Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Yalova’da Gıyabi Cenaze Namazı

Gazze’ye insani yardım götüren gemilere İsrail tarafından uluslar arası sularda yapılan askeri müdahale sonrasında hayatını kaybedenler için Yalova’da Gıyabi Cenaze Namazı kılındı.

Haber Giriş Tarihi: 03.06.2010 00:00
Haber Güncellenme Tarihi: 01.01.1970 02:00
Kaynak: Haber Merkezi
yalovamiz.com

Çok sayıda vatandaşın katıldığı programa Yalova’da ki 12 Sivil Toplum Kuruluşu önderlik etti.
İsrail Yalova’daki 12 Sivil Toplu Kuruluşu’nun önderliğinde oluşturulan platform tarafından düzenlenen programda lanetlendi. Memur-Sen, İdeal Aile Derneği, İmam Hatipliler Derneği, Alperen Ocakları, Semerkant Derneği, Gökkuşağı Derneği, Sosyal Çalışma Derneği, Kurs ve Okul Talebelerine Yardım Derneği,Yeni Asya Vakfı, Anadolu Gençlik Derneği, Hanımeli Derneği, Şefkat Vakfı ve İ.H.H’nın yer aldığı platformun organizasyonuna katılan vatandaşlar Cevdet Aydın Parkı’nda ilk olarak gemide hayatını kaybedenler için Gıyabi Cenaze Namazı Kıldı. Namazı İdeal Aile Derneği Başkanı Hacı Ömer Anlayışlı kıldırdı. Ardından Hüseyin Kılıç tarafından Kuran-ı Kerim okundu.
Platform adına açıklamayı ise Coşkun Öztürk gerçekleştirdi. Açıklamada, “Terör Devleti İsrail, kudurmuşluğunu, kanlı yüzünü tüm Dünya’ya bir kez daha gösterdi. Ortadoğunun bağrında kuruluş çalışmalarının başlamasından itibaren huzursuzluğun temel kaynağı olan İsrail, insanlık dışı eylem ve katliamlarına bir yenisini ekledi. İsrail 32 ülkeden 600’ün üzerinde insan hakları aktivistinin, “Rotamız Filistin Yükümüz İnsani Yardım” sloganıyla Gazze’ye insani yardım götürdüğü gemilere uluslar arası sularda saldırdı. Saldırıda net bir bilgi olmamakla birlikte 9 kişinin öldüğü, 60’tan fazla kişinin de yaralandığı çeşitli kaynaklarca belirtiliyor.
Filistin’e insani yardım ulaştırma çalışmalarıyla birlikte ülkemizde terörist saldırıların artması da son derece manidardır. İsrail ordusunun Akdeniz sularında insani yardım gemilerini taciz ettiği dakikalarda Hatay’ın İskenderun ilçesinde askeri birliğe düzenlenen saldırıda 6 askerimiz şehit olurken, 9 askerimiz de yaralanmıştır. Dün, ise Şırnak’ta çıkan çalışmada 3 askerimiz ile Siirt’te pusuya düşürülen 3 korucu şehit olmuştur. Bu hususunda üzerinde durulması, ülkemiz içindeki terör hareketlerindeki terörist devlet İsrail’in etkisinin araştırılması gerekmektedir. İsrail’den böyle bir hainlik gerçekleştirilmesi, yurtiçindeki hainlerin de bunun taşeronluğunu üstlenmesi beklenmeyecek bir durum değildir.
Bugüne kadar pek çoğu dünya kamuoyunun gündeminde yer bulamayan çocuk, kadın, yaşlı, hasta ayırt etmeksizin binlerce katliama imza atan İsrail’in son saldırısı, gemilerden naklen yayının yapıldığı bir süreçte, tüm Dünya’nın gözü önünde gerçekleşmiştir. Kurulduğundan beri Uluslar arası hukuku hiçe sayan, BM’nin kendisi ile ilgili kararlara uymayan, adeta Dünya’ya meydan okuyan İsrail’in son saldırısı ile yine Dünya’ya meydan okuduğu anlaşılıyor.
Bu saldırı mutlaka hayırlı gelişmelerin miladı olacak boyuttadır. İHH öncülüğündeki uluslar arası insani aktivistlerinin vahşice engellenmesi terörist israil’in sonunun yakın olduğunu müjdelemektedir. Çünkü insani duygularını yitirmiş hiçbir yapının hayatiyetini sürdürmesi mümkün değildir. Kurulduğundan beri Dünya’da İsrail’in adı silahla, terörle, savaşla, katliamla, vahşetle ölümle birlikte anılmaktadır. Barış, sevgi merhamet, yardımlaşma gibi mefhumlardan alabildiğine uzaklaşmış bir devlet yapısının, bunu sürdürme iradesi ortaya koyan bir toplumun ayakta kalması mümkün değildir” denildi.
Programa katılan genç, yaşlı, kadın çocuk çok sayıda vatandaş açıklamanın ardından attıkları sloganlarla İsrail’i lanetleyerek olaysızca dağıldı.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.