Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Topraktan Çıkan Buhar Korkutuyor

Yalova'nın Armutlu ilçesine bağlı Mecidiye köyünde bir evin bahçesinden çıkan buharlar köy halkını korkutuyor. Yalova İl Afet Müdürlüğü ekipleri bahçede incelemelerde bulunurken, vatandaşlar depremden endişe ediyor.

Haber Giriş Tarihi: 10.11.2011 00:00
Haber Güncellenme Tarihi: 01.01.1970 02:00
Kaynak: Haber Merkezi
yalovamiz.com
Topraktan Çıkan Buhar Korkutuyor

Yalova İl Afet Müdürlüğü yetkililerince Mecidiye köyündeki bir evin bahçesinde yapılan incelemelerde topraktan buhar çıktığı tespit edildi. Bölgede yapılan incelemeler neticesinde gerekli açıklamaların yapılacağı bildirilirken, topraktan buhar çıkan ve Hakkı Yener'e ait olduğu tespit edilen ev boşaltıldı.

Köylüler, buharın depremin habercisi olmasından endişe ediyor. Köy muhtarı Hüseyin Akay, civarda oturan vatandaşların toprağın sıcaklığından şüphelendiğini, daha sonra topraktan buhar çıkmaya başladığını söyledi. Hemen ilgili mercilere haber verdiklerini anlatan Akay, "Afet Müdürlüğü yetkilileri gelerek bahse konu bahçeden çıkan buharı inceledi. Yapılan incelemelerin neticesini daha sonra açıklayacaklarını söylediler. Endişelerimizi giderecek bir haber bekliyoruz" dedi.

Konunun jeoloji mühendisleri ve deprem uzmanları tarafından da incelenmesini isteyen köy halkı, Van depreminden sonra ortaya çıkan bu durumun kendilerini düşündürdüğünü ifade ettiler. Bazı televizyon programlarında Van'daki depremin Kuzey Anadolu fay hattının batı kesimi ile çaprazda Bursa civarında karşılık bulacağına dair açıklamalar olduğunu belirten Mecidiye köyü sakinleri, bölgede daha geniş çaplı akademik çalışma başlatılmasını istediler.

Konuyu doğrulayan Armutlu Kaymakamı Şevket Atlı ise, “Buradan bir buhar çıkışı olduğu bize iletildiğinde durumu hemen önce Yalova İl Afet Müdürlüğümüze bildirdik. Bölgeye gelen yetkililerin incelemesinin ardından İstanbul Üniversitesi ve Tübitak MAM’dan da profesörler incelemelerde bulunup örnekler aldılar. Yapılan araştırmaların sonucunda buradan çıkan buharın ne olduğu tehlikeli bir durum olup olmadığı netlik kazanacak. Bu esnada buharın çıktığı yerin yan tarafındaki evde oturan vatandaşlara da evde kalmamalarını tavsiye ettik” şeklinde konuştu.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.