Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Vali Kaya, Afet Ve Acil Durum Koordinasyon Merkezi’ni İnceledi

Yalova Valisi Dr. Hülya Kaya, kurum ziyaretlerini sürdürüyor. Bu çerçevede İl Afet ve Acil Durum Koordinasyon Merkezi’ni gezen Vali Kaya, AFAD Müdürü Doğan Tonçer’den çalışmalarla ilgili bilgiler aldı.

Haber Giriş Tarihi: 20.09.2023 12:38
Haber Güncellenme Tarihi: 01.01.1970 02:00
Kaynak: Haber Merkezi
yalovamiz.com
Vali Kaya, Afet Ve Acil Durum Koordinasyon Merkezi’ni İnceledi

Yalova Valisi Dr. Hülya Kaya, İl Afet ve Acil Durum Koordinasyon Merkezi’nde incelemelerde bulundu. AFAD Yalova İl Müdürü Doğan Tonçer ve İl Afet ve Acil Durum Koordinasyon Merkezi Müdürü Serkan Yılgan’dan da bilgiler alan Vali Kaya, olası afetlere karşı hazırlıkların önemli olduğuna da dikkat çekti. Vali Kaya, AFAD ve Afet ve Acil Durum Koordinasyon Merkezi’nin çok önemli bir misyonu üstlendiğini ifade ederek, “Olası afetlere karşı planlamanın ve yapılan hazırlıkların olası can ve mal kayıplarını minimize edeceğini biliyoruz. Bu nedenle AFAD’ın ve koordinasyon merkezinin yaptığı çalışmalar çok değerli. Hem afet öncesi hem de afet sonrası hızlı ve etkin bir şekilde müdahale edebilmek için bu kurumlarımızın sürekli olarak kendilerini güncellemesi gerekiyor.” dedi.

Vali Kaya, merkezi gezdikten sonra yan tarafında yer alan ve arama kurtarma derneklerinin tatbikat alanını da inceledi. K77 Federasyonu yöneticileri ile de sohbet eden Vali Kaya, ildeki çalışmalarla ilgili istişarede bulundu. Vali Kaya, arama kurtarma derneklerinin de afetlere karşı önemli bir rol oynadığını belirterek, “Arama kurtarma dernekleri gönüllü olarak bu işe gönül vermiş insanlardan oluşuyor. Onlarla iş birliği içinde olmaya devam edecek, eğitimlerine ve donanımlarına destek olacağız.” diye konuştu.

Yalova Valisi Dr. Hülya Kaya, ziyaretinin sonunda AFAD, Afet ve Acil Durum Koordinasyon Merkezi ve arama kurtarma dernekleri yöneticilerine de teşekkür ederek, başarılar diledi.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.