Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Suriye'ye Yalova'dan 20 Ton Yardım Malzemesi

Yalova'da 17 sivil toplum kuruluşunun oluşturduğu Yalova Gönüllü Sivil Toplum Kuruluşları Derneği (GÖNÜLDER) Suriye'de yardıma muhtaç vatandaşlara 20 ton yardım malzemesi gönderdi.

Haber Giriş Tarihi: 15.02.2013 00:00
Haber Güncellenme Tarihi: 01.01.1970 02:00
Kaynak: Haber Merkezi
yalovamiz.com
Suriye'ye Yalova'dan 20 Ton Yardım Malzemesi

Suriye'de yaşayan insanların sıkıntılarına çare olmak isteyen GÖNÜLDER Ocak ayında da 45 ton yardım malzemesini Suriye'ye göndermişti. Yardımların 2'nci partisi de dualar eşliğinde Hacı Kemal Fidan Camisi avlusundan yola çıktı. 20 ton yardım malzemesini taşıyan TIR'ın Suriye'ye uğurlanması öncesinde düzenlenen törende GÖNÜLDER adına konuşan Hacı Ömer Anlayışlı, "Suriye'de ki insanlar açlık, kıtlık ve belirsizlik içerisinde hayatta kalma mücadelesi veriyorlar. Bizde Yalova'lı duyarlı Müslümanların yardımlarını Suriye'deki Müslüman kardeşlerimize ulaştırmak için kolları sıvadık. İlk etapta 45 ton ve şimdi de 20 ton olmak kaydı ile toplamda 65 ton yardım malzemesini oradaki kardeşlerimize ulaştırmış olacağız" dedi.

Ak Parti Yalova Milletvekili Temel Coşkun ise, "Suriye'de yaşananlar bizleri de çok üzüyor. Orada yaşanan sıkıntıları anlayan ve bunun bir nebze olsun giderilmesi için adım atan Yalova halkımızı gönülden kutluyorum. İnşallah bu vahşet ve zulüm en kısa sürede sonlanacak. Ancak ölü sayısının 70 bini aştığı Suriye'de yaşananlara Dünya'nın gözlerini kapamasına da çok üzülüyorum" diye konuştu.

Yalova Belediye Başkanı Yakup Koçal ise bu yardımların toplanmasında emeği geçen herkese teşekkür etti.

Ardından Yalova Müftü Yardımcısı Dr. Hamza Yıldırım tarafından dua yapıldı. 20 ton yardım malzemesini taşıyan TIR Fatihalar eşliğinde yola çıktı. Suriye sınırına götürülen yardım malzemeleri burada İHH yetkilerine teslim edilerek Suriye'de dağıtılacak.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.