Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Uzun; "Yoksulluk Kader Değil"

Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürü Hilmi Uzun, 12- 18 Aralık Yoksullar Haftası nedeniyle yazılı bir açıklama yaptı.

Haber Giriş Tarihi: 12.12.2012 00:00
Haber Güncellenme Tarihi: 01.01.1970 02:00
Kaynak: Haber Merkezi
yalovamiz.com
Uzun; "Yoksulluk Kader Değil"

Uzun, açıklamasında insanların topluluk halinde yaşamaya başlamasından bu yana yoksulluğun var olduğunu söyledi. “Yoksulluğu tek bir nedene dayalı olarak açıklayabilme ve net bir formül ile hemen çözebilme imkanı yoktur” diyen Uzun, yoksullukla mücadelenin toplumun kültürel değerlerinin temel öğelerinden olduğunu kaydetti. Hilmi Uzun, sözlerini şöyle sürdürdü: “Tarih boyunca ecdadımız yoksulları, kimsesizleri, düşkünleri korumuş ve onların insanca yaşamaları için sistemli yardım müesseseleri oluşturmuşlardır. Ancak teşvik edilen ve desteklenen anlayış hep yardıma muhtaç olarak yaşamak değildir. Yapılacak yardımların asıl amacının kişileri ‘alan el’ olmaktan kurtarması ve başkalarına yardım eder konuma taşıması olmalıdır”

Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı’nın kurulduğu günden bu yana artan önemiyle ciddi çalışmalara imza attığına dikkat çeken İl Müdürü Uzun, “633 Sayılı Kanun Hükmünde kararname ile kurulan Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı bir yıl gibi kısa sürede bu konuları çok daha sistematik bir işlerliğe kavuşturmuştur. Sadece belirlenen resmi ve sivil toplum kuruluşlarına bu sorunla mücadele etme görevi verilmesi, sorunu çözmeye yetmeyecektir. Sürekli ekonomik yardım yapılması ya da kişilerin ihtiyaçlarının karşılanması yoksul bireyleri yardıma bağımlı kılar ve kısır döngü oluşturur. Bir çok alanda eş güdümlü ve planlı hareket edilmesi gerekli olup toplumsal bilinci artırarak hem politik hem de sosyal alanda değişimi sağlamalıyız, kısacası muhtaçlarımıza balık vermeyi değil balık tutmayı öğretmeliyiz” dedi.

Hilmi Uzun, Yalova Valisi Esengül Civelek’in farkındalığın artması ve bireylerde yoksulluğa karşı hareket bilinci oluşturulmasına büyük önem verdiğine işaret ederken “Bu bilincin oluşması noktasında da öncülük yapmakta sistemli ve sürekli bir şekilde muhtaçları evlerinde ziyaret etmekte, gıda yardımı yapmakta ve onları dinlemekte hem devlet hem yerel imkanlarla anında sorunlarına çözüm sunmaya çalışmaktadır” diye konuştu.

Uzun, sözlerini şöyle tamamladı: “Bu noktadan hareketle Yalova Aile ve Sosyal Poltikalar İl Müdürlüğü olarak 20. Düzenlenen 12-18 Aralık Yoksullarla Dayanışma Haftası çerçevesinde gerçekleştireceğimiz etkinlikler ve çalışmalarla İlimizde yoksulluğa karşı resmi kurumlarla, sivil toplum kuruluşlarıyla ve toplum olarak mücadele etmeye gayret ediyoruz. Evet, yoksulluk kader değil, çözülebilen sosyal bir sorundur, ancak bu sarmalı kırmak toplum olarak bizim elimizdedir. Toplumun bireyleri olarak yoksula katkıda bulunmalıyız, paylaşacak bir şeyimiz yoksa en azından karşı tarafı anladığımızı hissettirmeli ve sevgimizi paylaşmalıyız. Tüm vatandaşlarımızdan beklentimiz muhtaçsan yarım al, varlıklıysan yardımcı ol duyarlılığıdır”

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.