Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Yalova İtfaiyesinde Yine Yoğun Bir Nöbet

Hafta sonu insanlar için istirahat, gezme ve dinlenme zamanlarıdır. Ancak öyle insanlar var ki onlar için mesai günü veya tatil, hafta içi veya hafta sonu diye bir kavram yoktur. İtfaiyeciler işte bu dünyanın isimsiz kahramanlarıdırlar.

Haber Giriş Tarihi: 28.10.2008 00:00
Haber Güncellenme Tarihi: 01.01.1970 02:00
Kaynak: Haber Merkezi
yalovamiz.com

Geçtiğimiz hafta sonu Yalova İtfaiyesi için oldukça yoğun, aksiyonun tavan yaptığı başarıdan başarıya koştuğu bir nöbet geçirdi. Geçtiğimiz Pazar günü saat 21.00 sularında Fatih Caddesi Hürriyet Sokak’taki Kebap Salonu bacası yangınıyla başlayan adrenalin serüveni, Yalova-Bursa karayolu Soğucak köyü mevkiinde sağanak yağış nedeni ile 1 tır, 2 kamyon ve 1 otomobilin yaptığı zincirleme kaza ile devam etti. Zincirleme kazada kamyonlardan birinde sıkışan vatandaş itfaiyenin seri çalışması sayesinde çok kısa bir sürede ve sağ olarak kurtarılarak sağlık ekiplerine teslim edildi. Gece yarısı Fatih Sultan Mehmet Lisesi önünde bulunan çöp konteynırı yangınına koşan itfaiye elemanları, oradan da başarı görevlerine bir yenisini daha eklediler.

Sabaha karşı saat 03.30 gibi yine itfaiye araçları geceyi yırtan siren sesleriyle sokaklardaydılar. Kahraman itfaiyeciler, Şehit Ömer Faydalı Caddesi başında Dörtyol Camii arkasındaki marketin bodrum katındaki deposuna yangınına da sabaha karşı müdahale ettiler. Ekip yangındayken 3–5 dakika sonra yine o civarda Migros arkasında Ömer Besim Sokak’ta ikametgah yangını ihbarı geldi. Diğer ekip, alevleri yok ederek başarılı bir çalışma örneği gösterdiler. İtfaiyeciler kendilerinin hiçbir zaman başrolde bulunmadıklarını, gerçek hayatlarının dublörlük olduklarını söylediler. İtfaiyeciler, “Halkımız gece ve gündüz emniyette. Bizlere güvensinler. Halkın can ve mal güvenliğini sağlamak için göz bile kırpmayız” dediler.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.