Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Vali Civelek, Yeşil Cami’nin Temelini Attı

Kadıköy Beldesi’ne bağlı Özden Mahallesi’nde Yeşil Cami temel atma töreni gerçekleşti. Törene Yalova Valisi Esengül Civelek, AKP Milletvekili Temel Coşkun, Yalova Belediye Başkanı Yakup B. Koçal ve Yalova Müftüsü Muhittin Sarıkaya katıldı.

Haber Giriş Tarihi: 28.11.2011 00:00
Haber Güncellenme Tarihi: 01.01.1970 02:00
Kaynak: Haber Merkezi
yalovamiz.com
Vali Civelek, Yeşil Cami’nin Temelini Attı

Tören saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunmasının ardından Kur’an-ı Kerim okundu. Açılış konuşmasını gerçekleştiren Yalova Müftüsü Muhittin Sarıkaya, “Yeryüzünün ilk evi ilk mabedi Kâbe’dir. Allah Kur’an-ı Kerim de dünyanın neresinde olursanız olun yüzünüzü Kâbe’ye dönünüz der. Allah, cami inşa edenleri özel bir statüye koyuyor. Camiler Peygamber Efendimizin medeniyet çağını başlattığı mekânlardır. Camiler bizim hem İslami hem dünyevi konularda bilgilendiğimiz mekânlardır. Camiler dua ve niyazda bulunduğumuz, kirlerimizden arındığımız ve huzura erdiğimiz mekânlardır. İşimiz, aşımız, evimiz olmasa da millet olarak Kur’ansız, ezansız, mabetsiz yaşayamayan bir milletiz. Yalova birbirine destek olmada ve yardımlaşma konusunda hakikaten örnek gösterilecek bir şehirdir. Göreve başladığım 2006 yılından bu yana, Yalova merkez ve ilçelerinde inşaatı tamamlanıp ibadete açtığımız 18 cami bulunuyor. Yalova merkezdeki cami sayısı 17’den 34’e çıktı. Kur’an kursu sayısı 11’den 38’e çıktı.” diyerek Yalova’da bulunan cami ve Kur’an kurslarındaki artıştan bahsetti.
“Ramazan Ayı’na kadar camiyi bitirmeyi hedefliyoruz”

AKP Milletvekili Temel Coşkun, “Ecdadımız yerleştiği her yerde üç şeyi beraberinde götürmüş. Temizliğin sembolü hamamı, ilmin sembolü medreseyi, İslam’ın sembolü camiyi götürmüş. Şu an camisiz, okulsuz beldemiz, mahallemiz yok. Bunlar bizim olmazsa olmazımızdır. Bizler camiye önem veren bir milletiz. Şu an camilere ve diyanet teşkilatına çok ciddi anlamda destek verilmekte. 2002’de 74 bin kadrosu olan bu teşkilat şu anda 150 binin üzerine çıkmıştır ve kat kat ilerlemektedir. Bütçesi birçok bakanlığımızın bütçesinin önüne geçmiştir. 3 Milyar 890 Milyon bütçeye sahip çok önemli bir kurum ve kuruluş haline gelmiştir.”dedi. Coşkun, caminin tamamlanması, bir an önce ibadete açılması için ellerinden ne geliyorsa yapacaklarını ve Ramazan Ayı’na kadar tamamlamayı hedeflediklerini söyledi.

Yalova Valisi Esengül Civelek, “Birlik ve beraberliğimizin en güzel şekilde yaşandığı, karşılıklı yardımlaşma ve insanı duyguların geliştirildiği mekânlar olan camilerimiz, ibadet yeri olmanın yanı sıra eğitim öğretim yeri olarak da hizmet vermektedirler. Camilerimize, ibadet için gelen vatandaşlarımız, dini konularda aydınlatılmakta, dini bilgileri pekiştirilmektedir. Kadıköy Beldemize bağlı Özden Mahallesi’ne kazandırılacak Yeşil Cami’nin yapımında katkı ve destek sağlayanlara teşekkür ediyorum. Tüm hayırseverlerimizi yardımda bulunmaya davet ediyorum.”diyerek en kısa sürede ibadete açılmasını temenni etti. Açılış konuşmalarının ardından kurban kesimi eşliğinde temel atma töreni gerçekleştirildi.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.