Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Yalova Cezaevi’nde “İsyan” Tatbikatı

Yalova’da Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından yapılan ve Yalova Kapalı Cezaevinde çıkan bir isyan senaryosu ile başlayan tatbikat gerçeğini aratmadı.

Haber Giriş Tarihi: 26.09.2008 00:00
Haber Güncellenme Tarihi: 01.01.1970 02:00
Kaynak: Haber Merkezi
yalovamiz.com

Emniyet ekiplerinden de habersiz yapılan tatbikatda “İsyan” çıktı anonsunun ardından ekipler 3 dakika içerisinde olay yerine vardılar. Yalova Cumhuriyet Başsavcısı Hamdi Ünal Karabeyoğlu, “Bu tatbikatları yılda 3 kez yapıyoruz” dedi.

Yalova Cumhuriyet Başsavcılığı emniyet birimlerinin cezaevlerinde çıkabilecek olası isyanlara reaksiyon sürelerini geliştirmek amacıyla bir tatbikat düzenledi. Tatbikat polis ve jandarmaya bilgi verilmeden başlatıldı. Tatbikat Cezaevindeki mahkumların bilinmeyen bir sebeple koğuşları kapatarak isyan başlattıkları ve rehinelerin olabileceği yönündeki bilginin kolluk kuvvetlerine ulaşması sonrasında başladı. Bilginin polis ve jandarmaya ulaşmasından 3 dakika sonrasında güvenlik ekipleri olay yerine ulaştılar. Ancak olayın bir tatbikat olduğunu polislerde ancak cezaevine geldiklerinde öğrendiler. Tatbikatta itfaiye ve ambulanslarda olay yerine geldi. Tatbikat sonrasında bilgi veren Yalova Cumhuriyet Başsavcısı Hamdi Ünal Karabeyoğlu, “Cezaevlerimizde meydana gelebilecek her hangi olağan üstü bir olaya karşı kolluk, sağlık ile adliye ve cezaevi görevlileri arasında koordinasyon nasıl sağlanacak, bunu başarabilecekmiyiz yada her hangi bir aksama olacakmı diye daha önceden haber verilmeden aniden bu tatbikatları yapıyoruz. Bizim tespitlerimize göre bir kaç dakika içerisinde tüm birimler burada oluyor. Şimdiye kadar yapılan tatbikatlarda hiç bir aksama yaşamadığımız gibi bu tatbikatta da aksama yaşanmadı. Umuyoruz ki böyle bir olay yaşanmasın. Ancak yaşanması durumunda en az tatbikatta olduğu kadar başarılı bir müdahale olacağını düşünüyorum” dedi.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.