Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Yalova'da 400 Memur İş Bıraktı

Yalova'da Kamusen'e bağlı Türk-Büro Sen ve Kesk'e bağlı Büro Emekçileri Sendikası (BES)'na bağlı 400 memur iş bırakma eylemi yaptı.

Haber Giriş Tarihi: 27.02.2013 00:00
Haber Güncellenme Tarihi: 01.01.1970 02:00
Kaynak: Haber Merkezi
yalovamiz.com
Yalova'da 400 Memur İş Bıraktı

Hükümetin iş güvencesi ve vergi politikalarına tepki gösteren Kamu-Sen'e bağlı Türk-Büro Sen üyeleri Yalova'da iş bırakma eylemi yaptı. SGK, Vergi Dairesi, Defterdarlık, Adliye, Valilik, Gençlik ve Spor Hizmetleri Müdürlüğü, İş-Kur ve Meteoroloji Müdürlüklerinden 400 memurun katılımı ile gerçekleşen grev öncesinde Atatürk Stadyumu karşısında toplanan Türk Büro-Sen üyeleri bir basın açıklaması gerçekleştirdi. Açıklamayı Türk Büro-Sen Yalova Şubesi Başkanı Hacı Ali Kalaycı okudu. Hükümetin adım adım iş güvencesini ellerinden almaya çalıştığını söyleyen kalaycı, "AKP’nin tek başına iktidara geldiği 2002 yılından bu yana, çalışma yaşamında hayata geçirdiği bütün uygulamalar, en temel haklarımızı gasp etmeyi, güvencelerimizi adım adım elimizden almayı hedeflemiştir.

Kamu emekçilerinin iş güvencelerinin tartışılmaya başlandığı, esnek çalışma, performans değerlendirme ve angarya çalışma uygulamalarının dayatıldığı, rotasyon ya da sürgün tehditleriyle karşı karşıya olduğumuz bir süreçte grevimizi gerçekleştiriyoruz.

İşyerlerimizde yaşanan hak kayıplarını, istihdam belirsizliğini, gelecek kaygılarını, personel yetersizliği nedeniyle yaşanan iş yoğunluğunu birçok kez ifade etmemize rağmen hükümet tarafından sorunlarımızın çözümü için bugüne kadar tek bir adım atılmadığı için bugün grevdeyiz.

AKP hükümeti döneminde kamuda sözleşmeli, taşeron v.b. farklı statülerdeki güvencesiz çalıştırma uygulamaları hızla artmıştır. Devlet eliyle esnek, güvencesiz, kurasız ve sendikasız çalıştırma özendirilmektedir. Kamuda işçi ya da kamu emekçisi ayrımı yapılmadan bütün esnek, kuralsız ve güvencesiz çalışma biçimlerine son verilmesini ve tüm emekçilerin iş güvencesine sahip olarak çalıştırılmasını istiyoruz.

Kamuya yönelik kapsamlı saldırının son ayağı olan kamu personel sisteminin kökten değiştirilmesi, sadece kamu emekçilerini değil, kamu hizmetinden yararlanan milyonlarca yurttaşı da doğrudan ilgilendirmektedir. Kamu emekçilerinin mevcut haklarını elinden almak isteyen her türlü düzenlemeye karşı kamu hizmetlerini ve kazanılmış haklarımızı savunmak, kamu hizmetini yürütenlerin ve bu hizmetten yararlananların ortak tepkisini örgütlemek bugün her zamankinden daha önemli hale gelmiş durumdadır.

Siyasi iktidarı son kez uyarıyoruz; iş güvencemizi asla ve asla müzakere konusu yapmayacağız! İnsanca yaşam ve grevli toplu sözleşmeli sendika talebimiz gerçekleşene kadar mücadelemizi yükseltmeye devam edeceğiz" dedi.

Türk Büro-Sen'e bağlı memurlar açıklamanın ardından otobüslerle düzenlenecek eylem ve açıklamaya katılmak üzere Bursa'ya hareket ettiler.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.