Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Toplu Konutlarda Sorunlar Bitmiyor

TOKİ tarafından Hacımehmet Ovası’nda yapılan Toplu Konutlarda sorunlar bir türlü bitmiyor. Kış aylarının hızla yaklaştığı şu günlerde burada oturan vatandaşlar ısıtmadan, iletişime kadar bir çok konuda sorunlarla boğuşmaya devam ediyorlar.

Haber Giriş Tarihi: 19.09.2008 00:00
Haber Güncellenme Tarihi: 01.01.1970 02:00
Kaynak: Haber Merkezi
yalovamiz.com

Hacımehmet Ovası’nda yapılan TOKİ konutları vatandaşlar için yeni bir yuva ümidi oldu. Özellikle orta gelir grubu buradan konut sahibi olabilmek için birbirleri ile yarıştı. Konutların tamamlanmasının ardından ise vatandaşlar hızla yeni yuvalarına yerleşmeye başladılar. Ancak bu tablo kısa sürede ortaya çıkan ve halen çözüme kavuşturulamayan bir dizi sorunla insanların umutlarını kırdı. Konutlarda sadece salonda baca deliği bulunması nedeniyle konutlarda soba ile ısınmak neredeyse imkansız. Zira kısmen bir ısıtma hem zor hemde ekonomik değil. Henüz oluşturulamayan yönetimler nedeniyle nasıl bir ısıtma tercih edileceği ise henüz tam bir muamma. Bir çok konutta merkezi ısıtma yapılacağı dile getirilse de buna yönelik alt yapıda ciddi eksikler var. Zira kimin ne kadar ısındığını belirleyecek bir sistem bulunmuyor. Hal böyle olunca da ortaya çıkacak olan faturanın toplu ödenecek olması bir adaletsizliğe yol açıyor. Konut sakinleri buna karşı çıkarak doğalgaz alma yöntemini deneselerde bunun içinde önlerine proje bedelleri çıkartılıyor. Geneli orta gelir grubu olan vatandaşlar hem konut taksitlerini ödeyip hemde bir hayli yüksek olan proje bedellerini ödemelerinin neredeyse imkansız olduğunu söylüyorlar.

Yine hiç bir dairenin kendi çanak antenlerini balkonlarına takmalarına izin verilmezken takanlarında sökmeleri isteniyor. Ancak yine yönetim boşluğu nedeniyle binalarda izlemeye dayalı ne tür bir sistem kurulacağı ise belli değil. Merkezi anten sisteminin kurulacağı söylenmesine rağmen bir çok binada ise kablolu TV yayınlarına abonelik yapılması gerektiği yönünde telkinlerde bulunulduğu belirtiliyor.

Sorunların aylardır çözüm beklediği konutlardaki vatandaşlar ise artık ayaklanma noktasına geldiklerini belirterek kısa sürede özellikle ısınmaya yönelik bir çözüm üretilmesi konusunda yardımcı olunmasını istiyorlar.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.