Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Yalova Belediyesi’nde Yüzler Gülüyor

Yalova Belediyesi ile DİSK Genel-İş Sendikası arasında işçi haklarının belirlendiği toplu sözleşme görüşmeleri sona erdi.

Haber Giriş Tarihi: 23.01.2018 08:49
Haber Güncellenme Tarihi: 01.01.1970 02:00
Kaynak: Haber Merkezi
yalovamiz.com
Yalova Belediyesi’nde Yüzler Gülüyor

23 Ocak 2018 Salı

Belediye Meclis Salonunda yapılan imza törenine de katıldı. 1 yıl geçerli olacak olan toplu sözleşme imza altına alındı. Yapılan sözleşme neticesinde işçilerin yevmiyelerine ve sosyal haklarına zam yapıldı. Ayrıca işçilerin almış olduğu sosyal haklar geçtiğimiz sözleşmede olduğu gibi brüt olarak değil net olarak ödenecek.

İmza törenine Yalova Belediye Başkanı Vefa Salman, Burdur Belediye Başkanı Ali Orkun Ercengiz, Belediye Başkan Yardımcıları Halit Güleç ile Jülide Güner ve DİSK Genel-İş Sendikası Bursa Şube Başkanı Selahattin Atak, İşyeri Temsilci Başkanı Gülşah Gürkal Bektaş ve işçiler katıldı.

“Tek Kuruş Alacağımız Yok”

Görüşmelerin geçtiğimiz sözleşme döneminde olduğu gibi samimi ve karşılıklı diyalog ortamında geçtiğini vurgulayan DİSK Genel-İş Sendikası Bursa Şube Başkanı Selahattin Atak; “Vefa Başkanımız ile ikinci kez toplu sözleşme görüşmesi yaptık. Tıpkı ilk görüşmede olduğu gibi sosyal demokrat anlayışını sonuna kadar ortaya koymuş, emekçinin hakkını sonuna kadar teslim etmiştir. Göreve geldiğinde kendisini ilk ziyaret ettiğimizde kendisine içerde brikmiş alacaklarımızı söylediğimde bana bir ödeme listesi gösterdi birinci sırada işçi alacakları vardı. Bu alacakların tamamını bizlere ödedi. Şimdi zamanında ikramiyemizi maaşımızı alıyoruz. 188 işçimizin 1 yıllık haklarını kapsayacak olan sözleşme için ben huzurlarınızda bir kez daha Belediye Başkanımız Vefa Salman’a teşekkür ediyorum” dedi.

“2 Ay Dediler 45. Maaşı Ödedik”

Toplu sözleşme her iki taraf içinde hayırlı olsun diyen Yalova Belediye Başkanı Vefa Salman; “Bunu daha öncede konuşmuştuk, seçim zamanı sürekli olarak göreve gelirlerse 2 ay sonra maaş ödeyemezler diyorlardı. Çok şükür hiçbir aksaklığa uğramadan bu ay 45. maaşlarımızı ödedik. İnşallah 150. maaşlarınızı da ben ödeyeceğim. Çalışanlarımızı asla mağdur etmedik, onlara mahcup olmadık. Sizlerin içeride birikmiş alacakları vardı, bunların tamamını ödedik. Şimdi hak edişler zamanında düzenli olarak işçi arkadaşlarımın hesaplarına yatıyor. Hem kamunun haklarını hem de sizlerin haklarını gözeterek yeni sözleşmeyi imza altına alıyoruz. Bizler sizlerin asla mağdur olmanızı istemedik. Sizlerin de bizim gibi düşünerek halkımıza en iyi hizmeti ulaştırmak için çalışacağınıza inancım tam. Hepimize hayırlı olsun” diye konuştu.

Konuşmaların ardından toplu sözleşme imzaları atılırken salonda “Her fırsatta emek ve emekçinin yanında olan ve bunu toplu iş sözleşmesi ile pekiştiren Yalova Belediye Başkanımız Sayın Vefa Salman’a ve ekibine teşekkür ederiz. Belediye Çalışanları” yazılı pankart açarak memnuniyetlerini dile getirip, teşekkür ettiler.     

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.