Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Yalova'lı Kadınlar, Kadına Şiddete Dikkat Çekmek İçin Dans Etti

Yalova'da yüzlerce kadın, 14 Şubat Sevgililer Günü'nde kadına şiddete dikkat çekmeyi amaçlayan , "1 Milyar Kadının Dans Etmesi Devrimdir" hareketi kapsamında göbek atıp dans etti.

Haber Giriş Tarihi: 14.02.2013 00:00
Haber Güncellenme Tarihi: 01.01.1970 02:00
Kaynak: Haber Merkezi
yalovamiz.com
Yalova'lı Kadınlar, Kadına Şiddete Dikkat Çekmek İçin Dans Etti

Dünya'da aynı anda milyonlarca kadının sergilediği bir hareket olan "1 Milyar Kadının Dans Etmesi Devrimdir" hareketi kadına şiddete dikkat çekmeyi hedefliyor. Bu yıl 14 Şubat Sevgililer Günü'nde düzenlenen organizasyon kapsamında Yalova'da da yüzlerce kadın Cumhuriyet Meydanı'nda bir araya geldi. Kafkas melodileri ile başlayan etkinlik, oyun havası ile devam etti. Hareketli müzikler eşliğinde göbek atan kadınlar ellerinde taşıdıkları dövizlerle de kadına şiddete dikkat çektiler.

Hareketin Yalova organizatörlerinden Emel Hasbulat, "Dünyada süren bu hareketin bir parçası olarak Yalova'da da bir hareket başlatmak istedik. Kadınlarda yoğun ilgi gösterdi. Kafkas melodilerini de işin içine çekerek farklı bir hava vermek istedik" dedi.

Avukat İrem Tünay ise, "Ülkemizde kadına şiddet toplumsal bir krize döndü. Ortalama günde 10 kadın kendine en yakın erkek tarafından öldürülüyor. Ülkemizde kadın birey olarak kabul edilmiyor. Devlet politikası kadınların fiziksel ve manevi bütünlüğüne karar veriyor. Ülkemizde yaşayan her 4 kadından biri aile içi şiddet görüyor. Ülkemizde kadın toplumsal eşitliğe sahip değil. Eğitimdeki ve iş hayatındaki hakları ancak yasalarda yazılı kalan, toplumsal, eğitsel ve ekonomik eşitliği olmayan, acımasızca öldürülen, şiddet gören kadınlarımızın insanca yaşamaları ve toplumsal eşitliğe kavuşturulması gerekli" diye konuştu.

Cumhuriyet Meydanı'nı dolduran yüzlerce kadını eşleri ve çocukları da yalnız bırakmayarak melodilerde bayanlara eşlik ettiler.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.