Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Yalova'nın En Büyük Camisi Açıldı

Yalova'nın en büyük camisi olma özelliğine sahip olan Balabandere Abdülhamid Han Camisi düzenlenen törenle ibadete açıldı.

Haber Giriş Tarihi: 13.06.2015 00:00
Haber Güncellenme Tarihi: 01.01.1970 02:00
Kaynak: Haber Merkezi
yalovamiz.com
Yalova'nın En Büyük Camisi Açıldı

2009 yılında inşa çalışması başlayan Balaban Balabandere Abdülhamid Han Camisinin açılış töreni İsmetpaşa Mahallesi'nde gerçekleştirildi. Kuran-ı Kerim Tilaveti ile başlayan törene Yalova Vali Yardımcısı Mehmet Kalyoncu, Yalova Belediye Başkanı Vefa Salman, Ak Parti Yalova Milletvekili Fikri Demirel, Yalova Müftüsü Mustafa Üskülüplü ile çok sayıda davetli katıldı. Caminin açılışında konuşan Yalova Müftüsü Mustafa Üskülüplü, "Bu Camiye Adbül Hamid Han adını verdik. Camimiz Yalova'mızın en büyük camisidir. Bu mabedin yapımında çok kişinin emeği var. Kamu kurumlarının değerli yöneticileri, Yalova Belediye Başkanımız Vefa Salman, hayır severlerimiz ve emeği geçen herkesten Allah razı olsun. İlimizde nüfusla orantıladığımızda halen cami ihtiyacının olduğunu görürüz. Bazı bölgelerde ise acilen cami yapılması gerekiyor. Bir örnek vermek gerekirse Adnan Menderes Mahallesi'nde bir cami yapılması gerekiyor. Bu mahallemizin nüfusu hızla artıyor ama maalesef buradaki vatandaşlara cevap verecek kadar cami yok" dedi.
Yalova Belediye Başkanı Vefa Salman'da caminin açılışına katılanlara hitap etti. Salman, "Bu cami yüce dinimize ve güzel Yalova'mıza yakışır bir mabet oldu. Bizde eğer bu caminin yapımına bir nebze olsun destek sağlayabildiysek ne mutlu bize. Ama bu eseri Yalova'ya kazandırmakla işimiz bitmiyor. Müftümüzün de dediği gibi Adnan Menderes Mahallemizde ihtiyaç var. Oraya da en kısa sürede bir cami yaptırmak benim boynumun borcudur" diye konuştu.
Yalova'ya yapılacak her yatırımın altına ellerini koyacaklarını dile getiren Ak Parti Yalova Milletvekili Fikri Demirel ise, "Yalova'mıza yapılacak her yatırıma destek vereceğiz. Yalova'ya daha bir çok cami kazandıracağız. Bu caminin çok da kolay yapılmadığını her anını takip eden birisi olarak biliyorum. Bu muhteşem camiyi Yalova'ya kazandıran herkesten Allah razı olsun" şeklinde konuştu.
Yalova Vali Yardımcısı Mehmet Kalyoncu ise caminin yapımında emeği geçen herkese teşekkür etmekle yetindi.
Konuşmaların ardından caminin yapımında emeği geçenlere teşekkür plaketleri dağıtıldı. Törende davetlilere tavuklu pilav da ikram edildi. Yemeklerin yenilmesinin ardından caminin ibadete açılış kurdelesini Yalova Vali Yardımcısı Mehmet Kalyoncu, Yalova Belediye Başkanı Vefa Salman, Ak Parti Yalova Milletvekili Fikri Demirel ve Yalova Müftüsü Mustafa Üskülüplü birlikte kestiler. Davetliler camiyi gezerek incelemelerde de bulundular.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
logo
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.