Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Yalova'lı Kadınlar Başörtüsü Özgürlüğü İstediler

Eğitim-Bir-Sen Yalova Şubesi üyeleri kamuda çalışan bayanların başörtülü olarak çalışmalarının sağlanması amacıyla bir protesto düzenledi.

Haber Giriş Tarihi: 11.12.2012 00:00
Haber Güncellenme Tarihi: 01.01.1970 02:00
Kaynak: Haber Merkezi
yalovamiz.com
Yalova'lı Kadınlar Başörtüsü Özgürlüğü İstediler

Eğitim-Bir-Sen Yalova Şubesi Kadınlar Komisyonu Başkanı Tülin Ayrım, " Kamuda, her alanda ve her konumda tüm mesleklerde hiçbir istisna ileri sürülmeksizin başörtülü çalışma hakkımızı istiyoruz" dedi.

Eğitim-Bir-Sen Yalova Şubesi kamusal alanda başörtüsü ile çalışılmasının serbest bırakılmasını isteyen bir protesto eylemi gerçekleştirdi. Cevdet Aydın Parkı'nda düzenlenen eyleme sendikaya üye kadınlar katıldı. Erkek memurlarda protestoda hazır bulunarak kadınlara destek verdi. Burada açıklama yapan Eğitim-Bir-Sen Yalova Şubesi Kadınlar Komisyonu Başkanı Tülin Ayrım, devlet eli ile yapılan çifte standarta karşı olduklarını söyledi. Özgürlük istediklerini dile getiren Ayrım, "Her insanın vazgeçilmez, devredilmez, dokunulmaz temel hak ve hürriyetlerinden olan, çalışma hayatında yer almamızı, seçilme hakkımızı yasaklayanları, halkın tasfiye etmiş olmasına rağmen zihinlerinin hayatımıza hala yön vermesini protesto etmek, bu ülkeyi bizim için yaşanmaz kılan yasakların kaldırılması talebimizi haykırmak için toplandık. Biz gerçek anlamda özgür bir toplumda düşünce ve inançlarda ki çeşitliliğin, fikirlerin zenginlik olduğuna inanıyoruz. Bunun için hiçbir otoritenin toplumsal dokuya müdahale etmemesi, insanların ötekileştirilmemesi gerektiğine inanıyor, çalışma hayatının dışına itilen başörtülü kadınlara özgürlük istiyoruz. Biz eşitlikte insanların kategorize edilmemesini başarılı olmak için fırsat ve imkanların herkese eşit bir şekilde sunulmasını anlıyoruz. Devletin bütün vatandaşlarının meşru haklarını iade etmesini, özde ve sözde vatandaş ayrımına bir an önce son verilmesini istiyoruz. Özgürlük istiyoruz. Kamuda, her alanda ve her konumda tüm mesleklerde hiçbir istisna ileri sürülmeksizin başörtülü çalışma hakkımızı istiyoruz. Akademide, yargıda eğitimde, sağlıkta, sporda ve siyasette başörtülü-başı açık ayrımı yapılmaksızın herkesin eşit vatandaşlık hakkını kullanmasını istiyoruz.

Milli Eğitim bakanlığı yeni yayımladığı öğrencilerin kılık kıyafet yönetmeliğinde başörtüsünü sadece imam hatiplere ve Kuran'ı kerim dersi ile sınırlamıştır. Biz yasaklar kalksın derken yasağı meşrulaştıran bu yaklaşımı da asla kabul etmiyoruz. Bakanlık bu defoyu tez elden ortadan kaldırmalı, ders merkezli hak kullanımı ayıbından bir an önce kurtulmalıdır" dedi.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.