Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Valilikten Engelliler İçin Proje

Yalova Valiliği ilimizde yaşayan engelli bireylerde afet bilincinin geliştirilmesi amacıyla “Engellilere Yönelik Afete Hazırlık Eğitim Programlarının Geliştirilmesi Ve Uygulanması Projesi” oluşturdu.

Haber Giriş Tarihi: 03.12.2009 00:00
Haber Güncellenme Tarihi: 01.01.1970 02:00
Kaynak: Haber Merkezi
yalovamiz.com

Proje 01.06.2010 – 01.06.2011 tarihleri arasında uygulanmak üzere çalışmalara başlanıldı.

Proje ile ilgili olarak Yalova Valisi Doç. Dr. Yusuf Erbay tarafından yapılan açıklama şöyle; “Projeyle, engelli bireylerin, afet sırasında ne yapacaklarıyla ilgili eğitilmeleri, afet sonrasında arama-kurtarma, barınma ve diğer ihtiyaçlarının ne şekilde karşılanacağı konusunda bilgilenmeleri ve engellilerin toplumla bütünleşmelerinde oluşabilecek olumsuzlukların en aza indirilmesi hedeflenmektedir.

Yalova Valiliği İl Afet ve Acil Durum Müdürlüğü bünyesinde yürütülecek projede, Yalova Belediyesi, İl Sağlık Müdürlüğü, İl Sosyal Hizmetler Müdürlüğü, İl Milli Eğitim Müdürlüğü, Türkiye Sakatlar Derneği Yalova Şubesi ve Yalova Yeni Yaşam Engelliler Derneği gibi proje ortağı kurum ve kuruluşlarla işbirliği yapılacaktır.

Vatandaşlarımızın katkılarının sağlanması bakımından, mahalleler bazında örgütlenmeler oluşturulacak olup, hazırlık ve zarar azaltma çalışmalarında halkımızın da desteği alınacaktır.

Proje süresince eğitim ve tatbikatlarla sürdürülecek bilinçlendirme faaliyetleri, proje tamamlandığında da, Afetler Yardım Planı çerçevesinde kurulacak “Engelliler Hizmet Grubu” marifetiyle yürütülecektir.”

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.