Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Yalova 1 Milyon Turist Bekliyor

Turizm Haftası Yalova’da da etkinliklerle kutlanıyor. Turizm Haftası açılışında konuşan Yalova Kültür ve Turizm İl Müdürü Şeref Tali bu yaz sezonunda Yalova’ya 1 milyon turistin gelmesini beklediklerini dile getirdi.

Haber Giriş Tarihi: 15.04.2019 11:02
Haber Güncellenme Tarihi: 01.01.1970 02:00
Kaynak: Haber Merkezi
yalovamiz.com
Yalova 1 Milyon Turist Bekliyor

Turizm Haftası Yalova’da da çeşitli etkinliklerle kutlanmaya başlandı. Bu kapsamda ki ilk etkinlik 15 Temmuz Demokrasi ve Cumhuriyet Meydanı’nda gerçekleştirildi. Yalova Kültür ve Turizm Müdürü Şeref Tali, Yalova Ticaret ve Sanayi Odası (YTSO) Başkanı Tahsin Becan ve katılımcıların hazır bulunduğu törende Atatürk Anıtı’na çelenk sunuldu. Ardından bir konuşma gerçekleştiren Yalova Kültür ve Turizm İl Müdürü Şeref Tali, “Toplumda turizm bilincini geliştirmek, iç turizmi canlandırmak ve halkın turizm hareketlerine katılımını sağlamak amacıyla 1976 yılından bu yana 15 — 22 Nisan tarihleri arasında kutlanan Turizm Haftası açılış programına hoş geldiniz. Turizm, ulusal ve uluslararası düzeyde kazandığı dev boyutlarıyla, yatırımları ve iş hacmini geliştiren, gelir oluşturan, döviz sağlayan, istihdam alanları açan, sosyal ve kültürel hayatı etkileyen, önemli toplumsal bir nitelik kazanmıştır. Bu nitelik dünyada turizme yönelik ulusal ilgiyi artırmış, turizmden beklentileri olan ülkeleri, bu endüstrinin geliştirilmesine yöneltmiştir. Türkiye, dünyada turist çeken ülkeler sıralamasında 8. sırada yer alırken, döviz sıralamasında ise 14. sırada bulunmaktadır. Bakanlığımız 2018 yılı turizm verilerine göre ülkemize gelen turist sayısı 46 milyon, turizm gelirleri ise 29,5 milyar dolar olmuştur. 2019 yılında beklenen turist sayısı 52 — 53 milyon, beklenen döviz geliri ise 38 milyar dolar olarak öngörülmektedir. Ayrıca, 2019 yılında beklenen turist sayısında %15 artış beklenirken, döviz gelirlerinde ise %30 artış öngörülmektedir. Ülkemizde gelişen turizm hareketliliğinin Yalova'mızı da pozitif yönde etkileyeceği, 2019 yılı sonu itibariyle yerli, yabani ve günübirlik olmak üzere turist sayısının 1 milyonu geçeceği yönündedir.

  Turizm sektörünün diğer sektörlere göre daha avantajlı olmasının yanında, kültürler arası etkileşime katkı sağlamcılığının bilincinde olarak, çalışmalarımızın bu yönde olduğunu ifade etmek istiyorum. Turizmin tüm alt başlıklarının bulunduğu Yalova'da özellikle, şifalı termal sularına sahip Sağlık Turizmi başta olmak üzere, kendine has coğrafi yapısı ve iklime sahip olması dolayısıyla Kongre ve Yayla Turizmi, bitki örtüsü ve yaban hayatı Av Turizmine ilgi duyanlara önemli bir potansiyel sunar. Yat Turizmi için her tarafı denize çevrili olağanüstü güzelliklere sahip, Yamaç paraşütü gibi hava sporları meraklıları için de keşfedilmesi gereken cennetten bir köşedir Yalova. Sağlıklı bir çevrenin en iyi göstergesi olan kuşlar, Kuş gözlemciliği, doğayı kuşların dünyasından tanımayı sağlayan bir gözlem sporudur

  Kültür ve Turizm Bakanlığı 2023 Stratejisi'nde belirtilen; tarihi, doğal ve kültürel potansiyelin harekete geçirilmesi, sürdürülebilir turizm altyapısının ortaya çıkarılması; mekân ve yaşam kalitesinin artırılması, etkin tanıtım politikalarıyla bölgenin markalaştırılması; Bölgeye gelen turist sayısını ve ortalama kalış süresini artırarak turizm sezonunun genişletilmesi ve bu suretle bölgenin turistik cazibe merkezi haline getirilmesi için Doğu Marmara Kalkınma Ajansı (MARKA) işbirliği ile "Paket Tur" programı hazırlanması çalışmalarına başlanmıştır.

  Bu Projenin Amacı: Turizm faaliyetlerini kıyı, deniz turizminin ötesine taşımak, alternatif turizm türlerini geliştirerek turizm faaliyetlerini 12 aya yaymak, Yalova'mızı sahip olduğu farklı değerleri ile tanıtmaktır. Yalova’daki turizm destinasyon rotalarımızın belirlenmesi, veri tabanının oluşturulması, İlimize günübirlik, iki günlük ve üç günlük paket turların hazırlanarak tur operatörlerinin istifadelerine sunmak ve Yalova’nın turizm gelirlerini artırarak istihdam sağlanmasını ve turizm pastasından daha fazla pay almasını sağlamaktır.

  Bu kapsamda özellikle kültürel zenginliklerimizin turizme kazandırılması, termal kaynakların değerlendirilmesi, bu alanda hizmet veren personelin eğitiminin artırılması, gerekli altyapı ve tanıtım faaliyetlerinin yürütülmesi hususlarında gerekli çalışmalar tüm hızıyla devam etmektedir” dedi.
  Etkinlikler kapsamında Yalova Cumhuriyet Meydanında Yöresel ürünlerin satışının yapıldığı bir de stant açıldı. Hafta içerisinde tekne turları, Mehteran Takımı gösterisi gibi bir dizi etkinlik gerçekleştirilecek.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.