Koza Sanatçısı Meral Evcin Özdemir, Yalovalı ünlü Ebru ve Minyatür sanatçısı Suna Selma Koçal da bu yıl fuarda yer alarak ziyaretçilere bu sanat dalları hakkında sunumlar yapıyorlar. Standı daha da cazip hale getiren bu etkinlikler sayesinde Yalova’nın tanıtımı daha da geniş kitlelere yapılmış oluyor.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.