Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Vali Kaya Toprak Koruma Kurulu’na Başkanlık Etti

Yalova Toprak Koruma Kurlu toplantısı Yalova Valisi Dr. Hülya Kaya başkanlığında gerçekleştirildi. Vali Kaya ve beraberindekiler arazide de inceleme yaptılar.

Haber Giriş Tarihi: 22.03.2024 09:56
Haber Güncellenme Tarihi: 22.03.2024 09:56
Kaynak: Haber Merkezi
yalovamiz.com
Vali Kaya Toprak Koruma Kurulu’na Başkanlık Etti

Yalova Valisi Dr. Hülya Kaya Toprak Koruma Kurulu toplantısına başkanlık etti.  Yalova Tarım ve orman İl Müdürlüğü toplantı salonunda gerçekleşen toplantıda kurul üyeleri de tam kadro hazır bulundu. Burada toplantı gündemindeki maddeleri görüşen Vali Kaya ve kurul üyeleri ardından arazi incelemesinde bulundular. Gündemde yer alan arazilerde inceleme yapan Vali Kaya kurul üyelerinden ve kurum yetkililerinde de bilgiler aldı. Tarımsal arazilerin korunmasının Yalova gibi küçük illerde daha da büyük bir önem arz ettiğine dikkat çeken Vali Kaya, bu konuda oldukça titiz davranacaklarının da altını çizdi.

Toprak Koruma Kurulu Nedir?
Toprak Koruma Kurulu, Türkiye’de toprak kaynaklarının korunması, geliştirilmesi ve sürdürülebilir şekilde kullanılmasını sağlamak amacıyla kurulmuş bir yapıdır. Bu kurul, tarım arazilerinin sınıflandırılması, korunması ve yanlış kullanımların önlenmesi gibi konularda çalışmalar yapar. Ayrıca, toprak koruma planları ve projelerinin hazırlanması ve uygulanması, doğal olaylar sonucu meydana gelen toprak kayıplarının önlenmesi gibi görevleri de bulunmaktadır.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.