Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

YAÇEP Medya Kralı’ndaydı

Yalova Çevre Platformu gönüllüleri, önceki gece Kanal D’de yayınlanan Okan Bayülgen’in Medya Kralı programına katılarak kömürlü termik santrali anlattı. YAÇEP, 25 kişilik gönüllü grubuyla ve Başkan Feride Uyar öncülüğünde stüdyoda yer aldı.

Haber Giriş Tarihi: 08.06.2010 00:00
Haber Güncellenme Tarihi: 01.01.1970 02:00
Kaynak: Haber Merkezi
yalovamiz.com

Yacep.org’a 3 Dakikada 1000 İmza Atıldı

YAÇEP Başkanı Feride Uyar, stüdyoda geçirdikleri uzun saatler boyunca yorgunluk yaşandığını, ancak canlı yayında Yalova’nın yaşadığı termik santral kabusunu anlatmak açısından başarılı bir etkinlik olduğunu söyledi. Uyar, “Kampanyalar sorumlumuzun canlı yayındaki 3 dakikalık konuşma sırasında siteye bin imza geldi” diye konuştu.



YAÇEP’ten Bayülgen’e Anlamlı Hediyeler

Stüdyoda platform adına söz alan YAÇEP Kampanyalar Sorumlusu Özlem Akyüz Bayrı, ünlü şovmene önce bir Yürüyen Köşk maketi hediye etti. İkinci hediye olarak köşkün bahçesindeki çınar yerine termik santral bacasının yerleştirildiği ve üzerinde ‘yeşilimi karartma’ mesajının yer aldığı özel baskı tişörtü veren Bayrı, söz aldı ve Yalova’da inşaatı devam eden kömürlü termik santralin yasalara aykırı olarak yapılmakta olduğunu belirtti.



Termik Santralin Fay Hattında Olduğu Medya Kralı’nda da Söylendi

Bayrı, Yalova Çevre Düzeni Planı ve Körfez Çevre Düzeni Planlarına aykırı olarak yapımı süren santralin, 1999 Marmara Depremi felaketini tüm acılarıyla yaşamış bir kent olan Yalova’da, üstelik fay hattı üzerinde kurulmakta olduğunu dile getirdi. Santral yapılmaması için toplanan 15 bin imzadan ve YAÇEP’in eylemlerini duyurmakta yaşadığı zorluklardan da söz eden Bayrı’ya, YAÇEP üyeleri de açtıkları ‘Yalova termik santral istemiyor’ pankartı ile destek verdi. Bayrı’nın hediyelerini kabul eden ve Yürüyen Köşk’ün santral bacalı tasvirinin yer aldığı tişörtü dakikalarca ekranlara gösteren Okan Bayülgen, söylenenleri dikkatle dinledi. Son olarak izleyicilerden www.yacep.org sitesindeki santrale karşı sanal imza kampanyasına destek verilmesi istendi.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.