Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Vali Kaya Seçim Güvenliği Toplantısına Katıldı

Yalova Valisi Dr. Hülya Kaya, İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya tarafından 81 ilin valisi ile telekonferans yöntemi ile yapılan seçim güvenliği toplantısına katıldı.

Haber Giriş Tarihi: 28.03.2024 10:06
Haber Güncellenme Tarihi: 28.03.2024 10:06
Kaynak: Haber Merkezi
yalovamiz.com
Vali Kaya Seçim Güvenliği Toplantısına Katıldı

31 Mart Mahalli İdareler Seçimlerine sayılı günler kala Yalova’da da seçim güvenliğine yönelik hazırlıklar Yalova Valiliği koordinasyonunda devam ediyor. Bu anlamda İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya 81 ilin valisi ile telekonferans yöntemi ile seçim güvenliği toplantısı gerçekleştirdi. Toplantıya Yalova Valisi Dr. Hülya Kaya’nın yanıra Yalova İl Emniyet Müdürü Salih Gözüm, Yalova Jandarma Komutanı j. Alb. Ali Naci Binici ile Sahil Güvenlik TCSG-17 Komutanı Sg. Gv. Asb. Kd. Üçvş. Eren Deneri de katıldı.

Seçim Güvenliği Toplantısı’nda konuşan İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, 31 Mart Mahalli Seçimlerine az bir süre kaldığını hatırlatarak ve İçişleri Bakanlığı olarak yerel seçimlerin huzur ve güven ortamında geçmesi, halkın iradesinin tam olarak sandığa yansıması için çalışmalarını büyük bir hassasiyetle sürdürdüklerini ifade etti. İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, “Seçim güvenliğini; bakanlığımızın yanı sıra, Yüksek Seçim Kurulu, il ve ilçe seçim kurulları ve ilgili tüm kurumlarla tam bir koordinasyon içerisinde kapsamlı bir şekilde ele alıyoruz. Biliyorsunuz, Yüksek Seçim Kurulu'nun kararıyla seçim takvimi 1 Ocak'ta başladı.” dedi.
Bakan Yerlikaya İl Seçim Koordinasyon Merkezleri oluşturulduğuna da vurgu yaparak, “İllerimizde GAMER bünyesinde Vali yardımcısı başkanlığında ve Valiler tarafından belirlenen üyelerden oluşan ''İl Seçim Koordinasyon Merkezleri'' oluşturuldu. İl Valileri, İl Jandarma Komutanları, İl Emniyet Müdürleri ve diğer ilgili birim yetkili amirlerinin katılımıyla ‘Seçim Güvenliği Toplantıları’ düzenlendik. Bu toplantılarda gerçekleştirilen risk analizleri doğrultusunda 'İl Seçim Güvenlik Planları' hazırlandı.81 ilimizin tamamında her şehrimizde, her sokakta içişleri ailemizle inşallah huzur ve güven içerisinde bir seçim ortamı yaşayacağız. 31 Mart Mahalli Seçimlerinin ülkemiz ve milletimiz için hayırlara vesile olmasını diliyorum” diye konuştu.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.