Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Yalova’da Yamaç Paraşütü Sporu Geliştirilecek

Yalova Havacılık ve Spor Kulübü Derneği (YAHAVK) üyeleri Muğla’nın Fethiye İlçesi’ne bağlı Ölü Deniz mevkiinde yapılan SIV eğitimine katıldı.

Haber Giriş Tarihi: 27.05.2008 00:00
Haber Güncellenme Tarihi: 01.01.1970 02:00
Kaynak: Haber Merkezi
yalovamiz.com

Yalova’da Yamaç Paraşütü ve Havacılık Sporu’nu geliştirmeyi hedefleyen YAHAVK üyelerine yönelik eğitimleri de aralıksız sürdürüyor. Buna bağlı olarak Muğla’nın Fethiye İlçesi Ölü Deniz mevkiinde düzenlenen kısa adı SIV olan uçuş güvenliği ve olası bir tehlike anında neler yapılabileceğini içeren eğitime katılan YAHAVK üyeleri eğitimi başarıyla tamamladılar.

Çalışmalarla ilgili bilgiler veren YAHAVK Başkanı Ali Varelci, “Yalova’da havacılığın ve Yamaç Paraşütü’nün yaygınlaştırılması için ne gerekiyorsa yapıyoruz. Yalova bu sporlara yönelik bir çok ilin sahip olmadığı doğal imkanlara sahip. Üzerine düşüldüğü takdirde Yalova Marmara Bölgesi’nin Yamaç Paraşütü merkezi olabilir. Yalova’da bu sporu geliştirmeye çalışırken aynı anda üyelerimizin eğitimini de devam ettiriyoruz. Daha çok profesyonel paraşütçülere verilen SIV eğitimine 10 kişilik bir ekiple katıldık. Bu eğitimin temel amacı olası bir tehlike anında paraşütçülerin ne yapması gerektiğini öğretmek. Eğitime katılan üyelerimiz büyük kazanımlarla geri döndü. YAHAVK her geçen gün daha da profesyonelleşerek. Yalova’ya ve Yalova Turizmine daha büyük hizmetler yapacaktır” dedi.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.