Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Vali Civelek Kent Konseyi’ni Ziyaret Etti

Yalova Valisi Esengül Civelek, iade-i ziyaretlerine Kent Konseyi ile devam etti.

Haber Giriş Tarihi: 28.11.2011 00:00
Haber Güncellenme Tarihi: 01.01.1970 02:00
Kaynak: Haber Merkezi
yalovamiz.com
Vali Civelek Kent Konseyi’ni Ziyaret Etti

Kent Konseyi Toplantı Salonu’nda Başkan Ömer Fitoz, Genel Sekreter Hasan Soygüzel ve Yürütme Kurulu üyeleri tarafından karşılanan Vali Civelek, konseyin geçtiğimiz ay yapılan kongre sonrasındaki faaliyetleriyle ilgili bilgi aldı.



YENİ ÇALIŞMA GRUPLARI KURULDU

Kent Konseyi Başkanı Ömer Fitoz, geçtiğimiz hafta yapılan konsey toplantısı sonrasında çalışma gruplarının sorumlularının belirlendiğini ve Yalova Kent Konseyi’nin çalışma yönergesinin de oluşturulduğunu ifade etti. Fitoz, alınan kararlarla “Depreme Hazırlık Çalışma Grubu”, “Kent Sağlığı ve Güvenliği Çalışma Grubu”, “Sivil Toplum Çalışma Grubu” gibi yeni çalışma gruplarının oluşturulduğunu, bunun yanı sıra oluşturulan çalışma gruplarının yürütme kurul üyelerinden oluşan sorumlularının da belirlendiğini dile getirdi.



“DEPREMZEDELER PEYDERPEY GELMEYE DEVAM EDİYOR”

Konsey çalışmalarının haricinde, konsey üyeleri, Vali Civelek’e son günlerde Yalova’nın gündeminde yer alan elektrik faturalarıyla ilgili vatandaşların şikayetleriyle ilgili çalışmaları ve Van’dan gelen depremzedelerle ilgili çalışmaları sordu. Vali Civelek, Van depremzedelerinin Yalova’ya peyderpey gelmekte olduklarını ifade ederek, “Onlar için elimizden gelen çabayı göstereceğiz. Gelen depremzedelerden öğrenci olanların eğitim öğretimlerinin aksamaması için taşımalı sistemle okullarına götürüp getiriyoruz. Sıcak yemekleri çıkıyor. Her türlü desteği vermeye çaba gösteriyoruz. Üniversiteye hazırlık aşamasında olanları da dershanelere yerleştirdik. Bu konuda duyarlılığın artırılmasını çok önemsiyorum” dedi. Valilik görevinde bugün (dün) itibariyle 3 ayı geride bıraktığını ifade eden Vali Civelek, “Kendim ve evlatlarım için istediklerimin, yoksun olanlara da sunulmasını her zaman ilke edindim” diye konuştu.

Kent Konseyi Genel Sekreteri Hasan Soygüzel ise, Vali Civelek’in genellikle mülki idare kökenli olan valiler arasında bir farklılık yarattığını dile getirdiği konuşmasında, bu durumun Yalova adına çok sevindirici olduğunu ve sorunların çözümünde farklı yaklaşımların ortaya konulmasının da Vali Civelek’in farkını ortaya koyduğunu ifade ederek, bunun sürekliliği temennisinde bulundu.



“İL HAKEM HEYETİ” TEMENNİSİ


Ziyarette TÜKODER Şube Başkanı Funda Ayarcı, kaçak ve kayıp elektrik bedellerinin tüketiciye yansıtılmasıyla ilgili şikayetler hakkında, Vali Civelek’e bilgi verdi. İl Hakem Heyeti’ne çok sayıda şikayet dilekçesi geldiğini belirten Ayarcı, “İl Hakem Heyeti, fazla şikayet gelmesini istemediklerinden mi, yoksa yoğunluk mu olmasından çekindiklerinden mi bilemiyorum ama, umarım bununla ilgili emsal karar da dikkate alınarak güzel bir karar alırlar” dedi. Yalovalıların yoğun bir şekilde şikayetlerini Tükoder’e de ilettiğini belirten Ayarcı, “Kayıp Kaçak Bedelinin, diğer illerde olduğu gibi, tüketiciye yansıtılan kısmın iadesiyle ilgili bir karar çıkmasını umuyoruz” dedi. Vali Civelek de, bu temenniye, “İnşallah” diyerek yanıt verdi. Kahramanmaraş’ta geçtiğimiz haftalarda İl Hakem Heyeti’nin faturalarda talep edilen kayıp kaçak bedelinin vatandaştan alınmasının hukuka aykırı olduğu ve iadesi kararı, diğer illerde de emsal kabul edilmeye başlanmıştı. Elektrik şirketleri ise, kesintinin EPDK’nın talimatı olduğunu beyan ediyordu.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.