Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

‘Trafik Sorunu Çözülecek’

Yalova Belediye Başkanı Yakup Koçal, TİGEM Beyaz Bahçe Tesisleri’nde düzenlediği toplantıda, M plaka sahibi minibüsçülerle buluştu. 167 minibüsçünün davet edildiği toplantıda, yoğun katılım göze çarptı.

Haber Giriş Tarihi: 30.12.2010 00:00
Haber Güncellenme Tarihi: 01.01.1970 02:00
Kaynak: Haber Merkezi
yalovamiz.com

Toplantıya; Yalova Belediye Başkanı Yakup Koçal, Yalova Belediyesi Başkan Yardımcısı Nurettin Yılmaz, Yalova Minibüsçüler Odası Başkanı Fahrettin Yıldız, Yalova Esnaf ve Sanatkârlar Odaları Birliği Başkanı Fehmi Öncü de katıldı.

Toplantının açılış konuşmasını yapan Yalova Belediyesi Ulaşım Hizmetleri Müdürü Mehmet Nuray Tozlu; “Yalova Belediyesi olarak bir ilki yaparak, tıpkı 1/25.000 ölçekli plan olduğu gibi 1/10.000 ölçekli Ulaşım Master Planı hazırlıyoruz. Bugün, onunla bağlantılı konularla ilgili bilgiler vereceğiz. Hepiniz toplantımıza hoşgeldiniz” dedi.

Tozlu’nun ardından Yalova Belediye Başkanı Yakup Koçal söz aldı. Başkan Koçal, trafik master planı hakkında minibüsçülere bilgiler verdi. Başkan Koçal, vatandaşın şehir içi trafiği konusunda büyük sorunlar yaşadığını belirterek; “Yalova 100 Bin nüfuslu bir şehir. Ama sanki 10 milyonluk bir şehir gibi ulaşım problemleri oluyor. Şu an hangi vatandaşa gitseniz trafik konusunu, otopark konusunu söylüyor. Aynı büyükşehirlerdeki gibi, vatandaş bir yerden bir yere yarım saatte gitmeye başladı. Bu mesele, Yalova’nın en öncelikli çözülmesi gereken meselesi oldu. Geçmişte belirli yıllarda, belirli güzergâhlarda sıkıntılar yaşandığı zaman, hadi şurada şunu yapalım gibi geçici çözümlerle bunlar aşılmaya çalışıldı. Ama bu doğrusu bu değil. Doğrusu, fotoğrafı önümüze koyup, bütün olarak incelemek ve bütün olarak sayıları, verileri incelemek. İşin mantığı bu. Bunu yaparsak buraya çözüm ulaştırmış oluruz. 2003 yılında da ulaşım ilgili çalışmalar yapılmıştı. 2010 yılında da yapıldı. Geçen süre içerisindeki değişimi daha net görebiliyoruz. Bu sorunu çözerken önemli şey ‘Olaya nasıl bakacağız?’ konusu. Dünya’daki bütün kentlerde meseleye iki türlü yaklaşılmış. Büyük çoğunluk, artan araçlara nasıl çözüm buluruz diye bakmış. Maalesef bu mantıkla bakanlar çözüm bulamamışlar. Neden bulamadıkları da çok basit. 10 araca çözüm bulacağım diye düşünürken araç sayısı 15 oluyor, 15’e çözüm bulacağım derken 30 oluyor. İstanbulda’da öyle olmadı mı? Yalova’da bile 5 yıl önce 19 Bin araç vardı yanılmıyorsam, şu an 30 bin araç var. Yalova’da her sene araç sayısı %10 artıyor. Böyle bir mantıkla araçlara çözüm bulsan, nereye kadar bulursun? İmkân yok ama Fatih caddesini 30-40 metre genişliğe çıkarsak yine yetmez, ileriki yıllarda. Demek ki bu doğru çözüm değil. Peki, doğru çözüm ne? Bu şehirde araçların değil, insanların bir yerden bir yere ulaşımına çözüm arayacaksın. Aracı kriter olarak almayacaksın. Bu mantıkla 8-10 aydır hocalarımızla beraber çalışıyoruz. Bu konuda iki öneri var. Birincisi organik ulaşımla insanları bisikletlere yönlendirmek, diğeri toplu ulaşım” diye konuştu.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.