Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Yalova'da Tarımda Yeni Dönem Başladi

Yalova Tarım ve Orman İl Müdürlüğü, tarımsal üretimin planlanması hakkında yeni bir yönetmeliğin Resmi Gazete'de yayınlandığını duyurdu. Yönetmeliğe göre, çiftçiler artık izin almadan üretim yapamayacak.

Haber Giriş Tarihi: 18.09.2023 10:40
Haber Güncellenme Tarihi: 01.01.1970 02:00
Kaynak: Haber Merkezi
yalovamiz.com
Yalova'da Tarımda Yeni Dönem Başladi

Tarım ve Orman Bakanlığı tarafından hazırlanan "Tarımsal Üretimin Planlanması Hakkında Yönetmelik" 5488 sayılı Tarım Kanunu'nun 7. maddesine dayanılarak Resmi Gazete'de yayınlanarak yürürlüğe girdi. Yönetmelik, bitkisel üretim, hayvansal üretim ve su ürünleri üretiminde tarım havzası veya işletme bazında üretimin planlanmasını kapsıyor.

Yönetmeliğin amacı, tarımsal üretimin sürdürülebilirliğini sağlamak, kaynakların etkin kullanımını temin etmek, tarımsal gelirleri artırmak, tarımsal desteklemeleri verimli hale getirmek ve tarımsal ürünlerin arz-talep dengesini kurmak olarak belirlendi.

Yönetmeliğe göre, tarımsal üretimin planlanması uygulamaları, Bakanlığın ilgili merkez ve taşra teşkilatları ile Üretim Planlaması Kurulu, teknik komiteler, il ve ilçe tahkim komisyonları, il ve ilçe keşif komisyonları ve il, ilçe tespit komisyonları tarafından yürütülecek.

Üretim Planlaması Kurulu, Bakanın görevlendireceği bir bakan yardımcısı başkanlığında altı genel müdür ve bir başkandan oluşacak. Kurul, yılın en az iki kez toplanacak ve kararlarını oy

çokluğu ile alacak. Kurul kararları Bakan onayı ile yürürlüğe girecek.
81 ille birlikte Yalova'da da bir teknik komite kurulacak ve bu komitede sektör temsilcileri de yer alacak. Teknik komiteler, ildeki tarımsal üretimin planlanması için gerekli çalışmaları yapacak ve raporlarını Kurul'a sunacak. Çiftçiler ise tarım havzasında veya işletmesinde yapacağı bitkisel üretim, hayvansal üretim veya su ürünleri üretimi için teknik komiteden izin almak zorunda olacak. İzin almadan veya izne aykırı olarak yapılan üretimler için idari para cezası uygulanacak.
Yönetmeliğin yürürlüğe girmesiyle birlikte Yalova'da tarım sektöründe yeni bir dönem başladığını belirten Yalova Tarım ve Orman İl Müdürü Suat Parıldar, "Yönetmelikle birlikte tarımsal üretimin daha planlı, verimli ve sürdürülebilir olması amaçlanmaktadır. Çiftçilerimizin bu yönetmeliği dikkate alarak üretim yapmalarını tavsiye ediyoruz. Yönetmeliğin hem çiftçilerimize hem de ülkemize hayırlı olmasını diliyoruz" dedi.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.