Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Vali Erbay’a Kırım Daveti

Çeşitli temaslarda bulunmak amacıyla bir süredir Çiftlikköy’de bulunan kardeş şehir Chernomorsk’dan gelen 7 kişilik heyet Yalova Valisi Doç. Dr. Yusuf Erbay’ı makamında ziyaret etti.

Haber Giriş Tarihi: 22.10.2008 00:00
Haber Güncellenme Tarihi: 01.01.1970 02:00
Kaynak: Haber Merkezi
yalovamiz.com

Ukrayna’nın özerk bölgesi Kırım’ın Chernomorsk kenti heyetini kabul eden Yalova Valisi Doç. Dr. Yusuf Erbay, ikili ilişkilerin önemine değindi. Chernomorsk 1. Vali Yardımcısı Yürdam Asan, Belediye Başkanı Sergey Krivobokob ve 5 iş adamından oluşan heyetin Yalova’yı ziyaretinden duyduğu mutluluğu dile getiren Vali Erbay, “Bilmediğiniz bir yeri sevemezsiniz. O yüzden iki şehir arasındaki kültürlerarası temasları çok olumlu buluyorum. Ancak bu temasları her alana yaymakta fayda var. Bizim pek çok konuda Kırım’a katkıda bulunabileceğimizi düşünüyorum. İşbirliği ve kardeşliği turizm, ekonomi ve kültür alanlarına da yansıtırsanız çok önemli bir iş yapmış olursunuz. İki ülke çocukları arasında gerçekleştirdiğiniz karşılıklı ziyaretler de çok önemli” dedi.

Chernomorsk ile kardeş şehir anlaşması imzaladıklarını ve anlaşmanın resmiyet kazandığını belirten Çiftlikköy Belediye Başkanı Metin Dağ ise “Bu ziyarette özellikle ekonomik anlamda işbirliği konularını görüştük. Kendilerine fuarımızı ve ilimizdeki sanayi kuruluşlarını gezdirdik. Özellikle süs bitkisi ve tarım alanlarında çeşitli ortaklıklara gidilecek” diye konuştu. Vali Erbay da Yalova’nın süs bitkisi anlamında gelişmiş bir kent olduğuna dikkat çekerek “Her türlü yardım ve desteğe hazırız” dedi.

Konuk Belediye Başkanı Sergey Krivobokob ise Vali Erbay’ı Ukrayna’ya davet etti. İki şehir arasında başlayan ilişkilerin iki ülke arasında sürmesini arzuladıklarını söyleyen Krivobokob, “Kültürel, ticari ve ekonomik anlamda Yalova ile ilişkilerimizi daha da geliştirmek amacındayız. Şehrimizde bir cami inşaatına başladık. Çiftlikköy Belediyesi ile yardımlaşarak bu camiye de ‘Çiftlikköy’ adını vermek istiyoruz. Sizi de o caminin açılışında şehrimizde görmek isteriz” dedi. Erbay, konuk heyete ‘Yalova’da Sanat’ adlı kitabı hediye etti.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.