Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Yalova’da Arıcılık Yaygınlaştırılıyor

Yalova Gıda ve Orman Müdürlüğü Yalova’da arıcılığın yaygınlaştırılması ve bal üretiminin geliştirilmesi için düğmeye bastı. Bu kapsamda genç arıcılara eğitim verildi.

Haber Giriş Tarihi: 06.10.2018 11:48
Haber Güncellenme Tarihi: 01.01.1970 02:00
Kaynak: Haber Merkezi
yalovamiz.com
Yalova’da Arıcılık Yaygınlaştırılıyor

Genç Çiftçi Projesi" kapsamında Arıcılık Projelerinden yararlanan genç çiftçilere "Arı Yetiştiriciliği ve Bal Üretimi" eğitimi verildi. Yalova Gıda ve Orman Müdürlüğü toplantı salonunda verilen eğitime Yalova Gıda ve Orman Müdürü Suat Parıldar, Arı Yetiştiricileri Birliği Başkanı Mustafa Alaybeyoğlu, Halk Eğitim Merkezi Eğitmeni Mühendis Mürşit Korkut, teknik personeller ile arıcılık projelerinden yararlanan genç çiftçiler katıldı.

Yalova Gıda ve Orman Müdürü Suat Parıldar eğitim öncesi yaptığı açılış konuşmasında tarımda sürdürülebilirliğin sağlanması, genç çiftçilerin girişimciliğinin desteklenmesi, gelir düzeyinin yükseltilmesi, alternatif gelir kaynaklarının oluşturulması ve kırsalda genç nüfusun istihdamına katkı sağlayacak kırsal alandaki tarımsal üretime yönelik projelerin desteklenmesi amacıyla üç yıldır uygulanan genç çiftçi projelerinden bahsederek, Yalova ilinde projeden yararlananların % 70'inin kadın olduğunu söyledi.

Parıldar konuşmasının devamında; "İlimizde 2016 yılında toplam 119 proje uygulanmış, proje kapsamında 3.543.000 TL hibe ödemesi gerçekleşmiştir.2017 yılında 121 projeye 3.630.000 TL, 2018 yılında 128 projeye 3.840.000 TL ödeme yapılmıştır. Üç yıl içerisinde toplam 368 projeye 11,013 milyon TL ödeme gerçekleştirilmiştir. Arıcılık Projeleri kapsamında ilimizde 2016 yılında 9, 2017 yılında 21, 2018 yılında 23 olmak üzere toplamda 53 arıcılık projesi uygulanmıştır. Bu kapsamda Arıcılık Projelerine toplam 1.590.000 TL ödeme yapılmıştır. Proje kapsamında en az 40 adet Arılı koloni, temel petek, dinlendirme kazanı, boş kovan, bal süzme makinası, sır alma teknesi gibi genel arıcılık malzemelerinin ödemesi yapılmıştır. Diğer bütün proje konularında enflasyona ve ekonomik gelişmelere göre projeden sağlanan ekipmanlarda üç yıl içerisinde azalma olmasına rağmen arıcılık konusunda üç yıl boyunca projede herhangi bir kısıtlama olmamıştır" sözlerine yer verdi.

Parıldarı’ın konuşmasının ardından Halk Eğitim Merkezi Eğitmeni Mühendis Mürşit Korkut salonda bulunan genç çiftçilere Arı Yetiştiriciliği ve Bal Üretimi konusunda ayrıntılı bilgiler verdi. Eğitim bitiminde eğitime katılan 53 genç çiftçiye Katılım Belgeleri verildi.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.