Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

“Yalova Sosyal Belediyeciliği Bizle Tanıdı”

Yalova Belediye Başkanı Mustafa Tutuk sosyal belediyecilik anlayışını önemsediğini ve bu yöndeki çalışmalara da ağırlık verdiğini ifade etti. Tutuk, “Yalova Sosyal Belediyeciliğin ne olduğunu bizim dönemimizde tanıdı ve gördü” dedi.

Haber Giriş Tarihi: 22.12.2023 12:59
Haber Güncellenme Tarihi: 22.12.2023 12:59
Kaynak: Haber Merkezi
yalovamiz.com
“Yalova Sosyal Belediyeciliği Bizle Tanıdı”

Belediyelerin hizmet anlamında yatırımlar ve projeleri hayata geçirerek şehrin hayatını modernize ettiğini dile getiren Yalova Belediye Başkanı Mustafa Tutuk bu çalışmalar kadar sosyal belediyecilik anlayışının da önemli olduğunu ifade etti. Sosyal belediyeciliği önemsediğini ve bu anlamda yapılan çalışmaları da çok dillendirmeden hızla sürdürdüklerini dile getiren Tutuk, “Bizim Kadın Aile Müdürlüğümüz var. Bu müdürlüğümüz vasıtası ile ihtiyacı olan yaklaşık 400 aileye günlük sıcak yemek dağıtımı yapıyoruz. Ekiplerimiz kapı kapı geziyor ve vatandaşlarımızın ihtiyaçlarını, sorunlarını taleplerini tespit ediyor. Bu çalışma ildeki 14 mahallede ne kadar hane varsa hepsinde yapılıyor. Bununla da yetinmiyor tüm STK’larımıza destek veriyoruz. Hemşeri derneklerimiz, spor kulüplerimiz ve bize gelen hangi STK olursa olsun kapımızdan boş çevrilmiyor. Biz her zaman STK’larımızın yanında olduk bu böyle de devam edecek. Yalova Belediyesi olarak sosyal hizmet çalışmalarımızda hiç de mütevazi olmayacağım. Yalova Sosyal Belediyeciliğin ne olduğunu bizim dönemimizde tanıdı ve gördü. “ dedi.

“Halkın derdini dert edinmek lazım”
Halkın acısında da, mutluluğunda da belediye başkanı olarak yanlarında olmaya çalıştığını ifade eden Tutuk, “Biz sadece yol, park yapan altyapı yenileyen bir belediyecilik anlayışını hiçbir zaman benimsemedik. Bizim belediyecilik anlayışımızın temelinde her zaman insana dokunmak yattı. Bu amaçla da halkımızın derdi ile dertlenmeyi ve onların sevinçlerine ortak olmayı düstur edindik. Belediyeler insana hizmet üretir ama dediğim gibi bu sadece yol, park olursa eksiktir. Gönüllere dokunmak lazım. O ilin insanı ile bütünleşmek lazım. Halkın derdini dert edinmek lazım.” şeklinde konuştu.

“Belediyeye yürüyerek giderim”
Evden çıktığında belediyeye yürüyerek gitmeyi tercih ettiğini dile getiren Yalova Belediye Başkanı Mustafa Tutuk, “Ben evden belediyeye bile yürüyerek giderim. Yolda bir esnafımıza uğrar onun çayını içerim, sohbet ederim. Onun derdi varsa dinler, önerisi varsa dikkate alırım. İnanın şehrin en büyük ihtiyacını yine o ilde yaşayan insandan öğreniyorsunuz. Böyle olunca hizmet belediyeciliği de sosyal belediyecilik de hedefine ulaşıyor. Mahallede yardıma ihtiyacı olan vatandaş varsa onu size iletip bir şeyler yapıp yapamayacağımızı sorar insanlar. Ama yardıma ihtiyacı olan o insan utandığından belki sizden bir şey isteyemez. İşte biz bu sayede de ihtiyaç sahibi vatandaşlarımıza ulaşıyoruz.” diye konuştu.
 

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.