Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Yalova Belediyesi 6 Adet Taşınmazını Satışa Çıkardı

Yalova Belediyesi 6 adet taşınmazı satışa çıkardı. Satış talebi Cumhur İttifakı grubunun hayır, CHP grubunun evet oyları ile oy çokluğu ile meclisten geçti.

Haber Giriş Tarihi: 08.05.2024 10:36
Haber Güncellenme Tarihi: 08.05.2024 10:36
Kaynak: Haber Merkezi
yalovamiz.com
Yalova Belediyesi 6 Adet Taşınmazını Satışa Çıkardı

Yalova Belediye Başkanı Mehmet Gürel, belediyenin içerisinde bulunduğu mali tabloyu gerekçe göstererek belediyeye ait 7 adet taşınmazın (Arsa) satılması talebini meclis onayına sundu. Talebe göre Hacımehmet Ovasında yer alan toplam 15 parselden oluşan 3 arsa, Safran’da bulunan 11 parselden oluşan 2 arsa ile GOP Mahallesinde yer alan bir arsanın satılması istendi. Satış talebinin oylanması öncesinde konuyla ilgili olarak meclise bilgi veren Yalova Belediye Başkanı Mehmet Gürel, “Bu arsalar belediyenin imar uygulamaları ile belediyeye geçen arsalar. Buralarda belediyemizin her hangi bir yatırım yapma düşüncesi de yok zaten. Ancak kısa vadede satılırsa içinde bulunduğumuz olumsuz mali tablonun düzeltilmesine katkı sunacaktır diye düşünüyorum.” dedi.

Ardından yapılan oylamada CHP grubunun, “Evet” ve Cumhur İttifakı grubunun ise “Hayır” oyları ile 6 arsanın satışına oy çokluğun ile karar verildi.

“Yetki bize devredilsin”
Yalova Belediye Başkanı Mehmet Gürel, Yalova Kalıp İmalatı İhtisas Organize Sanayi Bölgesi yapılmayacaksa bu alandaki planlama yetkisinin bakanlık tarafından Yalova Belediyesi’ne devredilmesini istedi. OSB Müteşebbis heyetinde Yalova Belediyesi’ni temsil edecek olan üyenin seçimi konusunun görüşülmesi esnasında söz alan Gürel, “Yalova Kalıp İmalatı İhtisas Organize Sanayi Bölgesi kamulaştırma bedellerine itirazlardan dolayı birkaç kere iptal edildi. Bizden önce de yönetimin Bakanlıktan burasının iptali ve yetkinin Yalova Belediyesi’ne geri verilmesi yönünde girişimleri oldu. Fakat bir şey çıkmadı. Tekrar bu girişimleri yapalım. Bize yetkiyi geri verirlerse biz de yıllardır burada ki mağduriyeti ortadan kaldırmış oluruz.” dedi.

“Elimizden geleni yaparız”
Buradaki planlama hakkında kısa süre önce Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mehmet Fatih Kacır ile görüştüklerini dile getiren AK Parti Grup sözcüsü Fatih Şahin ise konuyla ilgili bilgi verdi. Bakanlığın burada Kalıp İmalatı İhtisas OSB’nin kurulmasını uygulanabilir bulmadığını ifade eden Şahin, “Yıllara sarih bir problem. Bizim de geçen dönem bu konu ile ilgili girişimlerimiz oldu. Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanımızla son görüşmemizde de plan yetkililerinin Yalova Belediyesi’ne devri konusunda taleplerimizi ilettik. Bakanlık burada bir OSB düşünmediklerini ve bunun uygulanabilir olmadığını bize iletti. Bu konuda AK Parti grubu olarak biz de gereken ne varsa yaparız.” şeklinde konuştu.
Ardından yapılan oylamada ise Yalova Kalıp İmalatı İhtisas Organize Sanayi Bölgesinin kurucu ortağı olarak yüzde 6 ortaklık payı ile yer alan Yalova Belediyesi’ni temsili için, hisse oranı nispetinde 4 yıl boyunca müteşebbis heyette yer almak üzere CHP’li meclis üyesi Alemdar Coşkun görevlendirildi. Yedek üye ise CHP’li meclis üyesi Cem İnci olarak belirlendi.
Gürel’e yetki verildi
Yalova Belediye Meclisi Mayıs ayı olağan toplantısında TİGEM ile Yalova Belediyesi arasında yenilenmesi gereken kira sözleşmesi konusu da görüşüldü. Burada 2024-2025 kira bedelleri karşılığı TİGEM’e verilecek olan 1 milyon 180 bin TL’lik teminat mektubu  için Yalova Belediye Başkanı Mehmet Gürel’e oybirliği ile yetki verildi.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.