Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Tutuk’tan Esnafın Yüzünü Güldüren Tarife

Yalova Belediyesi kapalı Pazar yeri esnafını merakla beklediği kira bedelini açıkladı. Buna göre Yalova Belediyesi 5 yıllık sabit fiyatla esnaftan KDV dahil 500 TL kira alacak.

Haber Giriş Tarihi: 03.03.2022 08:13
Haber Güncellenme Tarihi: 01.01.1970 02:00
Kaynak: Haber Merkezi
yalovamiz.com
Tutuk’tan Esnafın Yüzünü Güldüren Tarife

Ancak Belediye bu kira rakamında bir indirim daha yaparak 2022 yılında KDV dahil 350 ve 2023 yılında ise KDV dahil 400 TL kira alacak.

Yalova Belediyesi kapalı Pazar yeri esnaflarının önümüzdeki 10 yıllık sürecini doğrudan etkileyecek olan kira sözleşme süreleri ve ilk 5 yılı kapsayan kira bedellerini belirledi. Yalova Belediye Başkan vekili Mustafa Tutuk ve Yalova Belediye Başkan Yardımcısı Fatih Şahin ile Yalova Pazarcılar Odası Başkanı Orhan Seyfi Kalyoncu, Yalova Belediyesi Dinçer İlhan Meclis Salonu’nda pazarcı esnafı ile bir araya geldi. Burada esnafların merakla beklediği süreleri ve bedelleri açıklayan Yalova Belediye Başkan vekili Mustafa Tutuk, “Biz her zaman esnafımızın yanında olacağımızı beyan ettik. Evet hep birlikte zor günlerden geçiyoruz. Ama bunlar da gelip geçecek. Yarın çok daha iyi gelir elde ettiğimiz günler de gelecek. Bizim esnafımıza sözümüz var. 10 yıllık sözleşme yapacağız. İlk 5 yılı için sözleşmelerinizi 1 Mart 2022 tarihinden itibaren imzalamaya başlayabilirsiniz. Bir rakam belirledik. Bunu Pazarcılar Odası ile tam bir uzlaşı içerisinde belirledik. Aylık 500 TL KDV dahil bir kirada uzlaşıya vardık. Bunu 5 yıl için de sabitledik. Ama biz esnafımızın içinde olduğu durumu bildiğimiz için bir indirim daha yapma kararı aldık ve 2022 yılında kiralarınızı KDV içerisinde 350 TL’ye çektik. 2023 yılında bu rakam yine KDV içerisinde olacak şekilde 400 TL olarak tahsil edeceğiz. Sonraki 3 yılda ise KDV dahil 500 TL ödenecek. Biz belediye şirketimiz para kazansın düşüncesinde değiliz. Para kazanmasın ama zarar da etmesin. Yani kendi giderlerini karşılayarak halkımıza hizmet üretsin istiyoruz” dedi.

Pazarcıları son derece memnun eden bu karar esnaflar tarafından ayakta alkışlandı. Pazarcılar adına söz alan Yalova Pazarcılar Odası Başkanı Orhan Seyfi Kalyoncu, “Esnafımızın beklentilerini karşılayan bu karara imza atan Yalova Belediye Başkan Vekilimiz Mustafa Tutuk’a yürekten teşekkür ederiz. Esnafın içerisinde bulunduğu zor durumda onları düşünen ve kollayan bir karar alarak hepimizin yüreklerine su serptiler. Esnaflarımız ve şahsım adına teşekkür ederim” diye konuştu.

Esnaflar toplantı sonrasında başkan Vekili Mustafa Tutuk’un çevresini sararak alınan karardan duydukları memnuniyeti dile getirdiler. Tutuk her zaman esnafın yanında olmaya devam edeceklerinin de altını çizdi.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.